do. jun 30th, 2022
Martine Berghuijs van La Moka

Waar kun je Italiaans leren in Amsterdam? En niet op een schoolse manier, maar zoals je met een vriendin praat? Gezellig, aan de keukentafel met een lekkere cappuccino voor je neus? Ga eens met Martine Berghuijs van La Moka praten (en de eerste keer kan dat gewoon in het Nederlands hoor!). La Moka is trouwens ook een Italiaans vertaalbureau voor Kunst & Cultuur, maar daarover verderop meer.

Waar kun je Italiaans leren in Amsterdam? Bij La Moka, aan de keukentafel!
La Moka is de naam van dit koffiezetpotje

La Moka

La Moka is de naam van het bedrijfje van Martine. En alleen al om haar vaker te zien zou ik Italiaanse les in Amsterdam willen nemen. Maar ik ben met Spaans bezig in Haarlem, gewoon omdat ik daar woon, dus het is een beetje onhandig.

Ze is een schat van een vrouw en ik mag me gelukkig prijzen dat ze bij mij in de winkel kwam werken. Want zo hebben we elkaar ontmoet. Haar moeder woonde in de buurt van De Kinderkleding Winkel (zo heette mijn winkel voordat hij All Kinds of Things Conceptstore ging heten *)). Zij zag het briefje op het raam hangen, waarop stond, dat we mensen zochten. Ik dacht meteen, YES, die neem ik aan, toen Martine binnen stapte om te komen solliciteren.

En dat ga jij ook zeggen, als je Martine ontmoet: YES, of SÌ, natuurlijk!
Ze spreekt vloeiend Italiaans en weet het ook op een heldere rustige en geduldige manier uit te leggen. Het gaat bij Martine dan ook om converseren. Gewoon zoals het bij Italianen aan de keukentafel ook toe gaat. Geen hoogdravende teksten ontleden, geen rijtjes naamvallen uit je hoofd leren, gewoon op een makkelijke manier in een ontspannen omgeving Italiaans leren. Zoals ze het zelf zegt op haar website La Moka:

“Want praten als de Italianen, daar heb je niet veel woorden voor nodig, maar wel regelmatige oefening en een beetje lef“.

Martine geeft Italiaanse les in Amsterdam West op een gezellige manier. La Moka is tevens een Italiaans vertaalbureau voor Kunst en Cultuur
Martine Berghuijs in All Kinds of Things Conceptstore

Waar kun je Italiaans leren in Amsterdam West?

Martine woont in Amsterdam West. Ze kan les geven bij jou aan de keukentafel, in je eentje of met meerdere mensen, maar het kan eventueel ook bij haar. En dan maakt ze dus voor jou die lekkere espresso of cappuccino, wat je wilt. De ondertitel van La Moka luidt niet voor niets: Conversazione con caffè.

Dus doe je mee? Zodat je volgend jaar zomer eindelijk een beetje je verstaanbaar kunt maken in Milaan? Volgens Martine is het echt niet heel moeilijk, Italiaans. Facile!
NB: je eerste Italiaanse weetje: La Moka is niet de koffie zelf, maar zo heet het koffiepotje!

Italiaans vertaalbureau voor Kunst en Cultuur

Martine Berghuijs is met haar bedrijfje La Moka ook een Italiaans vertaalbureau voor Kunst en Cultuur. Ze vertaalt vanuit het Italiaans naar het Nederlands, vooral teksten die verbonden zijn aan literatuur, cinema of theater. Het libretto van de opera Caruso a Cuba van Micha Hamel heeft ze onlangs vanuit het Spaans naar het Italiaans vertaald, en voor de boventiteling ook weer naar het Nederlands. Dus contact haar, als je een culturele klus hebt.


*) Deze winkel bestaat niet meer. Kleine ondernemers, de zogenaamde éénpitters, hebben het heel moeilijk en ik ben eind 2018 gestopt, omdat ik niet meer tegen het internetgeweld kon. Dat er meer winkels zullen omvallen, kan niet uitblijven. Recent schreef ik over Knutsel Frutsel, een speelgoedwinkel in Amsterdam Zuid, die ook de noodklok luidde.

By Jeannet

17 thoughts on “Waar kun je Italiaans leren in Amsterdam?”
  1. Jammer dat steeds meer van die leuke winkeltjes moeten sluiten. En het lijkt mij onwijs tof om Italiaans te leren! Nu alleen nog even ergens de tijd vandaan halen.

  2. Het lijkt me een geweldige taal. Amsterdam is voor mij een beetje te ver weg. Maar veel praten, dat geldt voor iedere taal die je wilt leren.

  3. Dat klinkt echt heel gezellig. Hier in Hongarije (oke ik ben daar nu niet maar toch) zijn er ook mensen die Hongaarse les geven 1 op 1. Soms via skype maar als ze in de buurt wonen gezellig samen ergens wat drinken of bij iemand thuis.

  4. Leuk! Ik zou zelf graag Spaanse les willen volgen, maar dan wel wat dichter bij huis 😉

  5. Het is dat ik iet meer in Amsterdam woon, anders had ik het wel geweten. Ik vind Italiaans een geweldige taal en zo aan de keukentafel is volgens mij de beste manier om een taal te leren.

Comments are closed.