Connect with us

All Kinds of Things BLOG

Worteltjestaart, vies he?

Een plak wortelcake op een gekleurd servetje

Van alles wat er nog over blijft

Worteltjestaart, vies he?

Wie kent hem niet, de mop met de worteltjestaart. Het is een mop uit mijn jeugd en voor degenen, die hem niet kennen, even een update. En dan moet je de stem van het konijntje een beetje hoog en lief laten klinken:

Op een dag komt een konijntje bij de bakker en vraagt aan de bakker: “Bakker, heeft u ook worteltjestaart?” waarop de bakker antwoordt: “Nee die heb ik niet, sorry.” Een dag later gaat het konijntje weer naar de bakker en vraagt weer: “Bakker, heeft u worteltjestaart?”, waarop de bakker antwoordt: “Nee, sorry, die heb ik niet.” Toen dacht de bakker bij zichzelf, ik zal speciaal voor het konijntje worteltjestaart gaan maken. De volgende dag komt het konijntje weer en vraagt: ” Bakker, heeft u worteltjestaart?” “Ja”, zegt de bakker blij, “die heb ik!”. Zegt het konijntje: “Vies hè?”

Zo ben ik dus opgevoed. Worteltjestaart is niet lekker, sterker nog, worteltjestaart is vies.

worteltjestaart en bananenbrood, 2 pakjes naast elkaar in een keukenkast

Worteltjestaart, lekker he?

Maar smaken veranderen en ik kocht een pakje Bakmix voor Wortelcake bij Dille & Kamille. Het voelde alsof ik de stoute schoenen aantrok! Ik ging worteltjestaart maken! Of eigenlijk wortelcake.

Ik ben van de “mik-en-mix”-recepten: gooi het bij elkaar, mix het en aan het eind moet het goed smaken. Dus niet al te veel moeite, geen Heel Holland Bakt voor mij. Ik heb nog meer te doen. Maar bakken is wel leuk en het opeten helemaal.

De wortels waren in huis. De zonnebloemolie had ik vorige week al gekocht, toen ik de Bakmix voor Bananenbrood, ook van Dille & Kamille, had gemaakt. En de eieren waren ook voorradig. Ik kon beginnen.

2 mixerhaken boven een gele massa beslag, olie met eieren

De eieren moesten samen met de olie tot een gladde massa gemixed. Op de verpakking stond dat de eieren er één voor één in moesten, had ik niet gelezen, maar het ging goed. Daarna moest de bakmix erdoor, je krijgt dan een vrij zwaar beslag. De mixer kon het maar nèt volhouden. En als laatste voeg je de geraspte (o shit, helemaal vergeten, nog even snel raspen) wortelen erbij. Dat doe je niet met de mixer, maar met een stevige lepel of vork.
Het uur in de oven klopte ook zowaar, terwijl ik het af en toe echt een rotoven vind. Hij was ietsjes donker, maar dat mocht de pret niet drukken.

Kan ie door? Ja, hij kan door!

Wij aten de wortelcake na het avondeten bij de koffie. De familie was het er over eens: worteltjestaart kan door 🙂 !!



Ik promoot in dit stukje Dille & Kamille. Dat doe ik niet alleen, omdat ze lekkere spullen verkopen, maar ook omdat, als je iets aanschaft via de linken met Dille & Kamille, ik er een heel klein beetje geld mee verdien, waarmee ik dit weblog kan bedruipen. Dat geld komt trouwens van Dille & Kamille, niet van jullie. Jullie betalen niets extra’s.

More in Van alles wat er nog over blijft

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

mrsdejong #ad

mrsdejong

Pagina’s

To Top