White Box Living is een leuke nieuwe giftshop in hartje Haarlem

Ik hou van door een stad slenteren en rond te neuzen om te zien of er nog nieuwe winkels zijn, nieuwe dingen te bewonderen, nieuwe merken te vinden. Maar ik doe het vaak, dat slenteren, dus ik word niet zo vaak meer verrast. Vaak kom ik zo’n store binnen en kijk ik rond, en denk dan, ja, heb ik allemaal al eens gezien, jammer. Niets nieuws onder de zon.

Kleine Houtstraat 35

Maar je begrijpt, dit blog zou dit blog niet zijn, als er opeens toch iets leuks langs komt bij het slenteren. De winkel heet White Box Living en bevindt zich in de Kleine Houtstraat op nummer 35.
Hiervoor zat er een winkel met de naam Lots of Leuks. En als een naam leuk is, stap je toch sneller naar binnen is mijn ervaring. Helaas heeft Lots of Leuks een reeks vervelende gebeurtenissen moeten meemaken. Haar rechter bovenbuurman had zijn hele verdieping laten uitbranden, waardoor ze een tijd niet open kon zijn, en ze daarna slecht zichtbaar was voor voorbijgangers. 
Maar nu het naastliggende pandje weer hersteld is in oude glorie is het winkeltje ernaast weer goed zichtbaar en heeft zich er een nieuwe ondernemer in gevestigd. 

Nieuw bij White Box Living

White Box living is een giftshop. Er zijn serviesartikelen, textiel, prenten, Hollands design, mooie boeken en een klein kinderhoekje. Maar waar ik met name op viel was op hele leuke kleurige kussens met een gezicht erop gedrukt. Er zijn veel varianten en de prijs is redelijk in orde, ā‚¬ 24,95. 
(Kleine kanttekening: je koopt alleen de kussensloop, dus je moet er nog een binnenkussen bij kopen. HEMA heeft goede voor een geringe prijs.)
Je interieur frist er meteen van op, want ze zijn ontzettend vrolijk om te zien. En ze zijn lekker groot, 50 x 50 cm. 
Ik had deze nog niet eerder ergens anders gezien, wel soortgelijke van bijv. Kitsch Kitchen. Het is een trend op dit moment, gezichten in het interieur, dus als je deze koopt ben je er zeker van dat je “bij” bent. 

En nou niet meteen online gaan zoeken … nee, shoplocal, dus ga naar die kleine winkeltjes, waar je aandacht en service krijgt. Doen, hoor šŸ™‚

Dit artikel schrijf ik omdat ik deze winkel zie zitten. Ik word er niet voor betaald. Kleine winkels, de zogenaamde Ć©Ć©npitters, hebben het moeilijk in deze tijd van Internetgeweld en daarom probeer ik door middel van deze stukjes zelfstandige winkels een beetje te helpen. Shop local, shop offline.