do. jun 30th, 2022

In de tijd dat All Kinds of Things nog de “leukste kinderkledingwinkel van Amsterdam Zuid” was (het is alweer bijna vier jaar geleden dat de winkel definitief sloot), hadden we veel vraag naar geboortecadeaus met naam. Het is ook heel begrijpelijk, want hoe leuk is het niet om als nieuwbakken ouders opeens de naam van je nieuwe baby “in het echt” te zien. Het maakt het namelijk opeens heel reëel! Een nieuw mensje is geboren en die gaat, als het goed is, nooit meer weg!

Hieronder een lijstje met 5 (eigenlijk 6) handige en leuke geboortecadeaus met naam van nu. Of misschien heb je wel zin om iets te maken, dat kan natuurlijk ook. Dit soort kraamcadeautjes zijn altijd hele originele babycadeautjes.

Inhoudsopgave:

  1. Een rugzakje of tas met de naam van de nieuwe baby erop bedrukt
  2. Een houten speelgoedje als geboortecadeau met naam
  3. Een zelfgehaakte babybal als kraamcadeau, met naam erop geborduurd
  4. Een labeldoekje zelf maken en daar de naam van het kind op schrijven
  5. Een speenketting met letterkralen zelf rijgen

Eén van de handigste geboortecadeaus met naam voor de nieuwe baby

Lijstje van handige en leuke geboortecadeaus met naam

1. Een rugzakje of tas met de naam van de nieuwe baby erop bedrukt

Als de baby naar het kinderdagverblijf gaat, is een vaste tas heel handig om te hebben. Hij of zij moet namelijk allerlei dingetjes mee: de speen, een verschoning, een fles, een luier, van dat soort dingen. Dus hoe leuk is het niet om dan de nieuwe baby als geboortecadeau een leuke tas te geven, waar zijn of haar naam op staat? Ook heel handig voor de leidsters, want ze weten meteen van wie die tas is.

Shop hier zo’n handige en leuke schooltas met naam als cadeau voor pasgeboren baby

2. Een houten speelgoedje als geboortecadeau met naam

Wil je iets kopen waar het kind ook mee kan spelen, dan is een houten speelgoedje ook een goed idee als geboortecadeau, en ook dat kan met naam! Toen Lou, ons eerste kleinkind, werd geboren, heeft ze het eerste jaar gespeeld met een activiteitenkubus. Urenlang was ze gebiologeerd door al die dingetjes die konden bewegen en waar ze naar kon grijpen. Ondertussen is ze toe aan de vormendoos en loopt ze lekker rondjes achter de blokkenkar. Maar ze is dan ook alweer een half jaartje ouder.

Shop hier het leukste houten speelgoed voor het nieuwe kind

3. Een zelfgehaakte babybal als kraamcadeau, met naam erop geborduurd

Vind je het leuk om iets zelfgemaakts te geven aan het nieuwe kind? Ook dat is één van de leukste geboortecadeaus om te geven en helemaal als er de naam van het kind op geborduurd is. Wat dacht je van een zelfgehaakte babybal? Je kunt er, als je hem wat simpel maakt van kleur, heel goed namen op borduren. Voor baby’s vanaf een half jaar oud is dit een heel goed cadeau, want het is zacht om te spelen en een bal is één van de eerste vormen die ze herkennen. Maak je hem ook nog rood, dat wordt het helemaal aantrekkelijk voor het kind. Een gehaakt kraamcadeautje is altijd leuk.

Shop hier de download van het makkelijke patroon voor een gehaakte babybal

4. Een labeldoekje zelf maken en daar de naam van het kind op schrijven

Je kunt ook iets naaien als cadeau voor een baby. Een kraamcadeautje wat heel erg in de smaak valt is een labeldoekje. Je kunt daar eventueel de naam van de baby op borduren of zelfs met een watervaste stift op schrijven in een mooi lettertje. Knisperen vinden baby’s vanaf een maand of 4 heel interessant, dus als geboortecadeau met een naam erop geschreven, erg geschikt.

Lees hier hoe je een labeldoekje moet maken voor een baby

5. Een speenketting met letterkralen zelf rijgen

Wat ook goed te doen is om te maken, is een speenketting van grote kralen. Zo’n geboortecadeau is makkelijk te maken, want de naam van de baby rijg je met kralen waar een letter op staat gedrukt. Je vindt dit soort kralen vaak in hobbywinkels. En daar kun je dan ook een goede stevige veter kopen, want je wilt niet dat die kralen los gaan natuurlijk. Het enige wat hier lastig aan is, is dat je vaak van tevoren niet weet of de nieuwe ouders het kind met een speen laten lopen. Daarom is dit wellicht een baby cadeau als het kindje al wat ouder is.

een badcape, een origineel geboortecadeau met naam

Origineel geboortecadeau met naam

Wat je ook kiest, een origineel kraamcadeau met daarop de naam van het nieuwe baby’tje wordt altijd goed ontvangen. En dat kan ik weten, want ik gaf de ouders van Lou, toen ze werd geboren, een lekkere badcape, waar haar naam op stond. Die letters had ik daar trouwens op geplakt met textiellijm. De letters zelf had ik ooit bij Xenos gekocht en waren van vilt. Maar misschien zijn ze nog wel ergens anders te koop. Enfin: de ouders waren daar heel content mee. En dat die letters er na een tijdje vanaf raken, dat mag eigenlijk de pret niet drukken met dit soort kraamcadeaus. Het gaat om de eerste indruk, zoals wel met meer dingen.

Of je laat natuurlijk zo’n lekkere badcape borduren met de naam van de baby. Dan weet je tenminste zeker dat het blijft zitten. En dan kan kleine Rosie later ook nog “superwoman” spelen met haar badcape.


Lees ook:

By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.