Connect with us

All Kinds of Things

Waar kun je Italiaans leren in Amsterdam?

Martine Berghuijs van La Moka

Europa

Waar kun je Italiaans leren in Amsterdam?

Waar kun je Italiaans leren in Amsterdam? En niet op een schoolse manier, maar zoals je met een vriendin praat? Gezellig, aan de keukentafel met een lekkere cappuccino voor je neus? Ga eens met Martine Berghuijs van La Moka praten (en de eerste keer kan dat gewoon in het Nederlands hoor!).

Waar kun je Italiaans leren in Amsterdam? Bij La Moka, aan de keukentafel!
La Moka is de naam van dit koffiezetpotje

La Moka

La Moka is de naam van het bedrijfje van Martine. En alleen al om haar vaker te zien zou ik Italiaanse les in Amsterdam willen nemen. Maar ik ben met Spaans bezig in Haarlem, gewoon omdat ik daar woon, dus het is een beetje onhandig.

Ze is een schat van een vrouw en ik mag me gelukkig prijzen dat ze bij mij in de winkel kwam werken. Want zo hebben we elkaar ontmoet. Haar moeder woonde in de buurt van De Kinderkleding Winkel (zo heette mijn winkel voordat hij All Kinds of Things Conceptstore ging heten *)). Zij zag het briefje op het raam hangen, waarop stond, dat we mensen zochten. Ik dacht meteen, YES, die neem ik aan, toen Martine binnen stapte om te komen solliciteren.

En dat ga jij ook zeggen, als je Martine ontmoet: YES, of SÌ, natuurlijk!
Ze spreekt vloeiend Italiaans en weet het ook op een heldere rustige en geduldige manier uit te leggen. Het gaat bij Martine dan ook om converseren. Gewoon zoals het bij Italianen aan de keukentafel ook toe gaat. Geen hoogdravende teksten ontleden, geen rijtjes naamvallen uit je hoofd leren, gewoon op een makkelijke manier in een ontspannen omgeving Italiaans leren. Zoals ze het zelf zegt op haar website La Moka:

“Want praten als de Italianen, daar heb je niet veel woorden voor nodig, maar wel regelmatige oefening en een beetje lef“.

Martine geeft Italiaanse les in Amsterdam West op een gezellige niet schoolse manier
Martine Berghuijs in All Kinds of Things Conceptstore

Waar kun je Italiaans leren in Amsterdam West?

Martine woont in Amsterdam West. Ze kan les geven bij jou aan de keukentafel, in je eentje of met meerdere mensen, maar het kan eventueel ook bij haar. En dan maakt ze dus voor jou die lekkere espresso of cappuccino, wat je wilt. De ondertitel van La Moka luidt niet voor niets: Conversazione con caffè.

Dus doe je mee? Zodat je volgend jaar zomer eindelijk een beetje je verstaanbaar kunt maken in Milaan? Volgens Martine is het echt niet heel moeilijk, Italiaans. Facile!
NB: je eerste Italiaanse weetje: La Moka is niet de koffie zelf, maar zo heet het koffiepotje!


*) Deze winkel bestaat niet meer. Kleine ondernemers, de zogenaamde éénpitters, hebben het heel moeilijk en ik ben eind 2018 gestopt, omdat ik niet meer tegen het internetgeweld kon. Dat er meer winkels zullen omvallen, kan niet uitblijven. Deze week nog schreef ik over Knutsel Frutsel, een speelgoedwinkel in Amsterdam Zuid, die ook de noodklok luidt.

17 Comments

17 Comments

 1. Frederique

  27 oktober 2019 at 11:18 pm

  Het is dat ik iet meer in Amsterdam woon, anders had ik het wel geweten. Ik vind Italiaans een geweldige taal en zo aan de keukentafel is volgens mij de beste manier om een taal te leren.

 2. Nicole Orriëns

  31 oktober 2019 at 9:17 am

  Een vriendin van mij doet Italiaans via de volksuniversiteit. Ze woont in Soest, maar ik zal haar dit zeker tippen.

 3. Sherry

  31 oktober 2019 at 10:12 am

  Ik ken wel iemand dit dit zou willen doen. Ze wil graag met een Italiaanse man trouwen Ik ga haar even tippen.

  • Jeannet

   31 oktober 2019 at 10:26 am

   O grappig! Martine is de leukste juf, die je je maar kan wensen, dus wie weet! gr. Jeannet

 4. Amelie van Writings by Amelie

  31 oktober 2019 at 11:00 am

  Wat een fijne manier om een taal bij te schaven.

 5. Dhini

  31 oktober 2019 at 12:52 pm

  Wat leuk! Ik zou heel graag veel talen kunnen begrijpen, praten etc

 6. Daisy de Vos Burchart

  31 oktober 2019 at 11:42 pm

  Wat een superleuke manier om de taal te leren!
  Vaak leer je het zo veel sneller dan op een school of met een thuisstudie.

 7. Jouvence

  2 november 2019 at 7:34 pm

  Leuk! Ik zou zelf graag Spaanse les willen volgen, maar dan wel wat dichter bij huis 😉

 8. Jadis

  2 november 2019 at 7:53 pm

  Leuk zou het ook willen leren!!

 9. Manon

  15 november 2019 at 2:17 pm

  Wat leuk zeg! Ik had dit zo gedaan als ik in Amsterdam had gewoond.

 10. Andrea

  16 november 2019 at 10:50 am

  Dat klinkt echt heel gezellig. Hier in Hongarije (oke ik ben daar nu niet maar toch) zijn er ook mensen die Hongaarse les geven 1 op 1. Soms via skype maar als ze in de buurt wonen gezellig samen ergens wat drinken of bij iemand thuis.

 11. Georgina Lifestyle

  18 november 2019 at 12:18 pm

  Wat een leuke manier om zo de taal te leren! Italiaans vind ik een mooie taal. Echter zou ik wel interesse hebben in een opfriscursus Spaans.

 12. Marieke

  18 november 2019 at 12:42 pm

  Dat klinkt als een leuke manier van lesgeven en krijgen

 13. Alexandra

  18 november 2019 at 6:48 pm

  Het lijkt me een geweldige taal. Amsterdam is voor mij een beetje te ver weg. Maar veel praten, dat geldt voor iedere taal die je wilt leren.

 14. Jasmijn

  19 november 2019 at 9:47 am

  Ik heb echt niks met de Italiaanse taal, maar fijn dat ze mensen ermee kan begeleiden, en vet dat jij wat doet met Spaans

 15. Bouchra

  20 november 2019 at 10:23 am

  Leuk om te lezen! Ik woon ook in west dus als ik Italiaans wil leren, weet ik je te vinden. 😉

 16. Nathalie

  20 november 2019 at 10:59 am

  Jammer dat steeds meer van die leuke winkeltjes moeten sluiten. En het lijkt mij onwijs tof om Italiaans te leren! Nu alleen nog even ergens de tijd vandaan halen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Europa

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

mrsdejong #ad

Pagina’s

To Top