ma. jun 27th, 2022

Kitesurfen is een geliefde sport in ons land. Wellicht heb jij al eens een kitesurfcursus gevolgd? Of misschien overweeg je om dit te doen. (Midden in Nederland bij Strand Horst in Ermelo zit Telstarsurf, lekker goed bereikbaar.) Zodra je het kitesurfen goed onder de knie hebt, wil je hier logischerwijs ook mee verder. Dat betekent natuurlijk ook dat je een eigen kite tot je beschikking wilt hebben. Dat is echter vaak moeilijker dan gedacht. Het aanbod is namelijk enorm groot. Hoe weet je dan welke kite voor jou geschikt is? Een kite kopen: waar moet je op letten? Hieronder volgen enkele handige aankooptips om de beste keuze te maken.

Budget bepalen

Voordat je op zoek kunt gaan naar de perfecte kite, moet je eerst weten in welke prijscategorie je moet zoeken. Daarom is het verstandig om ruim van tevoren alvast een budget te bepalen. Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan een kite? Gelukkig zijn kites in alle soorten, maten en dus ook prijsklassen verkrijgbaar. Daardoor is er altijd wel één verkrijgbaar die binnen jouw budget past. Heb je een zeer beperkt budget? Dan kun je er wellicht ook voor kiezen om een overjarig of tweedehands model op de kop te tikken. Zo bespaar je eenvoudig wat geld. Bovendien is dit een prima optie wanneer je een beginner bent en nog niet zeker weet of je met het kitesurfen door wilt gaan.

Een kite kopen? Waar moet je dan aan denken?

Als je een kite gaat kopen, kies de juiste maat

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte kite is het belangrijk om met name naar het formaat te kijken. Een goed formaat is geheel afhankelijk van jouw eigen gewicht. Gemiddeld genomen kun je als beginner voor een kite van 9 meter kiezen. Dit geldt echter alleen voor mensen met een gewicht tussen de 55 en 75 kilo. Weeg je meer dan 90 kilo? Kies dan voor een kite van 12 meter. Voor kinderen en volwassenen met een lager gewicht dan 55 kilo zijn er ook kleinere kites van circa 7 meter verkrijgbaar.

Waar koop je een nieuwe kite?

Er zijn heel veel verschillende shops waar je een nieuwe kite kunt kopen. Het is wel belangrijk dat deze aan de veiligheidseisen voldoet. Kies daarom altijd voor een betrouwbare shop en lees tevens de recensies over de kwaliteit van de producten. Als je tweedehands een kite wilt kopen, dan zijn er tevens verschillende betrouwbare sites waar je deze kunt vinden. Pas op met kites via Marktplaats. Je weet niet in welke staat deze verkeren en of deze nog wel veilig genoeg zijn om te kunnen kitesurfen. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dit meestal ook zo.

Windrange

Om de veiligheid tijdens het kitesurfen te waarborgen is het belangrijk dat de kite aan enkele eisen voldoet. Hierbij speelt de windrange een belangrijke rol. Koop een kite set die in elk geval geschikt is voor 12 tot 16 knopen wind. Dit is perfect voor beginners en ouderen. Doe je ook aan kitesurfen in strengere omstandigheden? Kies dan voor een krachtigere kite, zodat je zeker weet dat de veiligheid gewaarborgd blijft.

Twijfel je? Vraag dan om advies in een speciaalzaak. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.


Lees ook:

By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.