vr. jul 1st, 2022

Zijn kale mannen aantrekkelijk? Als kleindochter van een kale opa, als zus van een kale broer, als vrouw van een kale man en als moeder van twee kalende jongens zou ik hier antwoord op moeten kunnen geven. Doet het me iets, dat ze kaal zijn? Hindert het mij? Hindert het hen?

Opa had een kale knikker

Ik heb mijn opa nauwelijks gekend, maar op foto’s hoort hij echt bij de kale mannen. Kaler dan mijn opa bestaan ze bijna niet. Hij had, wat je noemt, een kale knikker. Dat hij vakbondsman was, klopte enorm bij zijn hoofd. Een stoere sterke man, die zich hard maakte voor zijn medevakgenoten. Een man met status en daardoor voor sommige vrouwen, zoals mijn oma, erg aantrekkelijk.

Mijn opa is slechts één van de vele kale mannen die mijn familie rijk is
Mijn opa had een kale knikker

Mijn broer was al vroeg kaal

Wat mijn broer betreft, die begon al vroeg met kaler worden. Onze vader had redelijk lang een goede haardos, met alleen in het midden een kale kruin. Naarmate hij ouder werd, werd die kruin kaler en kaler, maar helemaal kaal is hij nooit geworden.

Bij mijn broer echter begon de haaruitval al rond zijn 20e met flinke inhammen en een kale kruin. De genen waren een generatie overgeslagen. Hij is net 70 geworden, maar zo kaal als onze opa is hij niet.

Omdat je iemand al zijn hele leven kent, weet je niet beter dan dat die kaalheid bij hem hoort. Ja, hij wordt kaal, en ja, daar worden af en toe grapjes over gemaakt en nee, dat is niet erg. Het hoort nou eenmaal bij mijn broer, het heeft mij als zus nooit gehinderd.

Mijn lief heeft een haarkrans

En ook mijn lief was al vroeg aan de beurt. We kennen elkaar al vanaf de middelbare school en daar had hij een ruig hippie kapsel, lang en krullend. Naarmate hij ouder werd, werd zijn haargroei minder en minder.

Vond ik dat erg? Nee, want net als bij mijn broer, was het nou eenmaal iets wat bij hem hoorde. Vond hij dat erg? Zijn vaste reactie op grappig bedoelde opmerkingen over zijn kaalheid is: “waar hersens zijn, kunnen geen haren groeien”. Niks geen onzekerheid, het is zoals het is, dit hoort bij hem. En dat maakt hem daarom aantrekkelijk.

Dat hij nu alleen nog maar een haarkrans over heeft, is wel onhandig. Hij moet altijd een pet op om zijn hoofdhuid te beschermen. Met die haarkrans gaat hij trouwens wel één keer in de 6 weken naar de kapper. Hij geeft meer geld uit aan de kapper dan ik!

Mijn lief is ook een van de vele kale mannen die mij omringt
Mijn lief heeft een haarkrans

En mijn jongens zijn ook kale mannen

En dan komen we uiteindelijk uit bij mijn eigen jongens. Ik heb er drie. Twee daarvan hebben zowel de genen van mijn familie geërfd als de genen van mijn man. We konden het van tevoren bijna uittekenen. Dat de oudste de dans is ontsprongen mag een wonder heten.

Vind ik mijn jongens aantrekkelijk? Natuurlijk vind ik ze aantrekkelijk! Hebben ze er last van? De één wat meer dan de ander. Maar naarmate ze ouder worden, accepteren ze steeds meer, dat die kaalheid bij hen hoort. En hoewel je tegenwoordig die kaalheid niet meer zou hoeven te accepteren, heb ik ze beiden nog nooit over bijvoorbeeld haartransplantatie gehoord. Hou me te goede: ik snap best, dat mensen hier wel voor kiezen. Als het mezelf zou overkomen, denk ik, dat ik er wel voor zou gaan.

Maar toen ik laatst aan mijn jongste vroeg of hij dacht dat hij hier ooit voor zou kiezen, antwoordde hij, dat dat niets voor hem was. Hij had genoeg “cojones”!

Zijn kale mannen dus aantrekkelijk?

Het is natuurlijk voor ieder van ons een ander verhaal. Mij maakt het niets uit. Maar je kunt je wel eens onzeker voelen. Haarvezels zijn een manier om je dunner wordende haar wat dikker en voller te laten zijn. Het is een spray, die je elke dag kan gebruiken en verkrijgbaar in 10 kleuren.Dit artikel is een samenwerking. Lees hier wat dat inhoudt.

By Jeannet

6 thoughts on “Zijn kale mannen aantrekkelijk?”
 1. Ook ik heb nog een behoorlijke bos en mijn schoonzoon is volledig kaal.
  Wie vindt wie nu aantrekkelijk?

  1. Haha, zoals ik al eerder schreef, elke man is aantrekkelijk, als hij maar lief is, hersens heeft en … cojones! kus, Jeannet

 2. Hoi Jeannet. Weer een leuk “kalend” verhaal van je gelezen. Toch hou ik van veel en vol en donker en liefst stijl of lang haar.
  Vooral bij mannen dan. Maar als ze ouder worden dan is het ietsje anders. Dan worden ze vaak wijzer, en mogen ze iets kalender worden.
  Die van mij is dus eigenlijk nog steeds niet wijzer, want hij heeft al zijn haren nog. ..”.maar ze zijn nu grijs, dus hij is nu wel wijs!”
  Als het maar rijmt

  1. Hoi Sylvia, ach, alle mannen zijn aantrekkelijk, met of zonder haar, als ze maar lief zijn en wat hersens hebben en cojones dus … :), kus, Jeannet

 3. Mooi kaal is niet lelijk. Wat lelijk is/ wat ík lelijk vind, is compenseren: kaal maar je krans laten uitzakken tot een gordijn van achteren. Niet doen. Óf: van het overgebleven dunne haar een staartje maken. Alsof je een paling in je nek hebt. Brrr.
  Neemt niet weg dat de kalende man er ook onder lijdt, zeker als hij jong kaal wordt. Gelukkig zijn er zoveel kalen op onder ons dat het vaak niet eens meer opvalt.
  Mooi verhaal Jeannet. Wees trots op je eigenste kalies!

Comments are closed.