Connect with us

All Kinds of Things

Nieuwe Sinterklaasfilm 2019

Bram van der Vlugt als Sinterklaas

Films

Nieuwe Sinterklaasfilm 2019

De nieuwste Sinterklaasfilm 2019 is De Brief voor Sinterklaas met in de hoofdrol Bram van der Vlugt. Ook Lieke van Lexmond, Chris Tates, Pamela Teves en Edo Brunner spelen mee. En niet te vergeten Adriaan (van Bassie) en een leuk rolletje van Marga van Praag, beiden als zichzelf. Bo Burger speelt het jongetje Sem.

In de nieuwe Sinterklaasfilm 2019 spelen Lieke van Lexmond en Bo Burger een rol
Sem en zijn moeder, copyright Daniël Kroll

Lucio Messercola

Toen ik las dat Lucio Messercola de producent was van deze film moest ik eventjes hardop lachen. Want niemand minder dan Lucio heeft ons jarenlang in de Beethovenstraat geholpen met onze Sinterklaasviering. En we hebben daar behoorlijk veel pret mee gehad.

(Mijn winkel All Kinds of Things vh De Kinderkleding Winkel was gevestigd in deze straat in Amsterdam Zuid en ik regelde Sinterklaas altijd. Tenslotte zat ik zelf in het bestuur van de Winkeliersvereniging èn ik had een kinderwinkel.)

Het hele productieteam van Messercola Producties kwam dan aan in een prachtige koets met paarden, Sinterklaas voorop. We hadden wel 8 Pieten indertijd, dat was ongekend voor ons als winkelstraat. Die 8 Pieten varieerden van paars tot geel en van bruin tot wit. We hadden zelfs twee meisjespieten.
Het eerste jaar dat zij het deden, stonden er wel 200 ouders met kinderen te wachten. Ik was een soort opperstalmeester en moest met de kinderen zingen en de spanning een beetje opwekken en uitrekken. Maar ik had me een beetje verkeken op de teksten van de Sinterklaasliedjes. In hoofdlijnen wist ik het wel, maar ik brabbelde met de meeste liedjes gewoon maar een beetje mee. Helaas had ik wel een microfoon in mijn handen, dus ik werd door die kinderen hartelijk uitgelachen. De jaren daarna heb ik me gelukkig gerevancheerd en kende ik alle teksten uit mijn hoofd.

Lucio Messercola heeft Italiaanse roots, maar is in Nederland geboren. Hij is de jongste producent van Nederland en zijn vorige productie, La Famiglia, is te zien op Netflix. La Famiglia gaat over een familie van Italiaanse immigranten met een restaurant, maar ook met duistere praktijken. Maria Goos schreef het scenario.

De hoofdpiet in de film De Brief voor Sinterklaas heet Hugo Hogepief
De Hoofdpiet, Hugo Hogepief, copyright Daniël Kroll

De Brief voor Sinterklaas

Dé Sinterklaasfilm 2019 heet De Brief voor Sinterklaas en gaat over een naderend onheil: er blijken veel te weinig Pieten te zijn. Kan het Sinterklaasfeest wel doorgaan als Sinterklaas geen Pieten heeft? Dat zou toch een ramp zijn!

Sinterklaas en Hugo Hogepief moeten daarom op zoek naar nieuwe Pieten. Er wordt een echte auditie op touw gezet en elk kind, dat Piet wil worden, mag komen vertellen waarom. Ook het jongetje Sem wil dolgraag Piet worden, want als hij een stoere, sterke Piet kan worden dan durven zijn pesters hem vast nooit meer lastig te vallen. Daarom schrijft hij een brief naar Sinterklaas.

Maar ondertussen saboteert de gemene Mammie de auditie en de zoektocht naar Pieten en dreigt er een drama: lukt het Sinterklaas nog op tijd om voldoende Pieten te vinden en daarmee de hele Sinterklaasviering te redden?

Bekijk hier de trailer van De Brief voor Sinterklaas

De prijswinnaars van de kaartjes voor De Brief voor Sinterklaas

Dit blog organiseert vaak winacties, gewoon omdat ik het ook leuk vind om Sinterklaas te spelen. Voor De Brief voor Sinterklaas had ik 2 x 2 vrijkaartjes weg te geven. En dit zijn de prijswinnaars geworden:

 1. Liesbeth
 2. Mariska

Zij hebben ondertussen al bericht gekregen. Heb je niet gewonnen deze keer? Als je geabonneerd bent op de nieuwsbrief mis je geen enkele winactie!

