Site icoon All Kinds of Things

Welke appels smaken het beste in een appeltaart?

Af en toe bak ik een appeltaart. Want dat is toch één van de makkelijkste taarten om zelf te maken. En zoals al eens eerder verteld, ik hou niet zo van in de keuken staan. Ik word er een beetje zenuwachtig van, omdat ik het gevoel heb dat alles altijd zo precies moet. Daarom hou ik van mik-en-mixrecepten: niet te moeilijk, gewoon alles bij elkaar mikken en daarna in de oven. Een appeltaart maken is in feite zo’n mik-en-mixrecept. Maar waar ik vroeger me nooit afvroeg welke appels nou het beste waren voor appeltaart, weet ik nu dat dat toch wel uitmaakt.

Welke appels smaken het beste in een appeltaart?

Mijn moeder, die net als ik was, een makkelijke bakster, maakte één keer per half jaar een appeltaart. En ze gebruikte altijd goudreinetten. Dus ik weet niet beter, dan dat goudreinetten de beste appels zijn voor in je appeltaart. Met goudreinetten wordt de appeltaart altijd een beetje smeuïg, een beetje sappig en dat is dus de smaak die ik van oudsher lekker vind.

Maar toen ik laatst een appeltaart bakte van Franse appels, die ik bij ons vakantiehuis in Frankrijk langs de kant van de weg had gevonden, toen smaakte die appeltaart toch beduidend anders. Hij was frisser en de appels waren nog herkenbaar. Ik had echt het idee dat ik iets gezonds zat te eten, dat was wel bijzonder. Ja, ik weet dat dat onzin is, want in een appeltaart zit best veel boter en suiker, maar omdat je de partjes nog duidelijk ziet zitten, denk je dat je een appel eet. Ach ja, de menselijke geest, die houdt ervan je te bedotten.

Goudreinet, Elstar of Jona Gold?

Hieronder nog even op een rijtje welke appels het beste zijn voor in de appeltaart:

Twee recepten met appels

Welke appels je ook kiest voor je appeltaart, het maken van appeltaart kan bijna niet mislukken. Probeer deze twee recepten eens uit. Misschien leuk om eens uit te proberen welke appels jij het lekkerst vindt.

Mobiele versie afsluiten