vr. jul 1st, 2022

Trends komen en trends gaan. In de mode gaat het soms heel snel en kan een trend binnen een paar maanden alweer voorbij zijn. Gelukkig gaat het in het interieur iets minder snel, want om nou elk jaar je hele interieur te moeten updaten! In een badkamer gaat het meestal nog wat langzamer. Logisch, want het heeft soms heel wat voeten in de aarde om je badkamer te vernieuwen. Als je nieuwe tegels wilt of een nieuwe indeling, dan loopt het al gauw in de papieren en heb je het over een dure verbouwing. Om nou toch mee te gaan met de trend van nu, kun je ook je accessoires vernieuwen, dat scheelt een slok op een borrel, zou mijn moeder zeggen. Bijvoorbeeld een ronde badkamerspiegel, die nu helemaal in is. En dat zo’n ronde spiegel in de badkamer bij veel badkamertrends past laten onderstaande foto’s zien.

Geschatte leestijd: 6 minuten

Een ronde badkamerspiegel is nu de trend

Je hebt badkamerspiegels in veel soorten en maten. Ronde, ovale, vergrotende, vierkante, rechthoekige of achthoekige spiegels. Ze zijn ook te koop met verlichting en/of met verwarming. Vooral dat laatste vind ik altijd ontzettend luxe. Die verwarming zorgt ervoor dat je badkamerspiegel niet beslaat als je doucht. En dat is heel fijn, want je kunt meteen je haar föhnen en kammen en je hoeft niet te wachten tot de condens van de spiegel verdwenen is. Een ronde spiegel in je badkamer is de trend van dit moment.

Maar ook een mooie spiegelkast in je badkamer is een optie. Spiegelkasten zijn handig, omdat meteen al je troepjes zijn opgeborgen. Je kunt ze laten inbouwen, wat meer kosten met zich meebrengt, of gewoon tegen de wand aan plaatsen. Dan komt de spiegel iets meer de ruimte in, maar dat is niet erg. De meeste spiegelkasten zijn rechthoekig, maar ze bestaan ook in een ronde vorm. Wil je dus meegaan met de trend van nu en meteen handig je spulletjes opbergen, dan kun je kiezen voor een ronde badkamerspiegelkast. Heb je mooi twee vliegen in één klap!

Een ronde badkamerspiegel in een Scandinavische badkamer
Scandinavische badkamer

De Scandinavische trend

De Scandinavische trend is er al een tijdje. Zachte lichte kleuren met strakke vormen zijn de basis van deze trend. Natuurlijke materialen zoals katoen, hout, jute, leer en riet met een simpele verwerking, dus niets is ingewikkeld. Het is puur en het geeft rust. Materialen kunnen onafgewerkt zijn of alleen even gelakt. Geen gedoe dus, maar helder en daardoor schoon.

Voor een badkamer is dat heel aantrekkelijk. Tenslotte zijn de meeste badkamers niet heel erg groot en is het dus zaak om de boel rustig, opgeruimd en schoon te houden. De strakke lijnen in de trend zorgen voor een evenwichtig beeld. Een speels accessoire, zoals een ronde badkamerspiegel, zorgt er voor dat een en ander niet saai wordt. De badkamer wordt er aantrekkelijker van, maar de rust blijft. En ook een luchtige plant, zoals een Asparagus, kan voor een speels accent zorgen.

Badkamerspiegels in een Industriële look
Industriële badkamer

De Industriële trend

Ook de Industriële trend is er al een aantal jaren. Maar zo zacht als de Scandinavische, zo hard is de Industriële stijl. Robuuste stenen, materalen, zoals ijzer en staal, harde kleuren en kale wanden en vloeren zijn hier de basis. Oude kasten worden gerecycled en het liefst zie je nog wat gebruikssporen van de vorige eigenaar. Raamkozijnen zijn van staal en donker van kleur.

Een Industriële badkamer is strak en stoer. Je vindt er zwarte kranen en waskommen. Het kleurengebruik is donker met licht en eventueel oranje en legergroen. Het gebruik van een ronde badkamerspiegel is hier leuk omdat het de rondheid van de sobere waskommen versterkt. Want ook bij deze trend geldt dat de badkamer rust moet uitstralen en door vormen te herhalen ontstaat een evenwichtig geheel. Een ronde spiegel in je badkamer met eronder ronde waskommen zorgt voor een interessante en niet saaie styling. Hier kun je een wat stoerdere plant neerzetten met grote bladeren, bijvoorbeeld een Monstera of een Philodendron.

Een retro badkamer met een ronde badkamerspiegel
Retro badkamer

De Retro trend

Retro vind je vaak in huizen uit de jaren dertig, de bouwstijl die nu erg gewild is. De tegels in de hal, het glas-in-lood in de bovenramen, de terrazzo vloeren en de tegels in het toilet en de badkamer zijn vintage. De kleuren zijn vergrijsd geel, olijfgroen, loodgrijs en pasteltinten, waarbij het lijkt dat ze van plastic zijn. Een ronde badkamerspiegel past daar heel goed bij, doordat het een vriendelijke lichtvoetigheid heeft. Je kunt bijvoorbeeld een ronde spiegel kiezen in een gekleurde kunststof lijst met een kleur die terugkomt in de rest van de badkamer.

Wat planten betreft is het leuk om in de retro badkamer kunstbloemen en nepplanten neer te zetten. Retro is ook een beetje kek!

Een industriële badkamer met een rechthoekige spiegel boven de wastafel
Industriële badkamer

Een rechthoekige of een ronde badkamerspiegel?

Hoe zit het dan met de rechthoekige vorm? Past die niet in de Scandinavische, Industriële of Retro badkamer? Natuurlijk wel! Gelukkig is de strakke, wat traditionelere rechthoekige badkamerspiegel ook nog steeds in orde. Ik persoonlijk ben altijd al fan geweest van een spiegelkast, omdat het een supermakkelijke opberger is. Want wil je rust in je badkamer, dan wil je dat alle spulletjes uit het zicht zijn en daar is een spiegelkast buitengewoon geschikt voor. En als je niet een ronde, maar een rechthoekige spiegelkast kiest, zorg er dan voor dat hij dezelfde breedte heeft als de wastafel eronder. Op die manier krijg je toch een beetje orde in je styling.
Bovendien zorgen spiegels natuurlijk voor een optische vergroting van een ruimte. En dan maakt het niet uit of het een rechthoekige of een ronde badkamerspiegel is.

Conclusie

Geen geld om nu een grote verbouwing van je badkamer te doen? Update je badkamer met wat trendy accessoires, zoals een nieuwe ronde badkamerspiegel, een mooi klein kastje of wat frisse kamerplanten. Zoals gezegd, dat scheelt een slok op een borrel.

By Jeannet