De Brief voor Sinterklaas speelt in het hele land. Kijk hier voor speeldata.

Sint en Piet van Messercola Producties, de producenten van de nieuwste Sinterklaasfilm 2019
Sint en Piet met Jeannet in de Beethovenstraat
31 Comments

31 Comments

 1. Mirjana

  1 oktober 2019 at 8:58 pm

  Geweldig!!! Ik denk dat Lynn (7) dit heel leuk vindt. Afgelopen jaar heeft ze de bestaande Sinterklaasfilms versleten.

  • Jeannet

   1 oktober 2019 at 9:22 pm

   Hoi Mirjaan, leuk dat je meedoet, je bent zowaar de eerste. Ik ga weer voor jullie duimen! Kus, Jeannet

 2. Piet Middelkoop

  1 oktober 2019 at 9:04 pm

  Dit gaan Mn kleindochters Tess en Elin supercool vinden. Deze echte Piet trouwens ook 😉

  • Jeannet

   1 oktober 2019 at 9:23 pm

   Hoi Piet, ja, met die naam zou je eigenlijk moeten winnen, vind ik. Duimen dus! gr. Jeannet

 3. Gust de Wit

  2 oktober 2019 at 9:27 am

  Ik geloof niet meer in Sinterklaas maar mijn dochter Naila nog wel (voor hoe lang nog…?) Dus wij gaan zeker de film bekijken, leuk als we vrijkaartjes winnen!

  • Jeannet

   2 oktober 2019 at 12:22 pm

   Hoi Gust, goh, dat jij niet meer gelooft, valt me van je tegen. Jullie doen mee, hoor! Je hoort het de 10e, als jullie hebben gewonnen, gr. Jeannet

   • Marlijn

    7 oktober 2019 at 6:14 pm

    Oh. Super leuke aktie. Dat zou mijn zoontje mitchell (6) heel leuk vinden. Gezellig met mama of papa ( hij mag kiezen) naar de bioscoop.

   • Jeannet

    7 oktober 2019 at 6:20 pm

    Hoi Marlijn, gelukkig, gelukt nu. En jullie doen mee, hoor! Hoop dat dat winnen ook gaat lukken voor jullie! Leuk!, gr. Jeannet

  • Sharon v Bregt

   9 oktober 2019 at 12:07 pm

   Ik ga graag met alle drie mijn kindjes. Gezellig en al helemaal in de stemming komen! Ik doe graag mee!

   • Jeannet

    9 oktober 2019 at 12:11 pm

    Hoi Sharon, ja, he, dit is een perfecte film om mee in de stemming te komen. Je kunt 2 kaartjes winnen, dus dat zou leuk zijn, he! Hoop het voor jullie, gr. Jeannet

 4. Esmeralda Groenland

  2 oktober 2019 at 11:34 am

  Ik zou graag de kaartjes winnen voor mijn dochter en ik. Denk dat ze het geweldig zal vinden.

 5. Liesbeth

  2 oktober 2019 at 10:34 pm

  Ik denk dat de tweeling Tony en Maribel van 6 dit prachtig vinden .
  En oma gaat gewoon mee

  • Jeannet

   3 oktober 2019 at 10:21 am

   Hoi Liesbeth, dat denk ik zeker. 6 is de perfecte leeftijd, heb ik altijd gevonden. Gezellig dat je meedoet trouwens, ik ga voor jullie duimen! gr. Jeannet

   • Mariska kools

    9 oktober 2019 at 6:28 am

    Ik waag zeker een kansje voor mijn dochter Zoë, helaas dit jaar voor het laatst dat ze er nog in gelooft. Vind ik zo jammer maar kleine kindjes worden groot. Wij gaan er dit jaar extra van genieten. ❤

   • Jeannet

    9 oktober 2019 at 12:08 pm

    Hoi Mariska, kansjes zijn er om gepakt te worden, toch? Ik hoop, dat jullie er een mooi Sinterklaasfeest van maken, zo die laatste keer, maar ook als ze niet meer geloofd is het een fantastisch feest. Ik heb 3 volwassen zonen en we slaan het Sinterklaasfeest nooit over! Hoop dat jullie ook nog winnen, zou helemaal leuk zijn. gr. Jeannet

 6. Angela

  3 oktober 2019 at 11:23 am

  Leuke actie! De datum van deze film stond al in mijn agenda om naartoe te gaan met Jax. Lucio komt uit Leerdam waar wij hem van ‘kennen’ en aangezien de film daar is opgenomen zal het een en al herkenbaarheid zijn voor ons.
  Mijn zoontje Jax van bijna 6 is nu op een geweldige leeftijd, hij heeft het nu al over het sinterklaasfeest. Wij doen daarom graag mee!

