Connect with us

Televisieserie Killing Eve

Killing Eve

Boeken & Films

Televisieserie Killing Eve

Killing Eve is een nieuwe televisieserie bij de NPO

Ik kijk nog maar zelden naar een televisieserie. Er is nauwelijks iets interessants, dus als er al iets interessants is, kijk ik het via “uitzending gemist” terug. Maar vorige week viel mijn oog op een aankondiging van Killing Eve, een nieuwe serie op de NPO. De hoofdrolspeelster is Sandra Oh, voor de Grey’s Anatomy-kenners natuurlijk de onvolprezen Christina Yang.
Sandra Oh is heel geschikt voor het spelen van comedy met haar ietwat droefgeestige voorkomen en het is dan ook heel leuk te zien, dat de serie Killing Eve in feite een soort tussenvorm is tussen comedy en een keiharde detectiveserie. 

In Killing Eve belandt een medewerker van de Britse geheime dienst, de rol van Sandra Oh, in een kat-en-muisspel met een vrouwelijke sociopatische huurmoordenaar. De serie is een productie van de BBC America. We zien zowel Britse als Amerikaanse acteurs verschijnen. En hoe leuk, zelfs mijn Deense lievelingsbeer Kim Bodnia doet mee aan de televisieserie. En Kim Bodnia kennen we van de eerste serie van The Bridge, waarin hij Martin Rohde speelde. Hij was de tegenspeler van de leukste gekste vrouwelijke detective van de laatste jaren Saga Norèn. 

Goede kritieken

De televisieserie krijgt goede kritieken en Sandra Oh werd voor haar rol genomineerd voor een Emmy Award. Die heeft ze niet gewonnen, die eer ging naar Claire Foy voor haar hoofdrol in The Crown. Wat ze wel won, was een Golden Globe voor beste actrice in een Drama TV Serie.

televisieserie ster van de show Sandra Oh met Golden Globe
Sandra Oh won een Golden Globe voor Best Actress in een Drama TV Serie

In de eerste aflevering vond ik de karakters wat makkelijk neergezet. Zo is de baas van Sandra Oh een nogal rechtlijnige man, die geen empathie heeft met zijn werknemers.
Ik heb er echter alle vertrouwen in dat dit een serie is, die leuk genoeg is om wekelijks op zondagavond te volgen. Of je kunt de serie ook op NPO start lekker binchwatchen.

De eerste serie bestaat uit 8 afleveringen en het is recent bekend gemaakt, dat er een tweede serie zal volgen. He, lekker!

Nog meer goede series bekijken? Ik vond The Kominsky Method heel goed en ook The Letdown is een leukerd. Beide series zijn op Netflix te zien.

Continue Reading
You may also like...

More in Boeken & Films

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement En
Advertisement

All Kinds of Films

Poster van de film The Favourite

Boeken & Films

films | The Favourite vs Bohemian Rhapsody

By 25 februari 2019
Roma,de film, nanny in auto met kinderen

Boeken & Films

ROMA, film op Netflix

By 22 februari 2019
Uitgebluste moeder met heel wakker kind op bed uit de serie The Letdown

Boeken & Films

Geweldige serie op Netflix: The Letdown

By 9 februari 2019
Michael Douglas als Kominsky

Boeken & Films

Kijktip op Netflix: the Kominsky Method

By 29 december 2018

All Kinds of Posts

To Top