vr. jul 1st, 2022

Heb je dat ook? Je hebt een apparaat nodig en je hebt er de ballen verstand van, en toch moet je het kopen. Bijvoorbeeld een goede printer voor thuis. Weet jij het verschil tussen een laserjet-printer en een inkjet-printer? En welke cartridges (is er eigenlijk een Nederlandse naam voor?) je dan moet hebben. Hoe pak je dat dan aan? Er bestaan volgens mij niet eens winkels die printers voor thuis verkopen, het gaat allemaal online tegenwoordig. Het is dus zaak om je daar eerst in te verdiepen. Maar daar heb je helemaal geen zin in! Je wilt gewoon die printer thuis besteld krijgen, de stekker in het stopcontact doen en gewoon, dat hij het meteen doet, toch? Je wilt verder met wat je aan het doen was, je boekhouding afronden bijvoorbeeld.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Offline kopen

Het is eigenlijk hartstikke fijn, dat je alles tegenwoordig online kunt kopen. Je hoeft niet meer te sjouwen en je hoeft je ook niet dom meer te voelen. Want dat had ik nog wel eens in een winkel, als ze me dan wat vroegen over “wat ik dan wilde”. Jemig, geen flauw idee! Ik wil gewoon een goede printer voor thuis hebben. Verkoop me gewoon je beste! “ja, maar mevrouwtje (dat zinnetje hoorde ik dan in mijn hoofd), dat gaat zomaar niet”. Verkopers van technische apparaten hebben nogal eens de neiging om denigrerend te zijn. Zij weten alles, jij weet niets. En helemaal als ze jong zijn.

Online een goede printer voor thuis kopen

Enfin, online gaat het allemaal een stuk simpeler. Want meestal staat er wel een soort van keuzehulp op zo’n site. Bijvoorbeeld 281 resultaten voor printers en daar kun je dan met wat simpele antwoorden de juiste printer uit destilleren.

Wil je een all-in-one printer, die kan printen, scannen en kopiëren? Of wil je alleen een printer die alleen maar moet kunnen printen. Dat is natuurlijk voordeliger. Of print je vaak foto’s en heb je eigenlijk een fotoprinter nodig? Keuze uit 3 mogelijkheden, heel fijn! En hup, er blijven nog maar 167 resultaten over.

Heb je slechts een paar afdrukken per maand nodig? Of ben je een klein kantoor (is ook een soort thuissituatie) en heb je wel minimaal 500 afdrukken per maand. Of zit je op meer dan 1500 afdrukken per maand? Dus als je een goede printer voor thuis nodig hebt, dan vink je de eerste vraag aan. En verder.

Dan komen er vijf vragen over de aansluitingen. Dat vind ik dan wel weer lastig, maar het zal wel USB zijn, die term ken ik. Hup: 165 resultaten.

De volgende vragen gaan dan over of je automatisch dubbelzijdig wilt kunnen printen en of je alleen in zwart/wit wilt afdrukken. Wil je alleen A4-formaat of ook wel eens groter? Print je wel eens een foto? Daar is ook een vrij makkelijk antwoord op te geven.

Een goede printer voor thuis uitzoeken, hoe doe je dat?

Zwart/wit printer, goed genoeg voor thuis

Ik vinkte zwart/wit printer aan, want ik houd van simpel en ook van lage kosten. En hop, 49 resultaten. Toen moest ik alleen nog één van de drie merken aanklikken. De eerste de beste was HP, dus klikte ik die aan. En dat resulteerde in 34 printers, waar ik op grond van de prijs mijn keuze kon maken.

HP-printer

Die HP-printer was dus makkelijk te kiezen. Ik houd daarvan, van makkelijk kiezen, dat moge duidelijk zijn. En ook de cartridges hebben een keuzehulpprogramma. Zo kwam ik uit op HP 953. Het is allemaal heerlijk eenvoudig en simpel. Perfect voor types zoals ik, die geen idee hebben, wat ze willen. Maar wel gewoon een goede printer voor thuis willen hebben.

En als ik dit dan gedaan heb, gewoon dat ding gekocht heb, dan ben ik zo opgelucht en blij. Er valt dan een gewicht van mijn schouders. En dan zeg ik quasi nonchalant tegen mijn kinderen: “ik heb een hele goede printer gekocht, kijk maar!” en dat zij dan zeggen: “hé, mam, dat heb je echt goed gedaan”. Ik leef voor complimentjes van mijn kinderen, heb je dat ook? En helemaal als het iets met apparaten te maken heeft. Dan doe ik een beetje zoals die jonge verkopers in de winkel; dan doe ik net of ik alles weet en zij niets. Who am I kidding …


Lees ook:

By Jeannet

2 thoughts on “Hoe zoek je een goede printer voor thuis uit?”
  1. Wat heb je een leuke foto geplaatst. En alles waar over je schrijft, ik vind het geweldig .Ga zo door .Lieve groet Liesbeth

Comments are closed.