Hoe gaat het eigenlijk met Sissy-Boy en met de online-tak?
Nadat het bedrijf in april 2019 failliet was verklaard en er gelukkig al snel het bericht kwam, dat de Termeer Groep Sissy-Boy had overgekocht, was het een tijdje stil. De winkels bleven gelukkig open, maar communicatie naar buiten toe was er niet. De Sissy-Boy webshop was uit de lucht.

Sissy-Boy online is weer in de lucht

Golf van ontzetting

Toen in april 2019 het bericht kwam, dat ook Sissy-Boy het niet redde, ging er een golf van ontzetting door mijn vriendinnenkring. Onze favoriete winkel, hét grote voorbeeld voor alle conceptstores die daarna zijn gestart (ook die van mij), was failliet. Hoe kon dit gebeuren?

Dat het retaillandschap enorm aan het veranderen is, dat merken we elke dag. Kleine winkeltjes, waar ik me hard voor maak, vallen om, maar ook grotere bedrijven hebben het moeilijk. Kijk maar naar het recent omvallen van Hudsons Bay. Helemaal nu er nog eens een Corona-crisis van 3 maanden overheen is gekomen. Ik ben zó blij, dat ik geen winkel meer heb!

Sissy-Boy online voor kussens en tuinartikelen

Sissy-Boy leefde weer!

Op 26 September 2019 kwam gelukkig weer een berichtje naar buiten:

“Zoals je misschien gemerkt hebt, was het even stil vanuit onze kant. Dit komt doordat Sissy-Boy een paar maanden geleden een doorstart heeft gemaakt. Goed nieuws, we gaan je snel weer inspireren met onze nieuwsbrieven zoals je gewend bent.”

Bovendien werd er weer volop geadverteerd. De marketingafdeling was weer full in swing en Sissy-Boy leefde weer!

Sissy-Boy online shoppen

Het gemak van het online shoppen, maar ook de noodzaak van online shoppen in Corona-tijd, zorgt ervoor dat de bestedingen in fysieke winkels achteruit gaan. Maar ondertussen blijven mensen het wel leuk vinden om in winkels rond te kijken en in winkels informatie te vragen.

Als we willen, dat winkels blijven bestaan, of ze nou groot zijn zoals Sissy-Boy of klein, zoals bijvoorbeeld theewinkel Tea my Dear, dan zullen we echt in de fysieke winkels aankopen moeten doen. Of er moet gekocht worden in de online winkel van het betreffende bedrijf. In zo’n geval versterken de online en offline verkopen elkaar.

Sissy-Boy heeft ook banken
Shop online bij Sissy-Boy

Nieuwe webshop van Sissy-Boy

Gelukkig is Sissy-Boy ook weer online helemaal operabel. Dat heeft even geduurd, maar als je als winkel in Corona-tijd wilt overleven, heb je echt een webshop nodig. De eerste tijd was uitsluitend de Homeland-collectie online te koop, maar sinds half mei 2020 is ook weer de kleding online te koop. Dames, heren en kinderen. En dan kun je meteen zien, dat de Termeer Groep, die het merk heeft overgenomen, oorspronkelijk een bedrijf in schoenen is. Want ook in de nieuwe webshop van Sissy-Boy zijn schoenen te koop, evenals allerlei andere accessoires. Ik word er blij van in ieder geval.

Fashion bij Sissy-Boy

In dit artikel wordt gebruik gemaakt van affiliates. Kijk bij samenwerking voor een uitleg.