Tafelversiering kun je op meerdere manieren aanpakken. Het kan heel bont met felle kleuren, ballonnen, met een hoop slingers en toeters en bellen. Dit soort tafelversiering heb je nodig als je bijvoorbeeld een verjaardag van een kind viert.
Maar als je gewoon eens een gezellig etentje met vrienden hebt, onder elkaar, dan wil je dat niet. Dan wil je rustig en bescheiden met natuurlijke kleuren, gewoon mooi, zeg maar. Dan kom je bij Jurianne Matter uit.

Jurianne Matter

Jurianne Matter is een ontwerpster die haar inspiratie zoekt in de natuur. En dat is geen loze kreet, want je herkent haar ontwerpen direct. Haar tafelversiering kan bestaan uit een papieren tak, gedrapeerd over de tafel. Of uit papieren bloemen, als blikvanger midden op de tafel in een vaas. De kleuren die Jurianne Matter gebruikt zijn aards en natuurlijk. Kijk maar eens op haar Instagramaccount, dan zie je hoe ze te werk gaat. En dan snap je ook waarom ze zoveel fans en volgers heeft, het is allemaal wonderschoon. Ik volg haar al jaren en ben altijd jaloers op de foto’s die ze maakt. De sfeer van die foto’s is perfect.

Tafelversiering voor kerst

Wat ook perfect is, is haar nieuwste ontwerp, of eigenlijk ontwerpen. Het zijn een aantal boompjes, van papier en met verschillende hoogtes en kleuren. En doordat de stammetjes van hout zijn, blijven ze mooi rechtop staan. Het lijkt me prachtig om dat op de kersttafel te zetten. Gegroepeerd of voor elk bord een boompje.

Maar evenzo is haar klassieker, een papieren engeltje, heel mooi als tafelversiering voor de kerst. Op het engeltje kun je de naam van je gast zetten en na het etentje kan je gast dat mee naar huis nemen, bij wijze van kerstkaart. Wedden dat die engel nog jaren bewaard wordt? Of in de kerstboom beland? Dat zou ik doen tenminste, want het is veel te mooi om weg te gooien.
Zelf heb ik deze papieren engeltjes wel eens als kerstkaart opgestuurd aan vrienden. Tenslotte zijn ze plat als je ze koopt, dus kun je ze aan de binnenkant beschrijven of om het engeltje heen. Dat de ontvanger van de kaart het engeltje vervolgens uitvouwt en opzet is alleen maar leuk.

Cadeautjes

De papieren ontwerpen van Jurianne Matter zijn trouwens uitstekend geschikt als cadeautje, omdat ze zo handig zijn op te sturen. Het is licht in gewicht, lekker plat en daardoor kan het door de brievenbus. Scheelt weer in verzendkosten. Ik vind het handig om een paar van dit soort cadeautjes in de cadeaula te hebben liggen. Menig vriendin is hier al blij mee gemaakt.
Maar die papieren tak, waar ik het eerder over had, is bijvoorbeeld ook heel erg leuk om een cadeautje mee in te pakken of te versieren. Met de ontwerpen van Jurianne Matter kun je alle kanten op.

Heb je dit diy-pasen-paastak idee al gezien? De door haar ontworpen papieren vogeltjes worden hier gebruikt als paasdecoratie in de paastakken. Kerst of Pasen of gewoon een verjaardag, maakt niet uit. Alles is leuk bij haar.

Eerlijk product

Wat ik ook geweldig aan Jurianne Matter vind, is het feit dat ze een eerlijk product verkoopt. Zoals ze zelf zegt: “Een product is voor mij pas echt mooi als het met respect voor natuur en mens tot stand gekomen is”.

Zo denkt ze na over elk aspect in de ontwikkeling van het product. Duurzaam is voor haar geen holle frase, maar een constant nadenken over hoe ze haar product zo schoon en eerlijk mogelijk kan produceren. Lees maar wat ze zegt over haar verpakkingen, want de beste verpakking is niet datgene wat je zou verwachten.

Tafelversiering of cadeauversiering

Dus of het nou is voor tafelversiering, of voor op de schoorsteenmantel, voor het versieren van cadeautjes of als cadeautje zelf, kijk eens op de site van Jurianne Matter. Wedden dat ik niet de enige ben die enthousiast wordt hiervan?Dit artikeltje is tot stand gekomen door een samenwerking, maar dat betekent niet, dat ik niet meen wat ik schrijf. Ik ben een echte fan hoor! Het was niet voor niets, dat ik het vroeger voor mijn winkel All Kinds of Things inkocht.