Zoek je websites, waar je wasbare mondkapjes kunt kopen? Als vanaf 1 juni 2020 iedereen in het Openbaar Vervoer verplicht een mondkapje op moet, dan kun je maar beter voorbereid zijn. Wil je weten waar de discussie over gaat? Lees Mondkapjes wel of niet, dan snap je het een beetje.

Mondkapjes kopen, wat wil je?

Zoals bij alles moet je je nu ook weer afvragen, wat voor soort mondkapjes wil je kopen? Wil je wegwerpmondkapjes, die allemaal op de afvalberg terecht komen? Of wil je een wasbaar mondkapje kopen, dat je na elk gebruik moet wassen, wat ook weer een milieubelasting geeft? Wil je met lintjes, die makkelijk te knopen zijn of wil je met elastiek achter de oren? Met lintjes kun je gedurende een langere tijd dragen, elastiek achter de oren gaat op een gegeven moment zeuren en pijn doen. Wil je een mondkapje waar ruimte in zit voor een filter of wil je een ronder platter mondkapje, die er wat modieuzer uitziet? Keuzes zijn ook hier lastig te maken.

wasbare mondkapjes kopen bij mrsdejong voor 4 euro per stuk

Wasbare mondkapjes kopen

Wasbare mondkapjes kopen kun je bij de volgende webshops:

 • mrsdejong: een klein webshopje met uni mondkapjes, gemaakt volgens het FOD-model, het model dat de Belgische regering aanbeveelt. Dit model is met linten en er past een filter in. Naar de huidige inzichten is een driedubbele laag keukenpapier of toiletpapier een goede oplossing. Toch weer fijn dat je toiletpapier had gehamsterd 😉 … De voorraad wordt regelmatig ververst, dus kijk vaker.
  Prijs: vanaf 4 euro per stuk
 • bol.com heeft een wasbaar mondkapje, die nu niet op voorraad is, geen idee wat daar de prijs van is, maar als tussenhandelaar is er bij bol.com wel veel te krijgen.
  Prijzen variabel, vanaf 4 euro tot 49,95!
 • Stropdassenwinkel is hard aan het werk, maar heeft op dit moment geen voorraad.
  Prijs vanaf 4,95 euro
 • Op Etsy worden veel herbruikbare mondkapjes te koop aangeboden.
  Prijzen variabel, meesten tussen 4 en 15 euro.
 • Maak zelf een mondkapje. Overal zijn nu patronen te vinden online. Bijvoorbeeld:
 • Word lid van de Facebook-groep Mondkapjes Vraag en Aanbod. Daar komen vragers en aanbieders van zelfgemaakte herbruikbare wasbare mondkapjes bijeen.
Liever niet een wegwerpmondkapje kopen en gebruiken.

Wegwerp mondkapjes

Kruidvat, de HEMA, ETOS en alle andere grote jongens gaan nu wegwerp mondkapjes verkopen. Als gevolg hiervan zal er weer een enorme toename plaatsvinden van zwerfafval en komt er een ernstige milieubelasting.

Wasbare mondkapjes kopen heeft mijn grote voorkeur, dat merk je. Dat er veel gewassen moet worden is een nadeel, maar dit weegt op tegen de enorme afvalberg die nu aan het ontstaan is.

O ja, en dat kleine webshopje mrsdejong? Dat is mijn eigen webshopje, maar dat voelde je misschien al! De eerste 100 mondkapjes heb ik weggegeven aan zorgverleners, een aantal kraamverzorgpraktijken en wijkzorg. Ik ben nu richting 350ste mondkapje aan het werken! Je kunt wel zeggen, dat het in mijn vingers zit, het mondkapje 😉