Connect with us

All Kinds of Things

Killing Eve televisieserie

Killing Eve

Boeken & Films

Killing Eve televisieserie

Killing Eve is een spannende, maar ook grappige televisieserie. Te bekijken op NPOstart.

Ik kijk nog maar zelden naar een televisieserie. Er is nauwelijks iets interessants, dus als er al iets interessants is, kijk ik het via “uitzending gemist” terug. Maar een tijdje terug viel mijn oog op een aankondiging van Killing Eve, een nieuwe serie op de NPO. De hoofdrolspeelster is Sandra Oh, voor de Grey’s Anatomy-kenners natuurlijk de onvolprezen Christina Yang.
Sandra Oh is heel geschikt voor het spelen van comedy met haar ietwat droefgeestige voorkomen en het is dan ook heel leuk te zien, dat de serie Killing Eve in feite een soort tussenvorm is tussen comedy en een keiharde detectiveserie. 

Killing Eve, het verhaal

In Killing Eve belandt een medewerker van de Britse geheime dienst, de rol van Sandra Oh, in een kat-en-muisspel met een vrouwelijke sociopatische huurmoordenaar. De serie is een productie van de BBC America. We zien zowel Britse als Amerikaanse acteurs verschijnen. En hoe leuk, zelfs mijn Deense lievelingsbeer Kim Bodnia doet mee aan de televisieserie. En Kim Bodnia kennen we van de eerste serie van The Bridge, waarin hij Martin Rohde speelde. Hij was de tegenspeler van de leukste gekste vrouwelijke detective van de laatste jaren Saga Norèn. 

Goede kritieken

De televisieserie krijgt goede kritieken en Sandra Oh werd voor haar rol genomineerd voor een Emmy Award. Die heeft ze niet gewonnen, die eer ging naar Claire Foy voor haar hoofdrol in The Crown. Wat ze wel won, was een Golden Globe voor beste actrice in een Drama TV Serie.

Killing Eve ster Sandra Oh met Golden Globe
Sandra Oh won een Golden Globe voor Best Actress in een Drama TV Serie

In de eerste aflevering vond ik de karakters wat makkelijk neergezet. Zo is de baas van Sandra Oh een nogal rechtlijnige man, die geen empathie heeft met zijn werknemers.
Na de eerste serie gekeken te hebben ben ik enthousiast geworden en het is fijn dat seizoen twee ook alweer een tijdje te bekijken valt.

NPOstart

De beide series zijn nu te bekijken op NPOstart. Ikzelf hou erg van bingewatchen, dus ik heb ze achter elkaar bekeken. Heerlijk! Ik heb genoten!

Nog meer goede series bekijken? Ik vond The Kominsky Method heel goed en ook The Letdown is een leukerd. Beide series zijn op Netflix te zien. Ik heb een lijstje gemaakt van favoriete series op Netflix, misschien heb je er wat aan.
Op NPO-start is nu ook te zien, een interessante miniserie over een homoseksuele relatie van een parlementarier in de jaren zestig, met Hugh Grant in de hoofdrol. Hij heet A Very English Scandal. Fijn acteerwerk!

More in Boeken & Films

All Kinds of Mail

Wie ben ik?

All Kinds of Facebook Likes

Advertisement
Advertisement
Advertisement EreadersEreaders

mrsdejong #ad

Pagina’s

To Top