za. okt 1st, 2022

Jeannet van der Knaap, 60-plus

Ik heet Jeannet van der Knaap en ik ben geboren in 1956: ik ben dus 60-plus. Als ondertitel van dit online magazine heb ik staan: voor 60-plussers die zich 40 voelen. Want zegt niet iedereen: “Zestig is het nieuwe Veertig” en “je bent zo oud als je je voelt”. Precies, zo is het. Maar helaas, soms is het niet zo.

60-plus

Als je 60-plus bent, dan hoef je niet meer zoveel van jezelf. Je hebt maling aan wat mensen van je vinden en je hebt een boel vrije tijd, althans, zo sta ik er in.

Met die vrije tijd kan je van alles doen. Een hond nemen en veel wandelen, veel reizen, handwerken, boeken lezen, films kijken, tentoonstellingen bezoeken: in feite kun je nu eindelijk “genieten van het leven”.

Maar helaas is dat lijf er ook nog. Dat lijf dat soms zo haar eigen plan trekt: knieën die niet meer willen, enkels die worden gebroken, dat soort dingen of erger.

Of het gevoel, dat je geen nut meer hebt, dat is iets wat mij nogal eens bekruipt. Ik ben niet echt afgeschreven, maar zo voel ik het wel soms. Ik denk, dat veel zestig plussers begrijpen wat ik hiermee bedoel. Een baantje, al dan niet vrijwillig, kan enorm helpen om dat gevoel te ondermijnen.

Jeannet van der Knaap in Nieuw Zeeland. 60-plus of zestig plus en genietend van "het goede leven"
Jeannet van der Knaap, Nieuw Zeeland, 2020

Online Magazine voor mensen van 60-plus

Om mij nog enigszins nuttig te maken schrijf ik (onder mijn eigen naam Jeannet van der Knaap) sinds begin 2019 dit All Kinds of Things online magazine. Mijn winkel in kinderkleding in de Beethovenstraat in Amsterdam Zuid droeg de laatste twee jaar dezelfde naam. En aangezien ik met deze naam al een tijdje aan het stoeien was, leek me een blog uitstekend geschikt.

All Kinds of Things is een online magazine voor 60-plussers, die zich 40 voelen. Mensen zoals ik, die het leuk vinden om hun leven zinnig te besteden en interesse hebben in allerlei dingen. Als je zestig plus bent, ben je nog jong genoeg om leuke dingen te doen.

Het kan gaan over boeken en films, over reizen (we reizen wat af dezer jaren, ik verontschuldig me wel eens, want dan ben ik alwéér weg), over haken en handwerken (ik houd ervan, ik heb ook een klein webshopje met de naam mrsdejong), over bakken en koken, over kinderen (mijn voelsprieten gaan nog steeds richting kinderartikelen en kinderactiviteiten, ook omdat eind oktober 2020 mijn kleindochter Lou is geboren) en ik heb ook een categorie duurzaam. Maar het All Kinds of Things blog gaat ook over shoppen, en dan met name over kleinere winkels.

Kleinere winkels, éénpitters

Ik blijf me hard maken voor kleine winkels. Die leuke éénpitters geven de winkelstraat zoveel meer sjeu en variatie. Als die er niet meer zijn en alleen de ketens over blijven, dan is er gewoon niets meer aan. Dan val je vanzelf in de onlinewereld en hoef je nooit meer naar een winkelstraat. Ik moet er niet aan denken, hoe saai het dan gaat worden. Winkels maken de buurt en de straat zoveel meer levendig.

En dat zou door iedereen moeten worden erkend, niet alleen door ene Jeannet van der Knaap, niet alleen door mensen van 60-plus, maar door IEDEREEN.

Jeannet van der Knaap vindt het leuk dat je dit leest

Natuurlijk vind ik het leuk dat je dit leest. En de reden waarom ik zo vaak mijn naam in dit stukje noem, Jeannet van der Knaap, komt doordat ik zo beter gevonden wordt in Google. Daar weet ik nu alles van, want dat is het leuke, als je met iets nieuws begint, er valt weer zoveel te leren! Helemaal als zestig plusser is het leuk om weer aan het leren te slaan.

Ik hoop dat het blog een beetje aansluit bij jouw leven, dat je je thuis voelt en dat je het leuk vindt, ook al ben je misschien niet eens 60-plus. “Het is maar een cijfer” zeggen ze ook wel eens. Als je het leuk vindt, misschien is het dan wat voor je om je in te schrijven voor mijn maandelijkse emailing. Je kunt je te allen tijde weer uitschrijven.

Als je wilt, dat ik ergens aandacht aan besteed, laat het me weten via de email, dan kijk ik er naar. Je krijgt altijd antwoord, beloofd!

Jeannet van der Knaap, Denemarken, zomer 2022
Jeannet van der Knaap, Denemarken, zomer 2022

Als je het leuk vindt om wat meer over je achternaam te weten te komen, de oorsprong bijvoorbeeld of hoeveel mensen met jouw achternaam er nu eigenlijk in Nederland rondlopen, lees dan mijn stukje, wat heb geschreven over mijn eigen achternaam. Daar vind je alle informatie om met je eigen naam aan de slag te gaan.