vr. jul 1st, 2022

The Crown 4e seizoen is de best bekeken Netflixserie ooit! En dat snap ik, want in het 4e seizoen komt Diana ten tonele. Hieronder kun je de nieuwe trailer zien. Heb je nog niets van deze magnifieke serie gezien, begin dan snel en dompel je onder in deze wereld, waar een vrouw wordt opgevoed tot koningin. Een koningin die al sinds 1952 op de troon van het koninkrijk van Groot Brittanië zit en nog niet van wijken weet.

In het 4e seizoen van The Crown zien we voor het eerst Prinses Diana (Emma Corrin) en gaat het verhaal veel over Het Huwelijk. Verder maakt Margaret Thatcher haar entree. Zij wordt gespeeld door Gillian Anderson. De rol van koningin blijft nog dit seizoen in de handen van Olivia Colman. Maar er komt ook nog een seizoen 5 en een seizoen 6! De hoofdrol zal dan worden gespeeld door Imelda Staunton! Haar kennen we van haar rol als Vera Drake in de misdaad-drama-serie. En ze speelde mee in Harry Potter, deel 5, als Dolores Jane Umbridge. Wederom een geweldige actrice!

Bekijk hier de trailer van The Crown, 4e seizoen

Claire Foy

Claire Foy speelt in de eerste twee seizoenen de hoofdrol als koningin Elisabeth II
Claire Foy, als Koningin Elisabeth in serie 1 en 2 van The Crown

In het eerste en tweede seizoen van The Crown speelt Claire Foy haar beste rol tot nu toe. Deze rol is haar doorbraak, want nu kent het grote publiek ook haar gezicht en naam. Ze speelt Koningin Elisabeth II als een jonge, onervaren (en daardoor onzekere) lieve vrouw, maar ook speelt ze haar koel en doortastend. En zo zal Elisabeth in het echt zich ook hebben gevoeld. Het koningschap was haar plicht en ze had zich er maar naar te gedragen.
Terecht dat Claire Foy met haar rol een Emmy Award en een Golden Globe heeft gewonnen.

The Crown, 3e en 4e seizoen met andere cast

Naarmate de tijd en geschiedenis vordert, wordt Elisabeth ouder en wijzer. De makers van de serie hebben er voor gekozen om een andere cast te gebruiken als in de eerste 2 series. En terecht: het ouder schminken van acteurs is altijd een hachelijke zaak. Het ziet er altijd gemaakt uit en niet natuurlijk. Ik ben blij, dat er gekozen is voor een andere cast. En helemaal, omdat de oudere Elisabeth gespeeld wordt door niemand minder dan Olivia Colman. Zij speelt Koningin Elisabeth zowel in het 3e seizoen als in het 4e seizoen van The Crown.

Olivia Colman speelt de hoofdrol in The Crown, 3e seizoen
Olivia Colman speelt in het 3e en 4e seizoen de hoofdrol in The Crown.

Olivia Colman

Want haar kennen we van haar fantastische acteerprestatie van een andere koningin. Ze speelde recent (in 2019) koningin Anne in de film The Favourite. Met haar rol won ze de Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol. Eigenlijk ga ik er nu al vanuit, dat Olivia Colman met haar rol als Queen Elisabeth ook een Emmy Award en een Golden Globe gaat winnen, net als Claire Foy. Want wat zet ze een formidabele koningin neer: menselijk, vrouwelijk, maar toch koninklijk. Hulde voor Olivia Colman, die met één enkele blik een indruk kan geven, van wat er in het hoofd van de koningin omgaat.

Helena Bonham Carter

Een tweede grote naam die mee doet aan het derde en vierde seizoen van The Crown is Helena Bonham Carter. Ze speelde in 2010 mee in The King’s Speech, als Koningin Elisabeth, de echtgenote van Koning George VI. Zij is de moeder van Koningin Elisabeth II, de koningin waar de onderliggende dramaserie over gaat. Overigens speelt Colin Firth daarin de rol van Koning George VI, de stotterende koning. Hij won daarmee de Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol.

In de serie The Crown speelt Helena Bonham Carter de rol van Prinses Margaret, de ietwat recalcitrante zus van Koningin Elisabeth II.

The Crown, 3e seizoen

Hieronder kun je de trailer zien van The Crown, 3e seizoen:

Trailer van The Crown, 3e seizoen
Bekijk de trailer van het derde seizoen van The Crown

Als je nog meer goede series op Netflix wilt zien, dan is dit een fijn lijstje.

By Jeannet