za. sep 24th, 2022

Met Purpuz, de life changer, haal jij wel je doelen” Dat is de aanstekelijke tekst van de band die om de Purpuz-planner heen zit. En “Iedereen kent het wel … je hebt een goed voornemen, een mooi plan en doet het niet …”. Doelen bereiken, hoe doe je dat? Is deze Purpuz-planner een middel om je doel te bereiken?Een mooi plan

Inderdaad, ik heb een mooi plan, al jaren en inderdaad, ik doe het niet, al jaren. Iets houdt mij tegen. Schroom, want als het nou niet lukt, wat dan?

Bovendien vind ik het moeilijk om structuur aan te brengen in mijn vrije leventje. Bloggen is leuk, maar je zit het in je eentje te doen en vrijwel niemand zegt, wat je moet doen. Enfin, ik had iets nodig wat mij zou gaan helpen om mijn doelen te bereiken in 2022.

De Purpuz-planner kwam op mijn pad en dat mooie plan, daar ga ik NU dan toch eindelijk mee beginnen! Zou dit het middel zijn om mijn doel te bereiken? Waarom ben ik al niet vele jaren eerder met dit project begonnen? Zit het wel in me? Ik vind het doodeng, want wat als ik faal …?

mrsdejong webshop voor gehaakte en gemaakte artikelen

Het knuffelproject van mrsdejong

Zo noem ik het, het knuffelproject van mrsdejong. mrsdejong is mijn kleine creatieve pootje, waar ik mijn maaksels onderbreng. Meestal zijn dat gehaakte ballen of pannenlappen. Niet zo heel erg spannend, maar ik verkoop wel.

Maar ik heb iets in mijn hoofd, ik wil knuffels maken van afgedankte stoffen. Dus het is een duurzaam project, ik gebruik alleen dingen, die ik anders zou weggooien. De laatste jaren heb ik kleding bewaard, omdat ik wist dat ik er nog iets mee wilde. En nu, dankzij de Purpuz-planner, dankzij dit middel, ga ik ermee aan de slag, ga ik proberen in 2022 mijn doel te bereiken!

Doelen bereiken, maar dan anders …

Als je mijn achtergrond en leeftijd beschouwt, dan begrijp je wellicht, dat ik die ondertitel van de Purpuz, een life changer, met een korreltje zout neem. Maar het is natuurlijk wel een fijne marketingterm, waar je in kunt geloven, als je dat wilt. Sterker nog, de Purpuz-planner zou een agenda zijn en een life coach inéén.

Eerlijk gezegd ben ik niet helemaal ongevoelig voor dit soort termen. Ik dacht echt aan het begin van de rit met de Purpuz, “nu gaat het me misschien wel eens lukken”.

Maar je voelt hem al aankomen: op de derde dag haakte ik af. Het hele knuffelproject is van de baan, want ik ontdekte dat ik niet in mijn eigen oude kleding wil knippen. Ik zie nog teveel met hoeveel plezier ik dat jasje of sweatshirtje droeg en ik gun het een ander ook om dat te doen. Dus mijn oude kleding ga ik nu naar de tweedehands winkel brengen.
Een oplossing zou zijn om andermans kleding te gebruiken, maar ik denk, dat ik daar precies hetzelfde mee zou hebben. Al met al ben ik dus veel te veel een kledingmens, ik hou van kleren.

Je kunt zeggen, dat ik dit dankzij de Purpuz-planner heb ontdekt, want ik ben wel daadwerkelijk met mijn plan aan de gang gegaan. Dat is mijn doel bereiken, maar niet op de manier waarop ik het in eerste instantie bedacht had.

purpuz planner 2022

Doelen bereiken is overzichtelijker werken

Wat ik fijn vind van deze planner, is dat het een mooi boek is. En hij is lekker groot. Je kijkt er niet overheen, dus hij ligt constant naast me op mijn bureau, met het touwtje tussen de weekbladzijdes. En daarom kijk ik er regelmatig in. Dankzij de planner schrijf ik nu wel mijn blogprojecten op en bedenk, wat ik voor die tijd nog moet doen. En ook de dingen, die daaruit voortvloeien schrijf ik op. Rappels, instagram, Facebook en Pinterest inplannen, boekhouding, en ga zo maar door. Het is fijn, dat dat nu voor mij overzichtelijker en meer gestructureerd is geworden.

Dat is ook een manier en een middel om je doelen bereiken, je leven opschrijven en zien wat je toch eigenlijk allemaal niet doet op een dag. Het is heerlijk om na te lezen. Zie je wel, dat je wat doet … 😉 Omdat je het opschrijft, vergeet je het niet.

Compliment

Het doel van mijn knuffelproject is niet behaald, maar het doel bereiken van een meer gestructureerd leven wel. En daar ben ik deze planner dankbaar voor. Het grootste compliment wat ik de Purpuz-planner kan geven, is dat ik hem niet ga weggeven, wat ik wel eerst van plan was. Ik vind hem zodanig fijn, dat ik er voor 2022 zelf mee verder ga werken.
En vind ik nou, dat ik gefaald heb? Nee, eigenlijk niet, want ik ben wel verder gekomen. Niet op het pad dat ik had ingeslagen, maar wel op een ander pad. En zoals gezegd, dat is ook een manier om je doel te bereiken.

En wat betreft die marketingterm: ik heb al een life changer van jewelste ondergaan dit jaar, van 32 jaar winkel ondernemen naar thuis bloggen. Misschien is dat voor 2021 en 2022 ook wel voldoende uitdaging.

Je kunt de Purpuz-planner tegenwoordig bestellen in meerdere kleuren, dus er is er altijd wel eentje die je mooi vindt. Misschien helpt het bij jou wel om je doelen te bereiken. Gewoon proberen, zeg ik. Want daar ben ik wel van overtuigd: als je het niet probeert, dan gebeurt er nooit wat. Go for it!

De Purpuz Planner 2022, een manier om je doelen te bereiken

Lees ook:


In dit artikeltje zijn affiliates verwerkt.

By Jeannet