do. jun 30th, 2022

Mag ik zeggen, dat ik dit het moeilijkste vind van alles, een nieuwe badkamer inrichten? Je moet aan zoveel dingen tegelijk denken, het is niet zomaar even wat meubeltjes heen en weer schuiven.
Waar wil ik de douche? Wil ik eventueel een bad? Moet de wasmachine een plek hebben? Komt het toilet ook in de nieuwe badkamer, als we toch aan het inrichten zijn? En wil ik ergens een kastje voor de handdoeken, wil ik een radiator, moet er ergens ruimte zijn om het wasgoed op op te vouwen, potjandrie, het is niet niks, waar je allemaal aan moet denken.

Nieuwe badkamer en slaapkamer

Wij hebben al een tijdje op ons lijstje staan, dat we een nieuwe badkamer willen hebben. Vanwege het ouder worden is het lastiger om helemaal boven op zolder te slapen, waar onze huidige badkamer naast zit. Maar we krijgen steeds meer moeite met de trappen vanwege onze artrose. We hebben overwogen om een traplift aan te schaffen, maar vinden het daar nog te vroeg voor. Een nieuwe badkamer daarentegen is wel een goed idee, helemaal als hij naast onze nieuwe slaapkamer op de benedenverdieping komt.

Rare driehoekige ruimte

De ruimte, waar we de nieuwe badkamer gepland hebben, is een rare driehoekige ruimte. Eigenlijk is de ruimte niet groot genoeg om al onze wensen in vorm te geven. We hoeven geen bad, maar wel een ruime doucheruimte. Aangezien we met zijn tweeën zijn, is het ook heel handig om een dubbele wastafel te nemen, als we toch bezig zijn met een nieuwe badkamer inrichten. Bovendien moet er nog ergens misschien een badkamermeubel geplaatst worden voor de handdoeken en de douchegelletjes. Dan moeten we ook nog eens de wasmachine kwijt en willen we een designradiator. En last but not least willen we ons huidige toilet verplaatsen naar de nieuwe badkamer.

Aannemer

Gelukkig hebben we een fantastische aannemer, eentje die we door en door vertrouwen. Ruim 20 jaar kennen we hem nu al, en hij heeft al onze verbouwingen gedaan. Hij is niet goedkoop, maar hij is het volop waard. Het lastige van een fantastische aannemer is, dat iedereen hem wil hebben! En dat je hem dus ruim van tevoren moet boeken. Maar het is gelukt, we hebben een periode afgesproken.

nieuwe badkamer inrichten
Douchewand

Oplossing

Je kunt natuurlijk douchewanden kopen om de verschillende onderdelen van elkaar te scheiden. Maar onze aannemer bedacht, dat het mooier is om een wandje te verzetten. Gewoon het muurtje tussen de kamer van mijn lief en de nieuwe badkamer 20 centimeter opschuiven! “Dan breken we dat door, verplaatsen de muur, zetten er even een steunbalkje tussen, breken we dat door, ja hoor, dan past het!” Ik hou van dit soort mannen, die gewoon, waar je bij staat, de beste oplossing aandragen en dan doen, alsof het heel makkelijk is.

De nieuwe badkamer inrichten

Als je dan opeens een andere ruimte tot je beschikking hebt, namelijk eentje met over de hele lengte 20 centimeter extra, dan kan je opeens je nieuwe badkamer inrichten op een betere manier. Alles wat we willen past erin. Nu kan ik me gaan bezighouden met de tegels, met het soort dubbele wastafel, met welk toilet willen we, met het soort designradiator en met hoe het nieuwe badkamermeubel eruit moet zien. Pinterest zorgt ervoor, dat ik weet wat er nu “in” is.

Haast

Tijden zit je te hannesen met hoe je die nieuwe badkamer zal gaan inrichten. En opeens is het duidelijk. Maar opeens heb je ook haast! Er komt een vakantie aan, waardoor we weg zijn en geen tijd hebben. Daarna ga ik met een nieuwe vrijwilligersbaan beginnen, wat veel tijd in beslag gaat nemen en het is dan al bijna de maand, dat we hebben afgesproken met onze aannemer.

Tegels en radiatoren

Ik weet ondertussen waar we onze tegels kunnen bekijken, dus dat is mooi. En ik heb online al van alles gevonden aan toiletten, wastafels en andere badmeubels. Nu alleen nog maar bestellen, zodat het op tijd in huis is voor onze verbouwing. Het zal me toch niet gebeuren, dat de aannemer er eindelijk is, maar de spullen niet op tijd zijn!
Eén beslissing hebben we al genomen: we gaan onze designradiatoren kopen bij Douche Concurrent. Ze hebben een goede klantenbeoordeling (daar kijk ik eigenlijk al heel snel naar) en ze hebben wat we willen voor een juiste prijs.

Vóór-en-na-foto’s van de nieuwe badkamer

Helaas zijn er nog geen vóór en na-foto’s, want de verbouwing moet nog plaatsvinden. Maar ze komen er wel! Dan zal je zien wat een verschil het gaat maken en of ik mijn moeilijke taak van een nieuwe badkamer inrichten een beetje goed heb gedaan. Wat heb ik super veel zin in deze verbouwing!

Dubbele wastafel van Douche-Concurrent
Dubbele wastafel

Dit artikeltje komt voort uit een samenwerking.

By Jeannet