  • Jeannet

   3 oktober 2019 at 12:47 pm

   Hoi Angela, wat leuk! Ik had het ook gelezen, wist het niet van hem. Jullie doen mee, hoor, hoop dat jullie winnen! Je hoort het de 10e! gr. Jeannet

 7. Theo van Run

  3 oktober 2019 at 10:43 pm

  Wat een toffe film is dit voor mijn zoontje Tim. Zou heel graag met hem naar deze film gaan. Hij staat sowieso op de agenda.
  Leuk dat je dit doet.
  Gr. Theo

  • Jeannet

   3 oktober 2019 at 11:41 pm

   Hoi Theo, wat leuk dat je meedoet! En het lijkt me ook een leuke film om met je kind naartoe te gaan. Ik heb te grote kinderen en nog geen kleinkinderen, dus daarom geef ik ze weg, hoop dat ze voor jou zijn. Je hoort het de 10e! gr. Jeannet

 8. Saskia

  6 oktober 2019 at 4:37 am

  Het zou super leuk zijn om samen met mijn zoon Mike hier naar toe te kunnen gaan. En onder het genoten van pepernoten/kruidnoten naar deze film te kijken.

  • Jeannet

   6 oktober 2019 at 11:45 am

   Hoi Saskia, leuk dat jullie meedoen en het is ook superleuk om met je kind naar een film te gaan, en al helemaal de Sinterklaasfilm met de enige echte (vind ik althans) Sinterklaas erin! Duimen maar!, gr Jeannet

 9. Natasja

  6 oktober 2019 at 3:57 pm

  Samen met mijn zoon Melvin, elk jaar kijkt hij er weer naar uit en ook naar de nieuwe films die de Sint heeft gemaakt tijdens zijn verblijf in Spanje

  • Jeannet

   6 oktober 2019 at 4:32 pm

   Hoi Natasja en Melvin, heel leuk natuurlijk om samen naar De Brief voor Sinterklaas te gaan, je komt zo lekker in de Sinterklaastijd terecht daardoor. Het is het leukste feest van het jaar, vind ik, en ik begrijp, dat Melvin dat met me eens is 🙂 Jullie doen mee met de winactie, dus wie weet? gr. Jeannet

 10. Cora

  7 oktober 2019 at 11:15 am

  Oooooh dat zou geweldig zijn, doe heel graag mee 🙂

  • Jeannet

   7 oktober 2019 at 5:48 pm

   Hoi Cora, ja, dit is geweldig, helemaal leuk om met je kind naartoe te gaan. Hoe heet het kind waarmee je wilt gaan? Jullie doen mee, hoor, zoiezo, maar dat vind ik leuk om te weten! gr. Jeannet

 11. Wilma terlouw

  7 oktober 2019 at 11:43 am

  Ik doe heel graag mee voor Tim (5 jaar). Hij is dol sinterklaas en kan niet wachten tot het zover is. Deze film kan hij vast waarderen.

  • Jeannet

   7 oktober 2019 at 5:50 pm

   Hoi Wilma, kijk, dat vind ik nou leuk, dat je zegt dat je voor Tim meedoet, dat heeft nog niemand zo omschreven, heel goed. Jullie doen mee met de verloting, duimen dan maar! gr. Jeannet

   • Wilma

    18 oktober 2019 at 3:31 pm

    Hoi jeannet, ik kan de winnaars niet vinden. Kijk ik dan verkeerd of moet ik nog ergens op drukken.

   • Jeannet

    18 oktober 2019 at 6:43 pm

    Hoi Wilma, het staat toch gewoon op de pagina over Sinterklaas. Precies boven mijn foto met Piet en Sint. Helaas staat jouw naam er niet bij, dus je hebt niet gewonnen. Volgende keer weer een kans, ik houd vaak winacties. Dank voor het meedoen nog, gr. Jeannet

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Films

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

mrsdejong #ad

Pagina’s

To Top