zo. mei 22nd, 2022
wandelen in de bergen in tirol

Na maanden van een negatief reisadvies voor alle buitenlandse reizen, krijgt Nederland vanaf 10 juni 2021 een goed perspectief: Oostenrijk heeft dan code geel. We kunnen vooruitkijken naar de zomervakantie. Een boodschap waar veel mensen reikhalzend naar uit hebben gekeken, want ‘we zijn inmiddels wel toe aan vakantie’. Niet iedereen zal direct kiezen voor een vlieg- of strandvakantie en evenals vorig jaar verwachten de Alpenlanden een toestroom van nieuwkomers die op zoek zijn naar de rust en de ruimte in de bergen. Het Kufsteinerland, een vakantieregio in Tirol Oostenrijk, is er klaar voor. Waar je in de winter kunt skiën verandert het in de zomer in een veelzijdig gebied, waar je heerlijk kunt wandelen in de bergen en waar je ook heerlijk kunt eten.

Tirol populair tijdens de zomer 2020

Kufsteinerland

Wandelen in de bergen in Kufsteinerland in Tirol

Het Kufsteinerland, dat net over de Duits-Oostenrijkse grens ligt, 90 kilometer onder München, wordt gezien als toegangspoort tot de Alpen. De middeleeuwse vestingstad waar de regio haar naam aan dankt, Kufstein, wordt ook wel de ‘Parel van Tirol’ genoemd. De regio is gemakkelijk bereikbaar met de auto of de trein en biedt volop afwisseling: stad, natuur, cultuur, sportieve activiteiten, ontspanning, culinaire hoogstandjes en strandplezier aan de vele bergmeren. Voor sportieve vakantiegangers is er een breed aanbod aan activiteiten. Denk hierbij aan wandelen in de bergen, maar ook aan fietsen door het dal (zonder veel hoogteverschillen), boogschieten, golfen, klimmen of met een berglift omhoog. De regio Kufsteinerland telt 6 bergmeren die bijzonder geschikt zijn om te baden en te ontspannen. Rondom de meren zijn diverse stranden aangelegd met (horeca)faciliteiten.

Fijnproevers zijn in het Kufsteinerland ook op hun plek. Naast lokale specialiteiten uit Tirol, zijn er in het Kufsteinerland restaurants die een verfijnde keuken aanbieden, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van regionale kwaliteitsproducten. Meerdere restaurants in de regio zijn door Gault & Millau bekroond met één of meer koksmutsen.

Stimmersee, Langkampfen

Veel voordeel met gratis KufsteinerlandCard

De KufsteinerlandCard wordt gratis verstrekt vanaf de tweede verblijfsdag in een accommodatie in het Kufsteinerland. Met deze chipkaart kunnen gasten gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, de plaatselijke berglift (heb je echt wel nodig als je wilt wandelen in de bergen) en zijn diverse toeristische attracties gratis toegankelijk. Daaronder vallen onder andere de vesting in Kufstein, het glasmuseum ‘Sinnfonie im Glas’ en het wildpark.

De accommodaties in het Kufsteinerland doen er alles aan om een vakantie zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo zijn er strenge hygiënevoorwaarden en duidelijke coronaregels die in acht genomen worden voor een zorgeloze vakantie.

Lopen in de bergen en genieten van de uitzichten

Oostenrijk bezoeken is lekker wandelen en lopen in de bergen, genieten van de vergezichten en uitrusten bij een conditorei. En als je de foto’s bekijkt, wil je er meteen naar toe, toch?

Plan je vakantie nu via Traveldeal, Tirol, Oostenrijk. Stay safe. We voelen ons dan nu wel min of meer “out of the woods” , we moeten voorzichtig blijven. En dan is een zomervakantie in de bergen, met alle rust en ruimte die er voorhanden is, geen slecht idee. Maar wees slim, kijk altijd eerst even op Reisadvies Oostenrijk, voordat je boekt.

Waldspirale, Darmstadt, Duitsland

Darmstadt, Duitsland

Rij je vanuit Nederland richting Oostenrijk, dan zou je, voordat je gaat wandelen in de bergen, even via Darmstadt in Duitsland moeten rijden. Je vindt daar namelijk een heel bijzonder flatgebouw, de Waldspirale. Architect Hundertwasser, Oostenrijker van geboorte, heeft daar een sprookjesachtig gebouw neergezet. Het is een fantasievol en speels betonnen bouwsel, dat alle kanten op gaat. Alle 1000 ramen en deuren bijvoorbeeld zijn anders. Je gelooft je eigen ogen niet. Een echte aanrader, als je van architectuur houdt en je het kind in jezelf nog steeds herkent. Ik vond het geniaal.In dit artikel staat een affiliatelink. Wat dat is kun je lezen onder samenwerking.

By Jeannet