Killing Eve is een spannende, maar ook een verrassende en hysterische serie, te bekijken op NPOstart. Seizoen 3 is 14 juni 2020 gestart! Helemaal onderaan dit artikeltje vind je de nieuwste trailer.
Ik kijk nog maar zelden naar een televisieserie. Er is nauwelijks iets interessants, dus als er al iets interessants is, kijk ik het via “uitzending gemist” terug. Maar een tijdje terug viel mijn oog op een aankondiging van Killing Eve, een nieuwe serie op de NPOstart. De hoofdrolspeelster is Sandra Oh, voor de Grey’s Anatomy-kenners natuurlijk de onvolprezen Christina Yang.
Sandra Oh is heel geschikt voor het spelen van comedy met haar ietwat droefgeestige voorkomen en het is dan ook heel leuk te zien, dat de serie Killing Eve in feite een soort tussenvorm is tussen comedy en een keiharde detectiveserie. 

De andere hoofdrolspeelster is Jodie Comer. Zij speelt de rol van Villanelle, een huurmoordenaar, die zo gek als een deur is. Ik zag deze actrice in een talkshow recent en zij is geboren in Liverpool. In deze televisieserie spreekt ze echter alle talen van de regenboog, met een soort van Russisch accent.

Killing Eve, het verhaal

In Killing Eve belandt een medewerker van de Britse geheime dienst, de rol van Sandra Oh, in een kat-en-muisspel met een vrouwelijke sociopatische huurmoordenaar. De serie is een productie van de BBC America. We zien zowel Britse als Amerikaanse acteurs verschijnen. En hoe leuk, zelfs mijn Deense lievelingsbeer Kim Bodnia doet mee aan de televisieserie. En Kim Bodnia kennen we van de eerste serie van The Bridge, waarin hij Martin Rohde speelde. Hij was de tegenspeler van de leukste vrouwelijke detective van de laatste jaren, Saga Norèn. 

Goede kritieken serie NPOstart

De televisieserie kreeg goede kritieken en Sandra Oh werd voor haar rol genomineerd voor een Emmy Award. Die heeft ze niet gewonnen, die eer ging naar Claire Foy voor haar hoofdrol in The Crown. Wat ze wel won, was een Golden Globe voor beste actrice in een Drama TV Serie.

Killing Eve ster Sandra Oh met Golden Globe
Sandra Oh won een Golden Globe voor Best Actress in een Drama TV Serie

In de eerste aflevering van Killing Eve vond ik de karakters wat makkelijk neergezet. Zo is de baas van Sandra Oh een nogal rechtlijnige man, die geen empathie heeft met zijn werknemers.
Na de eerste serie op NPOstart gekeken te hebben ben ik enthousiast geworden en in seizoen 2 ben ik pas echt een fan geworden van de serie. In serie 3 genoot ik nog meer van de gekte van Villanelle en de chemie tussen beide hoofdrolspeelsters.

Drie seizoenen van deze serie op NPOstart

De drie seizoenen van Killing Eve zijn nu te bekijken op NPOstart. Ikzelf hou erg van bingewatchen, dus ik heb ze achter elkaar bekeken. Je zit dan veel beter in het verhaal.

Bekijk hier de trailer voor het derde seizoen (nog maar recent online gekomen): klik op de foto.

serie op NPOstart: Killing Eve
Bekijk hier de trailer van seizoen 3 van Killing Eve

Mocht je ze liever in je bezit op DVD hebben, dan is de serie Killing Eve ook zo te koop. Je krijgt dan 6 DVD’s met 16 uur en 47 minuten kijkplezier, alle drie de seizoenen:


Nog meer goede series bekijken? Ik vond The Kominsky Method heel goed en ook The Letdown is een leukerd. Beide series zijn op Netflix te zien. Voor 2020 maakte ik een lijst: de Netflix Tips 2020, een lekker lijstje met serie-bingewatchers.

Naast Killing Eve is er op NPOstart ook nog een andere goede Engelstalige serie te zien, die speelt in de toekomst. Het is geen science fiction, want de dingen die de makers verzonnen hebben bestaan nu al. Ze zijn alleen iets extremer gemaakt. In de serie Years and Years van de BBC speelt Emma Thompson de rol van een populistische politica en dat doet ze met verve, natuurlijk. De serie volgt verder het gezin Lyons, oma en haar vier volwassen kleinkinderen met hun aanhang, uit Manchester. Hoe reageren zij op gebeurtenissen in hun persoonlijke leven en verontrustende (angstaanjagend realistisch lijkende) ontwikkelingen in de wereld waaraan zij niet kunnen ontsnappen? Kijken! Echt! Staat in mijn persoonlijke top 3 van alle series van 2020.


In dit artikeltje is een affiliatelink gebruikt. Wat dat is, kun je lezen onder samenwerking.

Door Jeannet

4 gedachte over ““Killing Eve”: leuke hysterische serie, nu kijken op npostart”
    1. Hoi Anna, leuk dat je even reageert! En dat je dit een goede tip vindt! Vind je Sandra Oh niet geweldig? En Jodie Comer trouwens ook. Maar ik moest even aan haar wennen, ben benieuwd waar ze nog meer in speelt. Lekker, dat je er nog middenin zit, daar kan je je dan overdag op verheugen, dat je ’s avonds weer iets leuks te zien hebt, toch? gr. Jeannet

Reacties zijn gesloten.