Connect with us

All Kinds of Things BLOG

Welke Netflix serie is leuk?

Netflix

Boeken & Films

Welke Netflix serie is leuk?

Welke Netflix serie is leuk? Dat is natuurlijk een smaakgevoelige vraag, maar ik heb op dit moment deze 8 favorieten. De volgorde is niet bepalend, ze hebben allemaal iets interessants. Dit zijn ze:

1) Orange is the New Black

Orange is the New Black gaat over vrouwen in een vrouwengevangenis in Amerika. Het is zowel diep triest als behoorlijk komisch. En dat zijn de beste series natuurlijk. Als je hier nog niet mee begonnen bent, dan ben ik jaloers op je. Er staan 7 seizoenen online, dus je kunt even voort. Het definitieve laatste seizoen is nu te bekijken. Aan het eind nemen de acteurs één voor één echt afscheid van ons kijkers, want het is idd even afkicken voor de fans (en dat zijn er veel).

The Let Down seizoen 2 komt eraan
The Letdown

2) The Letdown

The Letdown is een komische Australische serie over het leven van een jonge moeder en hoe zij zich min of meer staande weet te houden in haar nieuwe leven. Deze serie is niet alleen leuk voor jonge ouders, maar ook voor mensen, die het al allemaal achter de rug hebben. Tot nu toe 2 seizoenen.

3) After Life

After Life is een serie van 6 korte afleveringen. Ricky Gervais speelt een cynische droevige man, die net weduwnaar is geworden. Het liefst stapt hij er ook uit, maar iets belet hem: de video-opnames van zijn overleden vrouw. Prachtige serie over leven en dood, gemis en liefde, met een glansrol van Ricky Gervais.

Welke Netflix serie is leuk? Kijk bijv. naar The Kominsky Method met Michael Douglas
The Kominsky Method

4) The Kominsky Method

Een al wat oudere serie op Netflix, maar zeer de moeite waard. In The Kominsky Method speelt Michael Douglas een gewezen acteur, die nu acteerlessen geeft op zijn eigen academie. Je wist het niet, maar Michael Douglas kan ook komische rollen aan, zoals hij bewijst in deze serie. Slechts 8 afleveringen van nog geen half uur.

5) The Affair

The Affair is het aantrekkelijk gefilmd verslag van, je raadt het nooit, een verhouding. Het leuke is dat de afleveringen vanuit verschillende standpunten zijn gefilmd, vanuit de verschillende hoofdpersonen. Iedereen heeft zijn eigen waarheid, dat blijkt. Met in één van de hoofdrollen een favoriete actrice van mij, Ruth Wilson.

When they see us

6) When they see us

In het voorjaar van 1989 worden 5 jonge gekleurde jongens gearresteerd, verhoord en gedwongen de brute aanval en moord op een witte vrouw in Central Park te bekennen. De miniserie van 4 afleveringen van 50 minuten vertelt het waargebeurde en schokkende verhaal en naarmate de serie vordert kruipt het schaamrood op je wangen omhoog.
Goed geacteerd en rauw gefilmd, goed gedaan.

7) Bonusfamiljen

Bonusfamiljen is een Zweede dramaserie met een komisch tintje. Ik schoot er vaak bij in de lach. Het verhaal gaat over wat er gebeurt, als een stel met kinderen gaat scheiden en weer nieuwe liefdes krijgt, die ook weer kinderen mee nemen. De serie is goed geacteerd en heel goed getypecast en geschreven. De karakters zijn echte mensen, die allemaal hun eigen domme fouten maken. Ik ben fan van Eddie en van het psychologen echtpaar, perfect beschreven en getypeerd!
Drie seizoenen staan klaar voor je om te bekijken!

La Casa de Papel

8) La Casa de Papel

La Casa de Papel is een spannende Spaanse serie over een perfect uitgevoerde bankroof en gijzeling van het bankpersoneel door 5 bankrovers, 3 mannen en 2 vrouwen, onder leiding van El Professor. Ze dragen constant maskers met de afbeelding van Salvador Dali en rode overalls. En daar maken ze handig gebruik van.
Ik heb alleen de eerste serie gezien en die vond ik geweldig. Leuk ook is, dat het goed van je Spaans is, mocht je daarmee bezig zijn, zoals ik. Er zijn nog 2 series hierna gemaakt en de 4e serie komt eraan. Gelukkig, ik mag nog even door!

Nog meer Welke Netflix serie is leuk?

Ik kijk geen televisie meer, maar alleen nog maar naar Netflix en NPOstart. Dus op de vraag Welke Netflix serie is leuk? kan ik wel een paar antwoorden geven, zie hierboven. Maar zoals dat is, het verandert vaak. Er komen elke week weer nieuwe series bij. Ik hou je op de hoogte, als er weer nieuwe interessante bij komen. Voor nu, geniet ervan!

De Volkskrant heeft ook een goede pagina, waar je tips krijgt voor series op Netflix.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Boeken & Films

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

mrsdejong #ad

mrsdejong

Pagina’s

To Top