Connect with us

All Kinds of Things

Thee kopen bij Tea my Dear in Haarlem

Blikken thee bij Tea my Dear

Shoppen

Thee kopen bij Tea my Dear in Haarlem

Tea my Dear is een mooie winkel in de Kleine Houtstraat (16) in Haarlem. Je kunt er thee van Betjeman & Barton kopen. En meedoen aan theeproeverijen met lekkere toevoegingen, een soort van hightea, zeg maar. Ik zie dan vriendinnen dit doen of moeders met dochters, gezellig.

Vroeger zat ik met mijn winkel naast een verkooppunt van Betjeman & Barton. Ik kocht er wel eens een mooi blikje met thee om cadeau te doen. Nooit kocht ik het voor mezelf, ik was een Pickwick-theedrinker.

Thee en een Quooker

Sinds wij op ons huidige adres wonen, hebben wij een quooker. Hij kwam met het huis. En wat gebeurt er dan: je drinkt heel veel thee, want het is zo klaar. Als je veel thee drinkt, wil je variatie. Ik kwam bij Amber uit. Amber is de eigenaar van Tea my Dear.

Amber Zant van Thee winkel Tea my Dear

Er had een artikeltje in de krant gestaan over haar en ik herkende haar direct. Amber had in de winkel in de Beethovenstraat gewerkt, wat grappig!

Als je de winkel binnenkomt, vraagt Amber meteen of je een kopje thee wilt. Ik vind dat zo’n fijn welkom. Het is ongeveer het belangrijkste wat een kleine winkel of koffietent moet doen: je welkom heten, je zien. Ik schreef er eerder deze blog over.
Het is een mooie ruime lichte winkel met een imposante rij theeblikken achter de toonbank. Daar zit de thee in van Betjeman & Barton, het theemerk dat dit jaar zijn 100-jarige jubileum viert.
Amber opent gerust een aantal theeblikken voor je open, zodat je kan ruiken aan de thee. Reuk en smaak liggen dicht tegen elkaar aan, dus je hebt meteen een idee.

Ik kocht deze keer een Earl Grey met een rooksmaak. Dynastea heet ie. De theekop staat nu naast me, terwijl ik dit schrijf. Als ik uitadem door mijn neus ruik ik hem. Dat is nog eens een thee!

Dochtertje

Af en toe is ook het dochtertje van Amber mee naar de winkel. Een lief meisje wiens reukorganen goed getraind worden. Ze heeft haar eigen blikje met thee om aan te ruiken en als je aardig bent, mag jij dat ook.
En als je heel aardig bent, zwaait ze je uit, als je weggaat. Ze is al net zo vriendelijk als Amber. Wat een heerlijke winkel!

Thee blikken van het thee merk Betjeman & Barton


Dit artikel schrijf ik omdat ik deze winkel zie zitten. Ik word er niet voor betaald. Kleine winkels, de zogenaamde éénpitters, hebben het moeilijk in deze tijd van Internetgeweld en daarom probeer ik door middel van deze stukjes zelfstandige winkels een beetje te helpen. Shop local, shop offline.

More in Shoppen

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

mrsdejong #ad

Pagina’s

To Top