do. jun 30th, 2022

Ik was aan het googelen en op zoek naar houten jaloezieën en meteen had ik daar het eerste probleem al te pakken: hoe schrijf je dat in vredesnaam? Eerlijk gezegd dacht ik, dat het jalouzie was. Maar hoe zit het dan met dat trema? En op welke e moet dat? Enfin, het is dus jaloezieën.

Onze slaapzolder is heet!

Houten jaloezieën

Waarom was ik op zoek naar houten jaloezieën? We gaan kamers veranderen en we gaan beneden slapen. Dat heeft twee redenen: 1) onze knieën beginnen een beetje tegen te sputteren bij het naar boven lopen (ouder worden) en 2) in de zomer is het er bloedheet! Nu slapen we op zolder, onder een schuin dak, dat de hele dag zon vangt, het is soms niet om uit te houden.

De houten jaloezieën die ik zoek zijn dus bestemd voor onze nieuwe slaapkamer. En voor onze nieuwe badkamer.

Zo langzamerhand ben ik op een leeftijd dat ik graag gewoon snel klaar wil zijn. Niet dat getut, wat je ziet in die interieurprogramma’s. Geen tijd verdoen aan dat soort programma’s bekijken of in woonmagazines bladeren, ook zoiets. Voor mij is dat getut. Maar natuurlijk moet het wel goed zijn, ik wil er niet meer naar om hoeven te kijken en tevreden zijn met hoe het er hangt. Ik ga dus niet meer naar de Xenos voor dit soort dingen, daar ben ik te “oud” voor geworden, geen waaibomenhout dus.

Maar ook al vind ik dat getut van die interieurprogramma’s te veel, ik weet wel wat nu “in” is. Daarom wil ik houten jaloezieën voor de slaapkamer, lijkt me mooi.

Voor de badkamer wordt dat afgeraden, want hout in een vochtige ruimte is wat lastiger. Dus daar wordt het gewoon PVC, maar dat bestaat ook in houtlook, dus dat geeft net dat beetje extra.

Houten jaloezieën in onze nieuwe slaapkamer

Zonder getut, in één keer klaar

En zo begon mijn tweede probleem: waar kan ik houten jaloezieën kopen zonder getut, waar ze ook PVC jaloezieën hebben, zodat ik niet op meerdere sites hoef te zoeken?

Al googelend kwam ik uit bij raamdecoratie Zwolle. En alles wat met Zwolle te maken heeft, heeft tegenwoordig een kleine voorsprong, want ons eerste kleinkind woont daar! Onze middelste heeft daar net een huis gekocht.

Houten jaloezieën van Veneta

Binnenkort zie je dus op onze slaapkamer houten jaloezieën van Veneta.com hangen, want aangezien zij direct vanaf de fabriek leveren, scheelt dat ook weer in prijs (tot 40% goedkoper dan in de winkel!). Ze maken het op maat, je krijgt eventueel advies en ook nog eens 8 jaar garantie. (Ja, sorry, wel een beetje een reclamepraatje zo.)

Onze keuken heeft ook houten jaloezieën nodig

Zwarte keuken

En als ik dan toch aan het kopen ben: de jaloezieën in onze enigszins zwarte keuken zijn aan vervanging toe. Het mechanisme doet het niet meer, dat gebeurt nou eenmaal na 20 jaar. Hout lijkt me daar ook heel mooi staan, want passend bij onze houten vloer en zoals gezegd “in”. Je moet wel een beetje met je tijd meegaan, ook al ben je de 60 gepasseerd …

Over een tijdje zitten wij er toch poepiechic bij, joh, met onze houten jaloezieën (ik schrijf het nu in 1 keer vlekkeloos op), gekocht zonder getut!


Dit artikel komt voor uit een samenwerking.

By Jeannet