Welke Netflix serie is leuk? Niet iedereen vindt dezelfde series leuk, maar ik heb deze 11 echt goede series op Netflix op een rijtje gezet. De volgorde *) is niet bepalend, ze hebben allemaal iets interessants. Dit zijn ze:

The Let Down seizoen 2 komt eraan
The Letdown

*) The Letdown

The Letdown is een komische Australische serie over het leven van een jonge moeder en hoe zij zich min of meer staande weet te houden in haar nieuwe leven. Deze serie is niet alleen leuk voor jonge ouders, maar ook voor mensen, die het al allemaal achter de rug hebben. Tot nu toe 2 seizoenen. Topcast met acteurs, die wij niet kennen, wat betekent dat je niet meteen een vooroordeel hebt.

*) Orange is the New Black

Orange is the New Black gaat over vrouwen in een vrouwengevangenis in Amerika. Het is zowel diep triest als behoorlijk komisch. En dat zijn de beste series natuurlijk. Als je hier nog niet mee begonnen bent, dan ben ik jaloers op je. Er staan 7 seizoenen online, dus je kunt even voort. Het definitieve laatste seizoen is nu te bekijken. Aan het eind nemen de acteurs één voor één echt afscheid van ons kijkers, want het is idd even afkicken voor de fans (en dat zijn er veel). Dit is één van de bekendste goede series op Netflix, die er zijn.

Welke Netflix serie is leuk? Kijk bijv. naar The Kominsky Method met Michael Douglas
The Kominsky Method

*) The Kominsky Method

Een al wat oudere serie op Netflix, maar zeer de moeite waard. In The Kominsky Method speelt Michael Douglas een gewezen acteur, die nu acteerlessen geeft op zijn eigen academie. Je wist het niet, maar Michael Douglas kan ook komische rollen aan, zoals hij bewijst in deze serie. Slechts 8 afleveringen van nog geen half uur.

Vanaf afgelopen oktober 2019 is het tweede seizoen te zien en wederom zitten er geweldige grappen in. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

*) After Life

After Life is een serie van 6 korte afleveringen. Ricky Gervais speelt een cynische droevige man, die net weduwnaar is geworden. Het liefst stapt hij er ook uit, maar iets belet hem: de video-opnames van zijn overleden vrouw. Prachtige serie over leven en dood, gemis en liefde, met een glansrol van Ricky Gervais, die nu eens niet persé grappig hoeft te zijn. Maar zijn cynische houding is zo hard, dat dat weer heel erg grappig is.

*) The Affair

The Affair is het aantrekkelijk gefilmd verslag van, je raadt het nooit, een verhouding. Het leuke is dat de afleveringen vanuit verschillende standpunten zijn gefilmd, vanuit de verschillende hoofdpersonen. Iedereen heeft zijn eigen waarheid, dat blijkt. Met in één van de hoofdrollen een favoriete actrice van mij, Ruth Wilson.

When they see us

*) When they see us

In het voorjaar van 1989 worden 5 jonge gekleurde jongens gearresteerd, verhoord en gedwongen de brute aanval en moord op een witte vrouw in Central Park te bekennen. De miniserie van 4 afleveringen van 50 minuten vertelt het waargebeurde en schokkende verhaal en naarmate de serie vordert kruipt het schaamrood op je wangen omhoog.
Goed geacteerd en rauw gefilmd, goed gedaan.

Welke netflix serie is leuk? The Crown natuurlijk!
The Crown

*) The Crown

The Crown staat al een tijdje op Netflix. De serie gaat over de regering van Koningin Elizabeth II en is een op de geschiedenis gebaseerde gedramatiseerde bewerking over het leven van deze koningin. De eerste twee seizoenen zijn met Claire Foy in de hoofdrol als Koningin Elizabeth. Het derde en vierde seizoen is met Olivia Colman in de hoofdrol. Het derde seizoen is nu te zien bij Netflix. Er zijn maar weinig series, die zo goed bedacht en uitgevoerd zijn en waarin zo realistisch wordt geacteerd. Hulde voor Olivia Colman, die een koningin neerzet, die zowel menselijk als koninklijk is. Het vierde seizoen wordt eind 2020 verwacht.

Grote verrassing is, dat er voor het vijfde tevens laatste seizoen weer een nieuwe Queen wordt gekozen. Het is Imelda Staunton, die Koningin Elizabeth speelt vanaf het jaar 2001.

