In The Kominsky Method, nu te zien op Netflix, is Michael Douglas te zien in een komische rol. De eerste keer dat hij een komische rol op zich neemt. Ik ben geen fan van Michael Douglas, maar in deze serie van 8 afleveringen is hij echt goed op dreef en krijg ik zelfs sympathie voor hem. En het tweede seizoen is vanaf 25 oktober 2019 te zien.

Kijktip: Michael Douglas en Alan Arkin in The Kominsky Method

Alan Arkin is briljant

Daarentegen ben ik wel een enorme fan van Alan Arkin. Hij speelde bijvoorbeeld de grootvader in de film Little Miss Sunshine uit 2006. Over kijktip gesproken! Wat een heerlijke film, ook met Toni Colette trouwens, eveneens een buitengewoon goede actrice. Alan Arkin kreeg voor deze rol een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol.

Maar goed, weer terug naar The Kominsky Method.
Michael Douglas speelt een oudere acteur, die na zijn carrière als acteur nu een school heeft waar hij toekomstige acteurs opleidt volgens zijn eigen Kominsky Method.
Alan Arkin speelt zijn beste vriend, die aan het begin van de serie zijn vrouw verliest. De twee oude vrienden larderen hun leven zo goed en zo kwaad als het gaat met ironische grappen over vooral ouder wordende mannen. Zo hebben ze allebei een prostaatprobleem en plast Alan Arkin “in code, alleen maar stipjes en streepjes”.

Beide acteurs zijn geweldig om te zien en hun teksten zijn hilarisch. Het mooie van de serie is dat er zowel drama als humor in zit. De karakters ernaast zijn wat minder uitgeschreven en soms teveel een karikatuur, maar het gaat dan ook om de twee hoofdrolspelers. Alan Arkin is voor mij dan ook absoluut niet een supporting actor.

Barbra Streisand

Misschien weet je nog niet zeker of deze serie je boeit als je de eerste aflevering hebt gezien. Dat had ik in ieder geval. Maar hou vol: bij de tweede aflevering, die gaat over de begrafenis van de vrouw van Alan Arkin, wist ik het. Want deze aflevering is hilarisch en geniaal. Weer die lach en die traan en met een hele leuke “cameo” van Barbra Streisand.

Golden Globes voor The Kominsky Method

Zowel de serie zelf kreeg een Golden Globe voor beste komische serie, als Michael Douglas, die de award won voor beste acteur in een komische rol.

Tweede seizoen van The Kominsky Method

Het tweede seizoen van deze leuke serie staat geprogrammeerd voor 26 oktober 2019 op Netflix. In de serie gaat de dochter daten met een oudere man en niet zo maar een oudere man, maar eentje die net zo oud is als haar vader. Michael Douglas krijgt Kathleen Turner als tegenspeelster. Zij speelt zijn ex-vrouw. Kijk hieronder de trailer van het tweede seizoen:

Bekijk hier de trailer van The Kominsky Method, seizoen 2
Bekijk hier de trailer van The Kominsky Method, seizoen 2

Wil je nog meer ideeën?

Wil je meer kijken op Netflix? Wat dacht je van: After Life met Ricky Servais of de Australische serie over jonge ouders, The Letdown? En ook die prachtige film ROMA mag je niet missen (vind ik …).