do. jun 30th, 2022

Stel, je moet elke dag medicijnen slikken en je bent heel vaak op pad, zoals de meeste 60-plussers. Dat kan lastig zijn. Je dagelijkse medicijnen innemen dient altijd op hetzelfde tijdstip te gebeuren, zodat het tot je routine behoort. Altijd rondom de lunch bijvoorbeeld, dan kun je het niet vergeten. Maar als je niet thuis bent, dan zou je zomaar eens er niet aan kunnen denken. (Oud worden we tenslotte allemaal en dat komt met gebreken.) Met alle gevolgen van dien. Wat zou een goede oplossing zijn?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Dagelijks medicijnen innemen kan met een pillendoosje

Elke dag medicijnen slikken mbv pillendoosjes

Je kunt een pillendoosje meenemen om onderweg je pillen in te nemen. Pillendoosjes zijn doosjes, waar je je medicijnen per dag in sorteert, zodat je weet of je je medicijnen hebt geslikt. Je hebt ze in een hele simpele vorm, gewoon alle weekdagen achter elkaar in plastic, maar er zijn ook pillendoosjes, waar je elke dag een mogelijkheid hebt om vier medicijnen in te nemen: ‘s ochtends, ‘s middags, ‘s avonds en voor het slapen gaan. Natuurlijk heel handig en bijna onmisbaar, als je inderdaad zoveel moet slikken.

Maar dan moet je wel altijd zeker weten, dat je ergens wat water kunt krijgen. De meeste medicijnen moeten immers met water ingenomen worden, tenzij het gaat om kauwtabletten of drank. Als je medicijnen ‘droog’ inneemt, zal de opname in het lichaam trager gaan en kan bovendien het maagslijmvlies geïrriteerd raken. Dan kun je er zelf voor zorgen, dat je een flesje water bij je hebt.

Elke dag medicijnen slikken is superhandig met de YOS-fles
De YOS-flessen zijn in 4 kleuren verkrijgbaar, met 4 vakjes of met 7 vakjes

Oplossing: de YOS-fles, pillendoosje en waterfles inéén

Nu is er de YOS-fles, een pillendoosje en waterfles inéén! Elke dag medicijnen slikken is nu superhandig. Je kunt de YOS-fles meenemen met al je activiteiten, als je gaat wandelen of naar een museum gaat. Want dan zal je net zien, dat je in de bus of in de trein zit op het tijdstip dat je je dagelijkse medicijnen moet innemen. Het lijkt mij een prima uitvinding! En dat vind ik niet alleen, dat vindt de EPDA ook. Deze YOS-fles heeft in 2020 twee design-awards gewonnen. En er zijn dan ook al 70.000 flessen verkocht.

Bij de YOS-fles, die in 4 kleuren te krijgen is, is een uitsparing gemaakt om een pillendoosje met 4 vakjes of met 7 vakjes in vast te klikken. Hij kost slechts 14,95 euro per stuk en dat is niet duur, als je bedenkt dat de normale Dopperfles al 12,50 euro kost.

Elke dag medicijnen of supplementen slikken

De YOS-fles is ook handig, als je elke dag bepaalde voedingssupplementen wilt innemen. Dat is ook de afkorting van YOS: Your Organized Supplements. En als je met de kleinkinderen gaat wandelen doe je in de vakjes een besje of een rozijn. Water heb je zoiezo nodig voor die kids, want drinken is essentieel onderweg.

Voor als je elke dag medicijnen moet slikken is er nu de YOS-fles

Kopen

De YOS-fles is te koop in de YOS-webshop, 14,95 euro per stuk, met keuze voor dagdoos (4 vakjes) of weekdoos (7 vakjes). Je kunt apart het andere pillendoosje erbij kopen voor 6,95 euro per stuk. Dan zit je samen boven de 20 euro en wordt de bestelling gratis thuisbezorgd. Kleuren: roze, geel, petrolblauw en legergroen. Met de YOS-fles (of lekker populair, de YOS-bottle, we zijn hier wel in Nederland ;)) wordt dagelijks medicijnen innemen op hetzelfde moment een makkie!


In dit artikeltje staan affiliates. Lees samenwerking voor de uitleg.

By Jeannet

10 thoughts on “Elke dag medicijnen slikken? Nu is er de YOS-fles!”
  1. niet alleen voor de 60-plusser lijkt me dit handig. Zo heb ik altijd migraine pijnstillers bij me, voor het geval dat. En een flesje water. Dus dit lijkt ook mij reuze handig…

  2. Onder het lezen dacht ik: wat slim! Ik zie dat ik daarin niet de enige ben 😉 Het lijkt me echt een handig product voor ouderen.

  3. Lijkt me heel handig! En dan niet alleen voor ouderen maar ook voor ouders met kinderen inderdaad. Ideaal voor onderweg!

  4. sinds kort moet ik als 60-plusser elke dag medicijnen innemen. Meerdere mensen raden me van die pillendoosjes aan. No way Jose, dan ben ik pas echt oud!

    1. Dan is dit flesje dus voor jou gemaakt! Ziet er hartstikke hip uit, dan ben je een coole 60-plusser, die moeten er ook zijn (ben ik ook, vind ik dus …) gr Jeannet

  5. Wat handig bedacht zeg. Sinds mijn 4e ben ik al longpatiënt. In mijn jonge jaren moest ik altijd veel tabletten nemen, wat nu veel minder is geworden.

Comments are closed.