De meesten van ons hebben een partner; de meeste van onze partners zijn mannen. Die mannen zijn één keer per jaar jarig. Met die mannen vier je één keer per jaar Sinterklaas, met die mannen vier je eventueel ook nog eens één keer per jaar Kerstmis. En met die mannen heb je ook nog een speciale datum, je trouwdag, je “bij elkaar kom”-dag of je “eerste keer dat je het gedaan hebt”-dag. Met andere woorden, er zijn behoorlijk wat dagen in het jaar, dat je cadeaus voor mannen zoekt en dat is dus super lastig. Dat is een feit, punt uit.

Cadeaus voor mannen: de stropdas

Sinds Prins Claus in 1998 zijn stropdas afgooide, draagt mijn lief ook geen stropdas meer. “Als hij het doet, doe ik het ook”. En hij komt er nog mee weg ook in al zijn bestuursvergaderingen. Ergo, nooit meer stropdassen als cadeautje.

Cadeaus voor mannen: de legpuzzel

Mijn lief vindt legpuzzels de bom. In onze woonkamer staat een bureau zo opgesteld, dat het buitenlicht er goed op valt. Daar ligt altijd een legpuzzel op. 1000 Stukjes passen daar precies op en hij is daar gemiddeld een week mee bezig. Elke losse 5 of 10 minuten staat ie gebogen over de puzzel en is hij aan het zoeken.
Dus dat is een goed cadeau, zou je zeggen. Nee dus. Legpuzzels zijn voor 1 euro te koop in bijna alle kringloopwinkels. Ik weet niet, hoe jullie daarover denken, maar ik probeer dan toch een cadeau te vinden wat iets meer kost.

cadeaus voor mannen: een wereldkaart

Cadeaus voor mannen: een wereldkaart

Ik heb ook zitten denken aan een foto op canvas. Altijd leuk, iets met foto’s. Ook een fotoboek laten maken is leuk. Maar als ik daar dan mijn lief bij voorstel, dan klopt dat niet. Als mijn lief een vrouw zou zijn, dan is het andere koek.

En opeens weet je het: je koopt een wereldkaart voor hem! Wij zijn op een leeftijd, dat we veel reizen, dat we veel van de wereld zien. Nu kan het nog, want we zijn fit, de kinderen zijn de deur uit en we hebben de middelen. Wat is er dan leuker, dan een wereldkaart voor hem te kopen? Want kaarten zijn een andere hobby van hem. Je kunt hem niet blijer maken. Ik weet niet precies hoe dat werkt in het brein van mannen. Maar als hij naar zo’n wereldkaart staat te kijken, dan zie je hem verlangen naar grote wereldreizen, naar avonturen. Want waar is hij al geweest, en waar zou hij nog naartoe willen?
En kijk, zo komt dit cadeau helemaal weer mijn kant op. Want wat hij verzint, daar gaan we naartoe, meestal.

Die wereldkaart, een houten wereldkaart, heb ik deze week aan hem gegeven. Want wij hadden ook een speciale datum. Het resultaat?
Deze zomer gaan we 6 weken naar Rusland en in december zijn we in Nieuw Zeeland! Kijk, fantastisch cadeau dus, zo’n wereldkaart!


Dit artikel is tot stand gekomen met een samenwerking of met een affiliate. Kijk op samenwerking om te kijken wat dit inhoudt.