za. okt 1st, 2022

Nu Corona voorbij is, is het weer tijd om feestjes te vieren. Stel, je bereikt een mijlpaal, 40, 50 of 75, dan wil je dat vieren, want het leven moet gevierd worden, toch? Ik stelde een lijstje samen met 5 tips voor de meest bijzondere locaties buitenshuis om een feestje te vieren. En omdat ik in Haarlem woon en uit Amsterdam kom, liggen die locaties allemaal in die plaatsen of er vlakbij.

5 bijzondere locaties om een feestje te vieren

 1. Een hele leuke manier om tijd met vrienden en familie door te brengen is een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Als je denkt, dat dit voor toeristen is, dan heb je het heel erg mis. Mensen die een band hebben of hebben gehad met Amsterdam zijn nog steeds trots op Amsterdam. Die grachten zijn uniek in de wereld en dat besef je, als je op een boot zit, des te meer. Helemaal ‘s avonds zijn de Amsterdamse grachten een magisch schouwspel met veel verlichte gebouwen en bruggen. “Waar vieren we dat feestje? Hier vieren we dat feestje!” En de drankjes zijn inbegrepen in de prijs, dus je weet meteen wat je kwijt bent.
  Borrelboot Amsterdam | vertrek vanaf het Centraal Station | hele jaar beschikbaar
 2. Zandvoort is voor vele Amsterdammers en Haarlemmers dé plek om de “zon in de zee te zien zakken”. Hoe leuk is het niet om met een select gezelschap naar een strandtent te gaan en daar lekker te gaan eten, met een beetje beachvolleybal of strandvoetbal of zelfs zwemmen, als het weer het toelaat. En groot voordeel, honden mogen mee!
  OV: 10 minuten wandelen en verder | veel tenten zijn na 1 oktober gesloten
 3. Middenin het IJ, vlakbij de nieuwe Houthavens in West, ligt het REM-eiland. Ooit een illegaal broadcast platform voor de kust van Noord Holland en nu een heerlijk restaurant met een fantastisch uitzicht. Het waait er lekker en je voelt je daardoor meteen in een andere wereld. Ze hebben ruimtes, waar je met een grote groep apart kunt dineren. Een bijzondere plek om je feestje te vieren! Klein nadeel, met het openbaar vervoer moet je nog een kwartiertje wandelen.
  OV: 15 minuten wandelen | hele jaar geopend
 4. Naast de spoorlijn Amsterdam-Haarlem ligt, vlak voordat je bij het station Haarlem bent, het stadsstrand de Oerkap, gelegen aan het Spaarne. Je vindt er picknicktafels en strandstoelen op opgespoten zand en het voelt meteen als vakantie. Het eten is simpel (pizza!), maar dat neem je op de koop toe, want de sfeer is heel fijn. Als je hier je feestje gaat vieren, moet je er wel rekening mee houden, dat er meer publiek bij is, want afhuren van de hele tent is niet mogelijk. Er zijn plannen om de fabriek, waar de Oerkap in huist, te verbouwen tot groter feestgebeuren.
  OV: 8 minuten wandelen | half maart – half september geopend
 5. En dan nog een bijzondere plek in Haarlem: bovenop een parkeergarage (de Kamp) ligt het paviljoen de Dakkas. Het is, zoals de naam al zegt, een kas bovenop het dak. Je hebt een mooi uitzicht over de daken van Haarlem en het eten is er prima. Ze hebben een aparte zaal met dakterras waar je als groep privé kunt borrelen en/of eten. Bereikbaarheid is heel goed, want je parkeert in de parkeergarage en je gaat met de lift naar de bovenste etage. Je kunt zelfs helemaal naast het paviljoen parkeren, dan moet je nog wel een trapje omhoog. Heel leuk om hier je feestje te vieren!
  OV: 3 minuten wandelen | hele jaar geopend
Feestje vieren bij de Oerkap in Haarlem
Oerkap

Of toch thuis?

Ik ben er niet van, van thuis een feestje vieren. Vroeger wel, maar ik heb ervan geleerd. Als gastvrouw/organisator ben je alleen maar bezig om het anderen naar de zin te maken en je spreekt bijna niemand. Dus al mijn latere mijlpalen heb ik in één van de locaties hierboven gevierd.

Over een paar jaar word ik 70 (hellup!!). Daar ga ik eens even voor zitten, want toen ik 65 werd, kon ik geen feestje vieren vanwege Corona, dus het wordt tijd. Ik hou me aanbevolen voor nog meer bijzondere tips en locaties! Want je zult mij niet thuis vinden op mijn verjaardag.


Lees ook:

By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.