vr. jul 1st, 2022

Herken je dat? Dat je een glas te hard neerzet op je tafeltje en dat je dan denkt dat het glas kapot gaat? Ik heb dat best vaak. Het is meestal een gevalletje “verkeerd inschatten”. Daarvoor hebben ze dus onderzetters voor glazen uitgevonden. Nou ben ik zelf niet zo van het nette, zeg maar, dus ik vind het niet erg om kringen op tafels te zien. Een keer per week een nat doekje erover en het is weer schoon. Maar als je dat wel vervelend vindt, dan zijn onderzetters daar ook heel handig voor.

Geschatte leestijd: 6 minuten

Online is er veel te koop: glazen onderzetters, leren onderzetters, leisteen onderzetters, van marmer, van kurk, van rubber, van hout, van katoen, van karton, you name it, vrijwel elk materiaal wordt ervoor gebruikt. Om een beetje de bomen van het bos te onderscheiden staat hieronder een lijstje met onderzetters, die een beetje “anders dan anders” zijn. Keuzestress is voor losers.

Katoenen gehaakte onderzetters voor glazen van mrsdejong
Onderzetters van katoen van Mrsdejong

Katoenen onderzetters

Mrsdejong is een heel klein webshopje met leuke, een beetje ouderwetse, haakwerkjes. Ze gebruikte deze mooie kleuren als een set van vier onderzetters voor glazen. Er zijn een aantal kleurcombinaties beschikbaar. En omdat ze lekker zacht zijn, dempen ze het geluid goed. Bovendien kun je ze makkelijk wassen! € 9,95 voor 4 stuks, te koop bij Mrsdejong zelf.

Onderzetters voor glazen in de vorm van houten pallets
5 houten pallets als onderzetters van Design Studio Labyrinth

Onderzetters van hout

Deze houten onderzetters voor glazen zijn grappig en toch functioneel. En in het kader van “creatief met pallets” is dit wel heel erg kloppend. Alhoewel, je maakt ze natuurlijk niet zelf van pallets. Maar het past dan wel weer leuk bij je palletbank en je palletbed en je pallettafel, die je wel zelf hebt gemaakt! € 19,95 voor 5 stuks, van Design Studio Labyrinth via Bol.

Onderzetter van kunsthars
Onderzetters van kunsthars met gedroogde bloemen

Prachtige bloemen onderzetters van kunsthars

Hier word je toch ook vrolijk van! Want wat een mooie onderzetters voor glazen zijn dit. Elke onderzetter is weer anders van inhoud, want allemaal worden ze met de hand gemaakt. De gedroogde bloemen worden in kunsthars gegoten en het geheel is een lust voor het oog. Per stuk € 24,46, dat is exclusief de verzending vanuit de Verenigde Staten. Te koop bij Etsy.

Vinyl coasters te koop
Vinyl onderzetters te koop via Bol

Vinyl onderzetters voor glazen

Het is natuurlijk niet echt vinyl, maar ze lijken wel echt, deze singles onderzetters voor glazen. Perfect cadeautje voor de man die alles al heeft, maar nogal slordig is wat betreft het plaatsen van zijn bierglas op de tafel. Goede hint om daar nu eens beter op te gaan letten! € 5,33 voor 6 stuks, te koop bij Bol.

Belgische bierviltjes als onderzetters voor glazen bier
Belgische bierviltjes

Ouderwetse bierviltjes

Een beetje in hetzelfde kader als de vinyl exemplaren van hierboven zijn deze ouderwetse Belgische bierviltjes. Je kunt ze niet zelf uitzoeken, maar je krijgt bij aankoop een selectie van 50 stuks uit een collectie van honderden viltjes, die dateren uit de jaren 1990. Ik vind het altijd lastig om cadeaus voor mannen uit te zoeken, maar dit is een echt goede vondst! € 23,- voor 50 stuks te koop bij Etsy, daar komen verzendkosten bij.

Bamboe als materiaal
Vintage onderzetters van bamboe

Vintage onderzetters voor glazen van bamboe

Als je eenmaal op Etsy aan het kijken bent, vind je van alles wat leuk is. Ik ben dol op Etsy. Het jammere echter is dat de verkopers meestal in een ander land zitten (vaak in Groot Brittanië) en dat er daardoor veel verzendkosten bij komen. Maar soms zijn er items, die zo mooi of bijzonder zijn, dat je dat dan maar “op de koop toe” neemt. Vaak is het ook zo, dat het een uniek exemplaar is en dat er dus maar één op voorraad is. Dat geldt ook voor deze onderzetters voor glazen van bamboe, maar ik denk altijd dat het een verkooptruc is. € 12,- voor 7 stuks, verzendkosten komen daar nog bij. Te koop via Etsy.

Onderzetters voor glazen bij De Bijenkorf
Eenvoudige onderzetters van leer

Eenvoudige onderzetters voor glazen van leer

Leer is van nature een heel goed materiaal om onderzetters voor glazen van te maken. Het is makkelijk afneembaar met een nat doekje en het blijft goed kleven op een glazen tafel. Deze leigroene ronde variant is mooi eenvoudig en zal in veel interieurs passen. Te koop bij De Bijenkorf. Ze kosten € 16,- voor 4 stuks.

Van Mrsdejong tot De Bijenkorf

Natuurlijk is er nog eindeloos meer te koop online. En dan bedoel ik ook, eindeloos! Daarom, als je een beetje dezelfde smaak hebt als ik, en niet persé op zoek bent naar design onderzetters voor glazen of standaard exemplaren, klik dan eens één van bovenstaande links aan. Minder keuzestress is beter voor een mens. Wedden dat je al snel je keuze gemaakt hebt!


In dit tekstje wordt gebruik gemaakt van affiliates. Wat dat zijn kun je lezen bij samenwerking.

By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.