Waar kun je online planten kopen? Online planten kopen kan bij veel aanbieders. En je snapt dat dit zo populair is online, want dat gesjouw met planten is een kriem. Het is niet alleen zwaar (als je een grotere plant hebt), maar je bent ook bang dat je plant in de verdrukking komt, als je ermee moet gaan sjouwen.

Ik liep laatst op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam met mijn fiets aan de hand. Het was gelukkig niet druk, dan kan het. Achter een van de kramen zit een leuke plantenwinkel, ze hebben er van alles. Ik was onder de indruk van een bananenplant en ik zag hem al helemaal bij mij in de woonkamer staan. Maar hoe kreeg ik dat gevaarte in vredesnaam mee? Op de fiets, in de trein, en dan nog 12 minuten lopen naar mijn huis? Dat zag ik niet zitten. Thuis bezorgen deed deze winkel niet, dus de aankoop ging helaas niet door.

De bananenplant, waar het allemaal om draaide

Waar kun je online planten kopen: bij Green Bubble!

Eenmaal thuis bedacht ik, dat die bananenplant misschien ook wel gewoon online te koop zou zijn. Ik kwam terecht op een site, die er prachtig uitzag en waar ik al snel ontdekte, dat ze inderdaad die leuke bananenplant op voorraad hadden. De naam van die site was Green Bubble. Soms moet ik nog een beetje wennen aan het feit, dat letterlijk alles online te koop is. Dus ook dat online planten kopen al helemaal normaal is.

De planten komen rechtstreeks bij de kweker vandaan. Dankzij de korte lijnen slaan ze de veiling en andere omwegen over. Het resultaat? Knetterverse planten! Dit maakt het ook nog eens beter voor het milieu. Een win-win situatie dus!

Waar kun je online planten kopen? Bijvoorbeeld voor plantbathing, in de badkamer?

Als je eenmaal op die site zit, dan blijf je smullen. Je wilt al die planten wel hebben. Zo schrijven ze zelf op hun blog over een botanische spa-oase in je badkamer! Die term alleen al vind ik geweldig. Maar als je dat plaatje ziet, dan droom je weg. Plant-bathing heet het en het komt, jawel, uit Japan. Het zal niet. Kaarsje erbij, kopje thee, mij zie je niet meer het komende uur.

En de poes waardeert het ook

Ik bestelde de bananenplant en 3 dagen later had ik hem in huis. Ze bezorgen hem in een speciale doos, die rechtop vervoerd wordt. Het zag er prima uit en ik ben om: online planten kopen is de bom!

Bovendien waardeert poes Heintje die speciale doos ook en wij eten over 3 jaar bananen, zeggen ze. Dat laatste geloof ik niet trouwens, wat denk jij? Om diezelfde poes Heintje heb ik mij later enorm bezorgd gemaakt. Dat kun je lezen in Zorgen om de kat. Je kunt daarin lezen, wat we gedaan hebben om hem weer beter te krijgen, nadat hij al weken niet had gegeten en/of gedronken. Het was een behoorlijke spannende tijd, dat kan ik je wel vertellen.

Poes Heintje zit in de doos van greenbubble.nl

Dus: waar kun je online planten kopen?

Waar kun je online planten kopen? Bij Green Bubble, voor de meest verse planten, direct van de kweker, en daarom de goedkoopste! En het mooiste is: niet meer sjouwen!En heb je geen groene vingers? Gaan bij jou alle planten na verloop van tijd dood, omdat je er 1) het geduld niet voor hebt 2) er geen tijd en/of aandacht voor hebt of 3) je niet genoeg licht in je kamer of kantoor krijgt? Probeer dan eens nepplanten! En nou niet meteen denken, he, gatver. Want er zijn verschillen. Als je een mooie kunstplant hebt, zie je dat alleen als je er met je neus bovenop staat. En dat is leuk, want opeens ziet jouw kamer er vriendelijk en sfeervol uit en het enige wat je af en toe moet doen is de plumeau erover halen.