Connect with us

All Kinds of Things

Theewinkel in Haarlem | Tea my Dear

Shoppen

Theewinkel in Haarlem | Tea my Dear

Tea my Dear is een mooie theewinkel in Haarlem in de Kleine Houtstraat (16). Je kunt er lekkere thee van Betjeman & Barton kopen. En meedoen aan theeproeverijen met cupcakes, een soort van hightea, zeg maar. Ik zie dan vriendinnen dit doen of moeders met dochters, gezellig. Ook kun je bij Tea My Dear online thee kopen.

Op dit moment, tijdens de Corona-crisis, is het zaak om kleine ondernemers als Tea my Dear een hart onder de riem te steken. Omzetten zijn gekelderd naar een dieptepunt en elk zakje dat verkocht wordt telt mee. Recent schreef ik dit blog erover: steundeondernemer, juist nu. Laten we ze helpen door online bij deze kleine ondernemers te kopen.

Vroeger zat ik met mijn winkel naast een verkooppunt van Betjeman & Barton. Ik kocht er wel eens een mooi blikje met thee om cadeau te doen. Nooit kocht ik het voor mezelf, ik was een Pickwick-theedrinker.

Lekkere thee en een Quooker

Sinds wij op ons huidige adres wonen, hebben wij een quooker. Hij kwam met het huis. En wat gebeurt er dan: je drinkt heel veel thee, want het is zo klaar. Als je veel thee drinkt, wil je variatie. En dan zoek je een theewinkel in Haarlem, want daar wonen we. Zo kwam ik bij Amber uit. Amber is de eigenaar van Tea my Dear.

Er had een artikeltje in de krant gestaan over haar en ik herkende haar direct. Amber had in de winkel in de Beethovenstraat gewerkt, wat grappig!

Betjeman & Barton thee bij deze theewinkel in Haarlem. Je kunt bij Tea My Dear ook online thee kopen

Betjeman & Barton

Als je de theewinkel in Haarlem binnenkomt, vraagt Amber meteen of je een kopje thee wilt. Ik vind dat zo’n fijn welkom. Het is ongeveer het belangrijkste wat een kleine winkel of koffietent moet doen: je welkom heten, je zien. Ik schreef er eerder deze blog over.

Het is een mooie ruime lichte winkel met een imposante rij theeblikken achter de toonbank. Daar zit de thee in van Betjeman & Barton, het theemerk dat vorig jaar zijn 100-jarige jubileum vierde.
Amber opent gerust een aantal theeblikken voor je open, zodat je kan ruiken aan de thee. Reuk en smaak liggen dicht tegen elkaar aan, dus je hebt meteen een idee.

Ik kocht deze keer een Earl Grey met een rooksmaak. Dynastea heet ie. De theekop staat nu naast me, terwijl ik dit schrijf. Als ik uitadem door mijn neus ruik ik hem. Dat is nog eens een thee! En omdat je bij Tea My Dear ook online thee kopen kan, weet ik welke thee ik moet hebben. Die met die leuke naam!

Tea My Dear verkoopt ook de leukste theepotten en theekoppen van o.a. Emma Bridgewater, perfect als cadeautje voor die theeleut van een vriendin van je …

Dochtertje

Af en toe is ook het dochtertje van Amber mee naar de winkel. Een lief meisje wiens reukorganen goed getraind worden. Ze heeft haar eigen blikje met thee om aan te ruiken en als je aardig bent, mag jij dat ook.
En als je heel aardig bent, zwaait ze je uit, als je weggaat. Ze is al net zo vriendelijk als Amber. Wat een heerlijke winkel, deze theewinkel in Haarlem!Dit artikel schrijf ik omdat ik deze winkel zie zitten. Ik word er niet voor betaald. Kleine winkels, de zogenaamde éénpitters, hebben het moeilijk in deze tijd van Internetgeweld en daarom probeer ik door middel van deze stukjes zelfstandige winkels een beetje te helpen. Shop local, shop offline.

4 Comments

4 Comments

 1. Amber Zant

  15 januari 2019 at 1:55 pm

  Hi Jeannet!

  Dank voor je lieve woorden!
  Super leuk geschreven.

  Groetjes Amber

  • Jeannet

   15 januari 2019 at 5:30 pm

   Je hebt ook een prachtzaak, daar mag je trots op zijn. Succes nog!

 2. Wiepkje 't Hart

  21 januari 2019 at 4:58 pm

  Leuk om Amber nu bezig te zien in Haarlem. Ik wist dat ze daar een winkel ging beginnen, maar nu zie ik het met eigen ogen.

  Amber, de hartelijke groeten

  Wiepkje

 3. Jeannet

  21 januari 2019 at 6:44 pm

  Hoi Wiep, wat leuk dat je reageert. Ik zal Amber dit berichtje doorsturen, zal ze vast leuk vinden. Gr. Jeannet

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Shoppen

All Kinds of Me

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement EreadersEreaders

mrsdejong #ad

All Kinds of Facebook Likes

Pagina’s

To Top