*) Bonusfamiljen

Bonusfamiljen is een Zweede dramaserie met een komisch tintje. Ik schoot er vaak bij in de lach. Het verhaal gaat over wat er gebeurt, als een stel met kinderen gaat scheiden en weer nieuwe liefdes krijgt, die ook weer kinderen mee nemen. De serie is goed geacteerd en heel goed getypecast en geschreven. De karakters zijn echte mensen, die allemaal hun eigen domme fouten maken. Ik ben fan van Eddie en van het psychologen echtpaar, perfect beschreven en getypeerd!
Er zijn drie seizoenen van deze goede serie op Netflix te zien.

La Casa de Papel

*) La Casa de Papel

La Casa de Papel is een spannende Spaanse serie over een perfect uitgevoerde bankroof en gijzeling van het bankpersoneel door 5 bankrovers, 3 mannen en 2 vrouwen, onder leiding van El Professor. Ze dragen constant maskers met de afbeelding van Salvador Dali en rode overalls. En daar maken ze handig gebruik van.
Ik heb nu alle drie de series gezien en die vond ik geweldig spannend. Leuk ook is, dat het goed van je Spaans is, mocht je daarmee bezig zijn, zoals ik. Serie 4 is nu ook te zien op Netflix. Gelukkig, we mogen nog even door!

Als je je afvraagt Welke Netflix serie is leuk? dan is dit er zeker één: Atypical. Eén van de onbekendste goede series op Netflix.
Atypical

*) Atypical

Ook al ben ik niet helemaal de doelgroep waar deze serie Atypical voor is bestemd, toch kan ik hem heel erg waarderen. Deze Amerikaanse serie handelt over een autistische jongen en het gezin waar hij in opgroeit. De typecasting is geweldig. De acteur die Sam speelt, de 18-jarige jongen die autistisch is, maar toch redelijk mee kan komen in de maatschappij, is erg goed. Sterker nog, het zou zomaar iemand kunnen zijn, die zelf enigszins autistisch is en dat nog wat heeft aangedikt. (Dat is trouwens niet zo, dus des te groter is mijn ontzag voor deze acteerprestatie). Maar ook zijn androgyne zus, die twijfelt over haar seksualiteit en de beide ouders zitten goed in hun spel. De moeder in de serie wordt gespeeld door Jennifer Jason Leigh. Seizoen 3 staat sinds november 2019 online bij Netflix. Dit is één van de onbekendste goede series op Netflix.

Grace & Frankie is één van de goede series op Netflix over de vriendschap tussen twee vrouwen
Grace & Frankie

*) Grace & Frankie

Grace & Frankie is ook een goede serie op Netflix. Ik heb altijd een beetje moeite gehad met Jane Fonda, die het karakter Grace speelt, een typische bekakte Amerikaanse. Maar veel wordt goedgemaakt door Lily Tomlin, die Frankie speelt.

Het gaat over de onverwachte vriendschap tussen twee vrouwen, als ze beiden tegelijkertijd verlaten worden door hun mannelijke echtgenoten, die al 20 jaar verliefd op elkaar blijken te zijn. Het heet officieel een komische serie te zijn, maar er zit gemiddeld maar één grap in per aflevering, waar ik om moet lachen. Toch blijf ik kijken en ben ik benieuwd wat er nu weer gaat gebeuren. Ik zit nu in het derde seizoen en het is toch best een goede serie. In totaal zijn er nu zes seizoenen te zien op Netflix, en het zevende en laatste seizoen wordt nu opgenomen.

Nog meer Welke Netflix serie is leuk?

Ik kijk geen televisie meer, maar alleen nog maar naar Netflix en NPOstart. Dus op de vraag Welke Netflix serie is leuk? kan ik wel een paar antwoorden geven, zie hierboven. Maar zoals dat is, het verandert vaak. Er komen elke week weer nieuwe goede series op Netflix bij. Ik hou je op de hoogte, als er weer nieuwe interessante bij komen. Voor nu, geniet ervan!
Ik schrijf er elke keer nieuwe wetenswaardigheden en nieuwe series bij. Nu al 11, het waren er 5, zo gaat dat.

Welke Netflix serie is leuk? volgens De Volkskrant

De Volkskrant heeft ook een goede pagina, waar je tips krijgt voor goede series op Netflix. En net ontdekt: een pagina die heet Vlaamskijken heeft ook steeds goede tips, die ook in Nederland te zien zijn.