do. jun 30th, 2022
Donna Wilson, parrot

Donna Wilson is een Engelse ontwerpster, die de meest aparte kussens, knuffels, kleding en servies maakt. Het moge duidelijk zijn: ik ben fan. Ze heeft helaas niet veel verkooppunten in Nederland, ik heb ze net even nagelopen. Veel winkels verkopen het servies, maar voor kussens, knuffels en kleding ben je helaas genoodzaakt om het online te kopen bij haar eigen webshop. Maar tegenwoordig met de Brexit ben je behoorlijk duur uit en de verzending duurt wel een maand! De bedrukte katoenen kussens van Donna Wilson zijn wel in Nederland te bestellen gelukkig. Dit zijn trouwens niet de mooie gebreide (dure) versies die in haar eigen webshop te koop zijn. Dat je dat wel even weet. Ook heeft ze een boek uitgegeven met patronen van gebreide knuffels, heel leuk.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Donna Wilson als inspiratiebron

Ik vind het altijd wat hoogdravend klinken: zij is mijn inspiratiebron, maar in feite is het wel zo. Donna Wilson maakt zulke leuke en mooie dingen, dat ik inderdaad door haar geïnspireerd raak om ook aparte knuffels te gaan maken. Vandaar dat ik mezelf een cadeautje heb gegeven in de vorm van zo’n gekke knuffel, die ik bij haar webshop gekocht heb. Als je iets echt graag wilt hebben, dan ben je dus bereid om die 12 pond verzendkosten te betalen. 

Donna Wilson maakte ook een boek met patronen voor gebreide knuffels
Donna Wilson kussens

Aparte knuffel Party Parrot

Dus ik heb de Party Parrot gekocht. Dacht ik toch echt, dat ik een uil had aangeschaft? Haha, foutje, maar dat neemt niet weg, dat ik goed kan zien hoe deze aparte knuffel gemaakt is. Want ik wil ook dolgraag knuffels leren maken. Ik kan zien, dat de vleugels, de pootjes en het staartje worden meegenaaid in de naad, maar de kam en de snavel worden, lijkt wel, met de hand erop genaaid. Moeilijke klus, aangezien ze behoorlijk stevig zijn opgevuld. Hoe zou dat gedaan worden?  

Naaipatroon van een kip

Mijn eerste eigen niet echt heel erg aparte knuffel is een naaipatroon van een kip. Het lijkt natuurlijk in de verste verte niet op iets van Donna Wilson, zij is echt de meester, maar het is een beginnetje, ik ben er best blij mee. De kop is er af, zullen we maar zeggen. En dat er maar meer moge volgen.

Aparte Knuffels Breien

Donna Wilson maakt ook patronen voor gebreide knuffels. En natuurlijk heb ik dat boek ook aangeschaft. Het is geen nieuw boek, maar de breipatronen blijven uniek en vrolijk en dan maakt het niet uit als het boek al wat ouder is. Helaas was het wel in het Engels, dus ik moest het een en ander vertalen. Gelukkig is er ook een Nederlandse versie met de titel Leuke Knuffels Breien, 35 unieke en grappige gebreide troetels.

Robin Red Breast staat op de pennen en komt daar binnenkort vanaf. Kan ie Party Parrot vergezellen, zullen ze leuk vinden.


By Jeannet