vr. jul 1st, 2022

Dit is een terugblik op 2020 van deze website. Ik ben vorig jaar behoorlijk gegroeid: van 2000 bezoekers per maand aan het begin van het jaar naar 6000 bezoekers per maand aan het eind van het jaar. Dat is leuk natuurlijk. Maar ik ben niet alleen gaan schrijven omdat ik er lol in heb, ik ben ook nog steeds een ondernemer. Ik heb tenslotte 32 jaar een winkel gehad. Met andere woorden: ik wil er geld mee verdienen. Wil je weten hoe je geld kunt verdienen met bloggen, lees dan dit artikeltje. En als we het daar nou over hebben, daar ben ik nog lang niet. Er komt gelukkig wel iets binnen, maar ik moet ook wel het een en ander betalen. Tja, dat hoort er natuurlijk bij, bij groei en bij beginnen.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Cursussen

In 2020 heb ik een aantal cursussen gevolgd. Met name cursussen op het gebied van SEO, search engine optimization. Oftewel, hoe zorg ik dat het stukje wat ik net geschreven heb, zo hoog mogelijk eindigt bij Google. Dat SEO is een nieuwe wereld, die voor me open gaat. En over terugblik gesproken; had ik dat wat ik nu weet, allemaal geweten toen ik nog de winkel had, dan had ik het vast langer volgehouden. Maar dan had ik de ellende van Corona mee moeten maken, en ik ben blij, dat me dat bespaard is gebleven.

Site-onderhoud

Er gaat veel geld naar site-onderhoud. Op zich kost het niet zoveel om een site in de lucht te hebben. Hosting en providing kost je slechts 100 euro per jaar en een mooi vormgegeven WordPress-site kost datzelfde bedrag. Verder doe ik alles zelf, dat heb ik mezelf allemaal aangeleerd. Je stukjes verspreiden via de sociale media kan je ook allemaal zelf, maar het scheelt je heel veel tijd als je gebruik maakt van planners. Om foto’s in te plannen maak ik gebruik van Tailwind. Daar gaat in verhouding veel geld naar toe. Maar het levert me zoveel op, dat ik al niet meer zonder kan. Bovendien voorzien ze je van heel veel achtergrondinformatie, die je weer kunt gebruiken voor je groei.

Trouwens, klik je op Tailwind, en je wordt lid van deze hele makkelijke inplanner voor zowel Pinterest als Instagram, dan krijg je 15 dollar korting op je abonnement. (En ik krijg ook 15 dollar omdat ik het promoot, goede deal, toch?).

Terugblik op een boete!

In 2020 kreeg ik ook een boete aan mijn broek, omdat ik een foto had gebruikt die niet van mijn hand was. Als er copyright op zit, moet je betalen voor de rechten van het plaatsen. Dat had ik niet gedaan. 257 Euro moest ik betalen, shit. Maar dat kun je in deze nabeschouwing ook zien als leergeld: ik had het ook onder cursussen kunnen boeken!

Betalingsverkeer

Het gebruik van een bankrekening kost geld. Dus ook aan betalingsverkeer ben ik een kleine 200 euro per jaar kwijt.

terugblik op 2020 van All Kinds of Things

Waar ik geen kosten aan heb

Omdat feitelijk alles online gaat heb ik fysiek nauwelijks kosten aan presentatie en styling. Dat laatste had ik al geregeld in mijn winkeltijd. Er werkte iemand bij me, die van huis uit grafisch vormgever was. Zij heeft mijn kleurenpalet bepaald en mijn huisstijl. En ze had het gewoon in één keer goed en ik ben er nog steeds blij mee. Het verveelt niet.

Ik heb geen etalagekosten meer. Eén van de grootste stickers die ik voor de winkel had laten drukken staat nu voor het raam, dat is nu mijn etalage. En waar ik vroeger bijvoorbeeld vaak textielstickers gebruikte om de kinderen van namen te voorzien als ze bij mij een workshop kwamen volgen, hoeft dat nu ook niet meer. Ik laat wel visitekaartjes drukken voor als ik naar beurzen ga, of als mensen me naar mijn site vragen. Altijd handig om bij me te hebben.

Geen personeelskosten meer, geen huur, geen boekhoudkosten (gewoon een simpel excelletje, te printen op mijn thuiscomputer), geen schoonmaakkosten en ga zo maar door. Wat dat betreft is alles een stuk rustiger en simpeler geworden. En ik loop veel minder risico, dat is ook een groot voordeel.

Conclusie van deze terugblik

Het fijne van zo’n terugblik is dat je kan zien dat je vooruitgang boekt. Je kunt zien waar je aan moet werken en waar je eventueel op kunt bezuinigen. Ik ben op de goede weg, er zit goeie groei in, maar er moet nog veel gebeuren wil ik hier een echt inkomen uit halen. #staytuned!


Lees ook:

By Jeannet

4 thoughts on “Terugblik op 2020 van All Kinds of Things”
  1. Oh Jeannet, heb jij ook een boete gehad voor het gebruik van een foto? Een paar jaar terug is mij hetzelfde overkomen. Heel vervelend en zo zonde van het geld.
    Ook leuk om ons een blik in statistieken en in de kosten van je blog te geven.

    1. Hoi Marion, ja, superstom. Ik wist het en toch was het me weer gebeurd. Maar ja, zoals ik al schreef, dat heet leergeld! Dank voor je reactie!

    1. Hoi Elisabeth, het was vanwege jouw opmerking een tijdje terug, dat ik dacht, laat ik dat eens voor mezelf opstellen. Boekhouding moest toch gedaan worden. En zo ontdekte ik toch, dat er wel wat te bezuinigen valt. En ja, jij met je foodblog: eten moet je toch! Dank voor je reactie!

Comments are closed.