Killing Eve is een spannende, maar ook grappige televisieserie. Te bekijken op NPOstart. Seizoen 3 is 14 juni 2020 gestart! Helemaal onderaan dit artikeltje vind je de nieuwste trailer.
Ik kijk nog maar zelden naar een televisieserie. Er is nauwelijks iets interessants, dus als er al iets interessants is, kijk ik het via “uitzending gemist” terug. Maar een tijdje terug viel mijn oog op een aankondiging van Killing Eve, een nieuwe serie op de NPO. De hoofdrolspeelster is Sandra Oh, voor de Grey’s Anatomy-kenners natuurlijk de onvolprezen Christina Yang.
Sandra Oh is heel geschikt voor het spelen van comedy met haar ietwat droefgeestige voorkomen en het is dan ook heel leuk te zien, dat de serie Killing Eve in feite een soort tussenvorm is tussen comedy en een keiharde detectiveserie. 

De andere hoofdrolspeelster is Jodie Comer. Zij speelt de rol van Villanelle, een huurmoordenaar, die zo gek als een deur is. Ik zag deze actrice in een talkshow recent en zij is geboren in Liverpool. In deze televisieserie spreekt ze echter alle talen van de regenboog, met een soort van Russisch accent.

Killing Eve, het verhaal

In Killing Eve belandt een medewerker van de Britse geheime dienst, de rol van Sandra Oh, in een kat-en-muisspel met een vrouwelijke sociopatische huurmoordenaar. De serie is een productie van de BBC America. We zien zowel Britse als Amerikaanse acteurs verschijnen. En hoe leuk, zelfs mijn Deense lievelingsbeer Kim Bodnia doet mee aan de televisieserie. En Kim Bodnia kennen we van de eerste serie van The Bridge, waarin hij Martin Rohde speelde. Hij was de tegenspeler van de leukste vrouwelijke detective van de laatste jaren, Saga Norèn. 

Goede kritieken

De televisieserie krijgt goede kritieken en Sandra Oh werd voor haar rol genomineerd voor een Emmy Award. Die heeft ze niet gewonnen, die eer ging naar Claire Foy voor haar hoofdrol in The Crown. Wat ze wel won, was een Golden Globe voor beste actrice in een Drama TV Serie.

Killing Eve ster Sandra Oh met Golden Globe
Sandra Oh won een Golden Globe voor Best Actress in een Drama TV Serie

In de eerste aflevering vond ik de karakters wat makkelijk neergezet. Zo is de baas van Sandra Oh een nogal rechtlijnige man, die geen empathie heeft met zijn werknemers.
Na de eerste serie gekeken te hebben ben ik enthousiast geworden en in seizoen 2 ben ik pas echt een fan geworden van de serie. In serie 3 genoot ik nog meer van de gekte van Villanelle en de chemie tussen beide hoofdrolspeelsters.

Drie seizoenen op NPOstart

De drie series zijn nu te bekijken op NPOstart. Ikzelf hou erg van bingewatchen, dus ik heb ze achter elkaar bekeken. Je zit dan veel beter in het verhaal.

Bekijk hier de trailer voor het derde seizoen (nog maar recent online gekomen):

Bekijk hier de trailer van seizoen 3 van Killing Eve

Nog meer goede series bekijken? Ik vond The Kominsky Method heel goed en ook The Letdown is een leukerd. Beide series zijn op Netflix te zien. Ik heb een lijstje gemaakt van favoriete series op Netflix, misschien heb je er wat aan.
Op NPO-start is nu ook te zien, een interessante miniserie over een homoseksuele relatie van een parlementarier in de jaren zestig, met Hugh Grant in de hoofdrol. Hij heet A Very English Scandal. Fijn acteerwerk!