za. sep 24th, 2022

Nu het elke dag wat donkerder wordt en in heel wat winkelketens de eerste kerstversiering en kerstdecoratie ten tonele verschijnt, begint men in diverse huiskamers al plannen te maken voor het, toch wel naderende, eindejaar. En hoewel sommige personen vasthouden aan de traditie van het koken en bereiden van heerlijke gerechten wordt in menig gezin steeds vaker de kaart van het gourmetten getrokken. Een gezellige manier om met de hele familie en/of vriendengroep rond tafel te zitten en lekker bij te keuvelen over het afgelopen jaar en de goede voornemens voor het komende nieuwe jaar. Wil je dus graag op voorhand op zoek gaan naar een geschikt gourmetstel, dan is dit artikel alvast een stap in de goede richting!

Een eeuwenoude traditie!

Hoewel er vast en zeker nog gezinnen zullen bestaan die ervoor kiezen om met Kerst en op Oudjaarsavond lekker gezellig een hele feestmaaltijd klaar te maken, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk gewonnen voor het idee van gourmet, ook wel racletten genaamd in de volksmond. Het is voor velen dan ook dé ideale vorm van funcooking om met het hele gezin en/of familie gezellig rond de tafel te zitten en even bij te keuvelen over het afgelopen jaar. Bovendien hoef je als gastheer of gastvrouw tijdens het gourmetten helemaal niets te missen van wat er aan tafel zoal gezegd wordt, waardoor je 100% deel kunt uitmaken van de avond.

Kortom, gourmetten wordt door velen dan ook beschouwd als een eeuwenoude traditie die elk jaar opnieuw populairder lijkt te worden. Best wel handig om klaar te maken aangezien je op voorhand enkel maar wat groenten moet snijden, vleesblokjes klaar hoeft te leggen en eventueel wat brood en/of sausjes op tafel dient te plaatsen. Vervolgens bakt iedereen zijn eigen stukje vlees en/of stukjes groente zoals hij/zij dat helemaal zelf wilt. En als je wilt, kun je ook nog patatjes bakken in de airfryer, lekker crispy.

Gourmet is een eeuwenoude traditie

Wat is het beste gourmetstel?

Als Kerst en oudjaarsavond dit jaar bij jou thuis gevierd wordt en de hele familie uitgenodigd is, dan is het misschien een idee om de kaart van het gourmetten of racletten te trekken. Op die manier heb je als gastheer/gastvrouw enkel wat voorbereidend werk te verrichten maar kun je vervolgens tijdens het nuttigen van de maaltijd wel deel uitmaken van de groep en bijgevolg delen in de samenhorigheid en familiale gezelligheid. De afwas nadien en de ietwat vettige geurtjes moet je er misschien wel bijnemen maar voor velen wegen de voordelen net iets zwaarder door dan de (kleine) minpuntjes.

Uiteraard dien je wel in het bezit te zijn van een kwalitatieve en degelijke gourmetset. Zo kun je tegenwoordig kiezen uit een bijzonder ruim assortiment waarbij je de mogelijkheid hebt uit verschillende formaten, uitvoeringen, mogelijkheden en designs – wat allemaal tot een bepaald prijskaartje zal leiden uiteraard. Zo is het formaat misschien wel een eerste belangrijke factor waarbij je rekening moet houden met het gebruiksgemak en het aantal leden die er gebruik van zullen maken. Op die manier bestaan er gourmetstel voor amper 4 personen terwijl er evengoed sets voor maar liefst 6 tot 8 personen of meer bestaan, elke set uiteraard voorzien van evenveel pannetjes en spatels.

Gourmetstellen met extra’s

Bedenk dat bepaalde sets zich zullen onderscheiden van anderen door bepaalde extra’s en/of bijkomende functies die als een meerwaarde kunnen beschouwd worden. Denk daarbij aan een warmhoudfunctie, een timer, een veiligheidsknop en een handige anti-aanbaklaag. Besef wel dat dergelijke extra’s, hoewel ze voor velen een echte meerwaarde betekenen, het prijskaartje aanzienlijk kunnen beïnvloeden en dus vaak een iets ruimer budget moet vooropgesteld worden. Anderzijds weegt niets op tegen de mooie tijd met je familie en/ of vrienden die je tegemoet gaat! Kortom, laat Kerst en oudjaarsavond maar komen!


Lees ook:

By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.