Dit is een leuk haakidee. Ik had een wat rommelig bureau met allerlei potjes en blikjes waar mijn pennen en scharen in zitten, je kent dat wel. Het stond al jaren zo.

Maar ik had haakkatoen over van de gehaakte retro pannenlap. Goede retro-kleuren, bruin en oranje, en ik had van een andere gelegenheid nog okergeel en olijfgroen over. Samen heel mooi.

Haakidee | dit is het geworden

Niet dat dit een wereldidee is, maar het is toch leuk geworden., want zo zag het er uit.

pennen, stiften en scharen in blikjes bijeen op een bureau

Het is niet moeilijk om te maken. Je begint met de onderkant. Begin met 6 lossen en maak er een cirkeltje van met een halve vaste. (Je kunt ook een magische ring maken, als je die weet.) Steek dan 12 vaste in het cirkeltje. Meerder in elke steek 2 vasten, zodat je 24 steken krijgt en meerder dan vervolgens in elke 2e steek 2 vasten. Dan heb je dus 36 steken. Naarmate je rondje groter wordt, hoef je minder te meerderen. Vervolg nu met om in elke 4e steek 2 vasten (45 steken) en als je onderkant dan nog niet groot genoeg is, haak je in elke 5e steek 2 vasten (=54 steken). Je kunt eventueel nog verder gaan met elke 6e steek, elke 7e steek en zo verder. Voor een conservenblikje ben je met 54 steken wel klaar.

Om nu rechtop te gaan haken, haak je 4 steken en sla je 1 steek over. Je krijgt nu een randje. Als je blikje recht is, kun je gewoon zo verder haken totdat ie hoog genoeg is en zelf dus je streepbreedte bepalen. Als je potje wijder uitloopt, meerder dan eens in de 4 toeren een paar steken.

Er zijn natuurlijk allerlei varianten op dit thema te bedenken. Bijvoorbeeld bij deze website vind je veel inspiratie. En Pinterest is een bron van verdere ideeën, hoef ik je niet te vertellen waarschijnlijk.

Pinterest

Sinds eind januari heeft het All Kinds of Things BLOG ook een Pinterest-pagina, waar elke dag de nieuwste blog op worden gepresenteerd. Als je wilt volgen, be my guest.

Facebook en Instagram

En als we het dan toch over sociale media hebben: All Kinds of Things BLOG zit ook op Facebook en Instagram. En ook daarvoor geldt natuurlijk, leuk als je volgt.