do. jun 30th, 2022

#steundeondernemer, juist nu. Onze economie dreigt als een kaartenhuis in elkaar te storten en veel ondernemers zijn daar de dupe van. Allerlei initiatieven worden nu ontplooid om ondernemers juist nu te helpen.

Hieronder een lijstje in het kader van #steundeondernemer, het zal vast niet volledig zijn, dus als je vindt dat er een belangrijk initiatief ontbreekt, mail me!

1. https://www.helpdehoreca.nl/

Koop een waardebon bij jouw favoriete horecazaak. Door de sluiting van de horeca, zitten horecazaken tijdelijk zonder inkomsten. Help jouw favoriete horecazaak door een waardebon te kopen. Zo kunnen zij nu de huur blijven betalen en heb jij straks iets leuks om naar uit te kijken zodra de deuren weer open gaan. #steundeondernemer

2. https://www.kopenbijdekweker.nl/

Door Corona kunnen kwekers niet exporteren. Daarom worden dagelijks voor miljoenen Euro’s aan bloemen en planten weggegooid. Een enorme strop voor kwekers. Maar ook zonde van de mooie producten! Help de kweker en bezoek de verkooppunten op deze website. #steundeondernemer

#steundeondernemer shop local

3. https://haarlemsewinkels.nl/

Corona treft onze hele samenleving en ook Haarlemse winkeliers hebben het zwaar. Bestel online en help ze deze moeilijke tijd door. Koop een borrelhap bij de kaasboer om de hoek, verwen jezelf met een echte lekkere thee (bijv. bij deze theewinkel in Haarlem) of verras je buurman met een mooie kamerplant.

Ik woon in Haarlem, dus deze website is speciaal voor Haarlemmers in het leven geroepen. In Amsterdam en Utrecht is SupportLocals.nl gestart, staat hieronder onder kopje 4).

Maar ook al zou het niet gereguleerd zijn in jouw gemeente, dan nog kun je je favoriete winkel gewoon bellen en vragen of ze bestellen tegenwoordig. Ik lees dat veel ondernemers het proberen op die manier op te lossen. #steundeondernemer

4. https://www.supportlocals.nl/

De horeca ligt op zijn gat. Dat het een ramp is voor chefs en restauranthouders is duidelijk. Minder zichtbaar zijn de lokale producenten die veelal voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca. Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeg gehamsterd kunnen ondernemers hun mooie lokaal geproduceerde waar niet kwijt. Daarom roept Support Your Locals heel Nederland op om de lokale producenten in de armen te sluiten en samen korte ketens op te bouwen. De eerste initiatieven onder de vlag van #supportyourlocalsNL zijn al ontstaan in Amsterdam en Utrecht. 

5. https://www.artis.nl/nl/steun-artis/samen-voor-artis/

Het is stil in ARTIS. Als gevolg van het coronavirus, is Artis tijdelijk gesloten voor publiek. Het openbare leven is tot stilstand gekomen en veroorzaakt grote onzekerheid. Want ook al is Artis nu gesloten, het leven binnen Artis gaat gewoon door. De dieren en planten blijven verzorging vragen en het onderhoud van het park en de dierverblijven kost veel geld. Onder de huidige omstandigheden waarin als park geen inkomsten heeft, wordt meer dan ooit duidelijk dat Artis niet zonder onze steun kan bestaan. Ook Artis is een onderneming! Dus #steundeondernemer

6. https://www.vanoorschot.nl/jouw-boekhandel-overleeft/

Bestel voor twee vrienden een boek dat jij goed vindt bij jouw lokale boekhandel, laat het ze toezenden en stuur ze de “Jouw boekhandel overleeft-brief” (staat op de website) op via e-mail of Whatsapp. Zo geef je een mooi boek cadeau én steun je jouw lokale boekhandel. #steundeondernemer

Jouw Boekhandel Overleeft #steundeondernemer

Ik ben begaan met met name kleine ondernemers. Zelf was ik er ook ooit één. Vandaar dat ik stukjes schrijf om mensen ervan te overtuigen, dat de wereld er niet leuker op wordt, als alle kleine ondernemers zouden verdwijnen. Ik was dus altijd al een fan van de hashtag #steundeondernemer.

De kleine ondernemer stond er al niet goed voor vanwege alle online aankopen, die meer en meer toenemen. En nu met deze Coronacrisis er nog eens overheen, kunnen we ons opmaken voor omvallende winkeliers en dientengevolge lege winkelstraten.

Kunnen we het tij nog keren? Ik weet het niet, er komt nu wel heel veel narigheid op de kleine ondernemer af, op alle ondernemers af. Maar we kunnen in ieder geval proberen te helpen. En ook al loop je het risico, dat je het geld voor een horeca-tegoedbon niet meer terug ziet, omdat de betreffende horeca-ondernemer het niet heeft gered, dan nog zou je moeten proberen te helpen, toch?

Dus, kun je die 50 euro best missen? Geef je tegenwoordig veel minder geld uit dan voor de crisis? #steundeondernemer, juist nu!

By Jeannet

2 thoughts on “#steundeondernemer, juist nu!”
  1. Goed initiatief Jeannet om hieraan een post te wijden. Helaas zijn er geen kwekers bij mij in de buurt die meedoen. Maar mijn favoriete lunchtent in Zwolle kan zeker op mijn steun rekenen.

    1. Hoi Marion, leuk dat je reageert 😉 Ik zit vlak bij de bollenvelden, dus het leeft hier wel. Maar fantastisch dat je je lunchtent in Zwolle support! Hoe heten ze? Mijn middelste woont er, heeft er net een huis gekocht. Als we weer verder mogen reizen, dan heb ik tenminste een lunchadresje. gr. Jeannet

Comments are closed.