do. jun 30th, 2022

Ben je regelmatig in de keuken te vinden, hetzij voor je werk dan wel je hobby, dan zul je vast niet ontkennen dat er bepaalde apparaten vrijwel onmisbaar zijn. Zo vormen een kwalitatieve airfryer en bijbehorende krachtige keukenmachine tegenwoordig een unieke combinatie in menig huishouden. Toch loont het de moeite om de keuze niet te overhaasten en rekening te houden met de verschillende mogelijkheden. Hieronder een inkijkje wat je zoal kunt met zowel een airfryer als een keukenmachine.

De keuken als place to be

Laten we eerlijk zijn. Hoewel sommige mensen er helemaal geen feeling mee lijken te hebben, is de keuken voor de meesten onder ons wel degelijk the place to be. Het is dé ruimte in huis waar allerhande voedsel voor het grijpen ligt en de lekkerste gerechten tot stand komen. En zelfs wanneer je de keuken zoveel mogelijk probeert te vermijden, zal je er toch meermaals per dag komen. Ontbijt, lunch, avondeten en/of snacks worden (weliswaar in de meeste gevallen) allemaal voorbereid in de keuken.

En of je er nu veel dan wel weinig bent, je kunt niet ontkennen dat bepaalde keukenapparatuur best wel handig en misschien zelfs onmisbaar zijn geworden. En dan bedoel ik uiteraard niet alleen het befaamde koffiezetapparaat dat, vooral ‘s ochtends dan, door velen warm omarmd wordt. Tal van andere huishoudelijke toestellen zoals de blender, keukenmachine, slowjuicer en/ of keukenmachine verdienen op zijn minst een eerlijke kans!

Gezond met een airfryer

Tegenwoordig gaan mensen steeds vaker op zoek naar een duurzame airfryer. Zoals de naam doet vermoeden is de werking van een dergelijk apparaat gebaseerd op hete lucht. Het maakt de bereiding van gerechten en snacks een stuk gezonder in vergelijking met de traditionele frituurolie. Kortom, een airfryer kan makkelijk beschouwd worden als een heteluchtfriteuse, waarbij een gezonde manier van frituren wordt gehanteerd.

Uiteraard zijn er vandaag de dag diverse airfryers op de markt waarbij er onderscheid is te maken op basis van het formaat, het vermogen, de uitvoering en het design. Wees bij het maken van je keuze vooral aandachtig voor je doelstellingen en eigen persoonlijke verwachtingen. Ben je van plan om de airfryer regelmatig te gebruiken en welke gerechtjes/snacks wil je er dan mee klaarmaken? Voor hoeveel personen moet de airfryer dienst doen of woon je hoofdzakelijk alleen? Indien je graag nog wat extra gedetailleerde informatie wilt weten, dan is vast de volgende webpagina koninginvandekeuken.nl een aanrader.

Waarom kiezen voor een keukenmachine?

Naast de aanschaf van een airfryer is ook het gebruik van de keukenmachine aan te raden. Het wordt door heel wat hobbykoks omschreven als het meest veelzijdige keukenapparaat aller tijden. De moeite waard dus om even verder te lezen.

In de basis zul je ontdekken dat een keukenmachine heel wat gelijkenissen vertoont met een staande mixer. Echter, in vergelijking met de traditionele handmixer, is de keukenmachine een veel betere manier om deeg te kneden én te mengen. Bovendien kunnen de meeste keukenmachines verder worden uitgebreid met bijvoorbeeld een zogenaamde foodprocessor. Op die manier kun je, naast het kneden en mengen van deeg, ook ingrediënten raspen, malen, hakken én snijden.

Bovendien is de aanwezigheid van een tweede extra mengkom eveneens een meerwaarde, aangezien je op die manier makkelijk 2 verschillende gerechten tegelijk kunt klaarmaken. Kortom, een keukenmachine is een allround en multifunctioneel apparaat dat in staat is om diverse handelingen uit te voeren en bijgevolg verschillende gerechten te creëren. Het maakt heel wat andere keukentools compleet overbodig waardoor je dus meer ruimte kunt besparen in- en om de keukenkastjes. Kortom, alleen maar voordelen dus!

By Jeannet