do. jun 30th, 2022

Als je gaat dineren met je (klein-)kinderen, dan draait het natuurlijk met name om het eten. Maar ook over de tafelaankleding kun je goed nadenken! Wat zijn nu de belangrijkste en beste producten om de tafel mee te dekken, als je met kids eet? We delen graag onze tips.

Eten met kinderen is veel leuker met een kinderservies

Essentieel op tafel? Dat is kinderservies! Dit kan tegen een stootje en kan zonder zorgen op de grond worden gegooid en als ze jong zijn, dan zal dat gegarandeerd gebeuren. Als oma weet je natuurlijk, dat je niet je mooiste porselein aan tafel met kinderen moet gebruiken. Vroeger hadden we uitsluitend plastic, maar gelukkig is dat veranderd en kun je kiezen uit bordjes en bakjes van siliconen, melamine of bamboe. Het liefst in leuke kleurtjes of met een print. Dit kan je (klein-)kind namelijk motiveren om te eten, iets wat vaak best lastig is. Als het bordje dat voor de neus staat er fraai uitziet, is er in ieder geval iets moois om op uit te kijken. En dan wordt dineren met je (klein-)kind altijd een feestje.

Glazen

Zorg ook dat er iets wordt gedronken tijdens het diner. Hiervoor heb je glazen nodig! Let op: er gaat nogal eens iets kapot aan tafel met kids, dus kies stevige glazen uit. Daarmee doelen we op glazen die niet direct stuk gaan als ze een keer op de grond terechtkomen. Je kunt denken aan dik glas, maar ook aan nepglas van hard plastic. Het is maar net wat je het handigst vindt. Daarnaast drinken kinderen water of andere drankjes in kleine hoeveelheden: een klein glas volstaat.

Kinderbestek

Hierboven hadden we het al over kinderservies. Daarnaast bestaat er ook kinderbestek! Dit is net wat kleiner dan bestek voor volwassenen, en is voor kinderen dus veel eenvoudiger in het gebruik. Je hoeft de kinderen niet jarenlang te laten dineren met kinderbestek: stap ook vroeg genoeg over op groter bestek. Maar voor kleine kinderen is kinderbestek zeker een uitkomst. Daarnaast is het minder scherp dan een regulier mes, en dus veiliger.

Even de trotse oma spelen: Lou van anderhalf eet al geruime tijd met kinderbestek. Zo grappig hoe snel ze zich dit eigen heeft gemaakt!

Dineren met kinderen: zorg voor een leuk kinderservies!

Eten met kinderen: placemats of een tafelzeiltje!

De kans is groot dat er kruimels en vlekken op de tafel terechtkomen. Wil je je tafel goed beschermen? Kies dan voor een placemat of, beter nog, een tafelzeil. We raden een design van zeil of plastic aan, omdat je dit snel en eenvoudig kunt afnemen. Bij een placemat of tafelkleed van stof zal je het namelijk erg vaak in de was moeten gooien. Al is dat natuurlijk ook een optie. En je zult ook op je knieĆ«n moeten, want onder de tafel ligt ook wat šŸ˜‰

Tafel samen dekken

Nu we de benodigdheden voor op tafel hebben besproken, hebben we nog een laatste tip voor je als je gaat dineren met kinderen: dek samen met je (klein-)kind de tafel. Dit is namelijk een leuke uitdaging voor kleine kinderen. Het kan helpen om vervolgens smakelijk te gaan eten. Als een kind zelf heeft bijgedragen aan het geheel, dan is het toch al gauw een stukje interessanter. Samen koken of het toetje klaarmaken (bijv. Applecrumble, die is heel makkelijk te maken) is daarom ook zo slim!

Tenslotte als je gaat eten met kinderen, dan is het dekken van de tafel heel goed voor de rekenvaardigheid. Laat je (klein-)kind bijvoorbeeld zelf uitrekenen hoeveel borden, vorken, messen en lepels er nodig zijn op tafel, en welke accessoires erbij horen.

By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.