do. jun 30th, 2022

Nooit geweten, maar er bestaat een IKEA Museum! Het IKEA Museum is gevestigd in het oorspronkelijke gebouw van de eerste IKEA-winkel, die in 1958 werd geopend in Älmhult in de Zuid-Zweedse regio Småland. Het opende in de zomer van 2016. Het museum heeft een doorlopende collectie verdeeld over drie exposities: Our Roots, IKEA Door De Eeuwen en De Vele Kanten van Ingvar Kamprad. Het museum beschikt ook over een aantal tijdelijke tentoonstellingen, evenals een restaurant, een hotel en een winkel.

Het IKEA hotel nabij het museum
IKEA hotel, Credits beeldmateriaal:  © Inter IKEA Systems B.V. 

IKEA Museum digital

Sinds vandaag lanceert IKEA een nieuwe website: de IKEA Museum Digital. Het nieuwe digitale platform is de meest uitgebreide online bron met kennis en feiten over het bekende Zweedse woninginrichtingsmerk. Het platform opent hiermee de deur naar de uitgebreide en levendige geschiedenis van IKEA. Het bevat meer dan 100 verhalen over onder meer de oprichter Ingvar Kamprad en enkele van de meest iconische producten en gedenkwaardige ontwerpen van de jaren veertig tot vandaag. Veel van deze verhalen zijn nooit eerder publiekelijk gedeeld.

De verhalen worden verteld aan de hand van historische documenten en artefacten. En vanuit verschillende perspectieven door de mensen die erbij waren toen het gebeurde. Elk verhaal voegt een stukje toe aan het verhaal van IKEA, een verhaal dat nog elke dag groeit. Het gaat daarbij niet alleen om glorieuze triomfen uit de geschiedenis van de meubelgigant. Iedere ondernemer en onderneming maakt fouten, dus ook IKEA! Ook die fouten worden belicht, en een grote onderneming als IKEA gaat dan echt goed het schip in! Als ik een fout maakte, kostte het me geen miljoenen!

IKEA Museum Digital bestaat uit meer dan 100 redactionele artikelen, films en interviews met de mensen die betrokken zijn bij de reis die IKEA doorgemaakt heeft: van een klein lokaal bedrijf tot een wereldwijd merk voor woninginrichting met meer dan 210.000 medewerkers en 456 winkels in 61 landen.

IKEA interieur te zien in het IKEA museum in Almhult
Credits beeldmateriaal:  © Inter IKEA Systems B.V. 

Zweden

Dit lijkt me een must voor iedere Zweden-liefhebber en iedere IKEA liefhebber. Ik weet in ieder geval wel wat ik ga doen, als we weer een roadtrip door Europa maken en we komen in Zweden: ik ga naar het IKEA Museum in Älmhult!


By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.