do. jun 30th, 2022

Wij zijn echte kampeerders. Dat betekent dat we maar een paar pitjes hebben op het gasfornuisje van de caravan. Het avondeten moet snel te maken zijn, niet te veel pitten in beslag nemen en het moet voedzaam zijn. Op de camping zoek je natuurlijk naar zomerse gerechten, je gaat daar dan geen winterse stamppotten eten.

Op vakantie eten we vaak buiten de deur. Maar het is dan vaak een pizzeria of een simpele keuken, geen haute cuisine. Helaas zijn die restaurants niet erg goed in groenten. Ja, een salade, dat kunnen ze, maar je moet altijd zoveel sla eten wil je aan je 200 gram groenten komen, die je zou moeten eten op een dag. Dat lukt niet.
Daarom wil ik voor de dagen dat we in de caravan eten altijd vegetarische gerechten. Als ik dus aan mijn lief vraag wat eten we vandaag, dan antwoordt hij altijd: “iets met veel groenten!” Hij kent me!

Boodschappen

Ken je het blad Boodschappen? Het is zo’n gratis meeneemblaadje, dat je bij de supermarkt kunt krijgen. Ik zie het altijd liggen bij de Vomar en de Deka, de supermarkten waar wij de meeste boodschappen doen. Het is een wat minder luxe versie van de Allerhande, het blaadje van Albert Heijn. Meestal staan er teveel advertenties in en heb je er eigenlijk niet zoveel aan. Maar op zoek naar zomerse gerechten voor op de camping ontdekte ik opeens dat ze ook een site hebben, Boodschappen.nl, die heel handig is. En die heeft geen advertenties en ziet er mooi uit. Handig ingedeeld met veel mogelijke filters, je moet zelf maar eens kijken.

5 zomerse gerechten

Ik selecteerde op die site 5 zomerse gerechten, die snel te maken zijn (onder de 20 minuten), die niet te veel ingewikkelde ingrediënten hebben en die geen oven nodig hebben of een keukenmachine of een ander apparaat, wat je niet bij je hebt op vakantie.

Pasta met groene groenten, lekker zomers
Kaasravioli met groene groentensaus

Kaasravioli met groene groentensaus

Hier heb je 2 pitten voor nodig, 1 voor het koken van de ravioli en 1 voor het maken van de saus. Het enige exotische, wat je voor dit gerecht nodig hebt, zijn de Italiaanse kruiden, misschien dat je die niet bij je hebt op vakantie. Koop dan gewoon zo’n potje, want je zult het wel vaker kunnen gebruiken. Ook thuis maak je wel eens Italiaanse zomerse gerechten, toch?
Voor de bereiding klik je op de hierboven geplaatste foto. Recept voor 2 personen.

5 zomerse gerechten voor op de camping
Spaghetti met tomaatjes, basilicum en mozzarella

Spaghetti met tomaatjes, basilicum en mozzarella

Pasta is snel gekookt en heeft slechts 1 pit nodig, dus perfect als 1 van de zomerse gerechten voor op de camping. Bij dit hoofdgerecht blijft het zelfs bij 1 pit, want de rest gaat er koud bij. Daarna kun je het in dezelfde pan opwarmen, waar de gekookte pasta al in zit. Voor de bereiding klik je op de foto hierboven.

Pasta met paddenstoelensaus
Pastasaus van paddenstoelen

Pastasaus van paddenstoelen

Ook hier heb je 2 pitten voor nodig. 1 voor de pasta (welke je ook neemt) en 1 voor deze pastasaus met paddenstoelen. Voor de tijm zou ik gewoon dat potje Italiaanse ktuiden gebruiken, wat je voor het vorige gerecht hebt gekocht. Of soms kun je ook wel eens tijm vinden in de kruidentuin van de camping, dan heb je mazzel. Voor het recept van nummertje 3 van dit lijstje met 5 zomerse gerechten voor op de camping klik je op de foto hierboven.

Een van de 5 zomerse gerechten voor op de camping
Pastaschelpjes met bieten, bosui en feta

Pastaschelpjes met bieten, bosui en feta

Je moet wel van de smaak van bietjes houden bij dit recept. Er zijn mensen, die je dit niet kunt voorzetten, maar ik persoonlijk houd er van. Af en toe bietjes zijn heel erg gezond, want ze zitten boordevol anti-oxidanten en ze verlagen zowel de bloeddruk als het cholesterolgehalte. Het recept heeft het over balsamico-azijn, maar gewone azijn is natuurlijk ook goed (en die hoort bij de standaard campingkeuken). Je hebt 2 pitten nodig en het recept is voor 4 personen. Klik op de foto.

Soep van de resterende groenten

Tenslotte de laatste van de 5 zomerse gerechten: het is wellicht een open deur, maar wij eten vaak groentensoep op de camping. Alle groenten, die je nog hebt liggen, kunnen erin, je gooit er een bouillonblokje bij, wat zout en peper en het smaakt gewoon. Mocht je hem wat meer als maaltijdsoep willen, dan kun je er nog wat kleine pasta in gooien, of pasta die je klein hebt gemaakt.

Zomerse gerechten, ook thuis

En nog een open deur: dit soort zomerse gerechten zijn natuurlijk niet alleen lekker op de camping, maar ook thuis, als je niet te veel tijd hebt. Die zonsondergang op het strand wacht niet.


Wil je nog meer recepten, die makkelijk zijn? Wat dacht je van Recepten met Aubergines of van Bakken en koken, 3 x inspiratie? Eet smakelijk!

By Jeannet

2 thoughts on “Zomerse gerechten voor op de camping”
  1. Lekker hoor. Ik vind in het blad boodschappen ook vaak lekkere recepten. Die uit de Allerhande zijn vaak over de top, met allerlei ingewikkelde ingredienten.

    1. Hoi Marion, dank voor je reactie. Ik was behoorlijk onder de indruk van de site van Boodschappen.nl. Vind het juist altijd handig, dat het online is en niet op papier. Maar waarschijnlijk krijg je al bladerend meer ideeën! gr. Jeannet

Comments are closed.