za. okt 1st, 2022

Uiteraard wil je dat je kopje koffie thuis net zo lekker smaakt als in de horeca. Of misschien zelfs nog wel lekkerder! Gelukkig is dat goed mogelijk, als je het maar op de juiste manier aanpakt. Koffie zetten is namelijk geen hogere wiskunde, maar je moet wel even weten wat je moet doen en hoe je je apparaat moet onderhouden. Ontdek deze handige tips:

Goede koffie kopen

We beginnen bij de koffie zelf. Haal je altijd maar gewoon klakkeloos wat koffie in huis, zonder eens goed naar de verpakking te kijken? Dat kan al anders. Je kunt het best koffie kopen van een vooraanstaand merk, om een perfecte smaakervaring te beleven. Er is veel om uit te kiezen: ga vooral op zoek naar jouw ideale smaak. Zo is illy koffie een populaire keuze, met de geliefde Italiaanse smaak. Let niet enkel op het merk, maar ook op de branding. Van een lichte branding voor een milde smaak tot een donkere branding voor een intense smaak, ook hier heeft iedereen weer een voorkeur in. Uitproberen maar, als je hier nog niet achter bent!

Koffiebonen vers malen

Hoe zorg je dat je kopje koffie zo vers mogelijk smaakt? Maal je koffiebonen zelf in een koffiebonenmaler. Het is een kleine moeite, maar je koffie is zo echt een stuk smaakvoller. Je kunt ook een volautomatische koffiemachine in huis halen, die de bonen voor jou maalt. Dat is natuurlijk nog eenvoudiger.

Koffie zetten, hier tips-and-tricks

Koffie bewaren

De manier waarop je koffie bewaart speelt ook een rol. Zorg dat je de zak altijd goed afsluit. Laat deze nooit openstaan, al is het maar voor een korte tijd. Bewaar de koffie vervolgens op een donkere koele en droge plek, want zo blijft de smaak namelijk beter bewaard. Zeker als je lang met een zak koffie doet is dit essentieel.

Koffiezetapparaat onderhouden

Het is misschien niet het leukste klusje om je mee bezig te houden, maar het is ontzettend belangrijk: onderhoud je koffiezetapparaat. Of je nu een filterzetapparaat of een volautomatische koffiemachine hebt onderhoud is altijd noodzakelijk. Zorg in ieder geval dat je het apparaat van tijd tot tijd reinigt en ontkalkt. Hier zijn voor vrijwel alle apparaten speciale reinigingsproducten voor te vinden. Je koffie kan minder lekker gaan smaken als je je apparaat niet goed verzorgt. Zo kan de koffie bitterder worden of juist smaak verliezen, wat je natuurlijk wilt voorkomen. Als je goed voor je koffiezetapparaat zorgt, blijven jullie nog lang vrienden!

Kopjes voorverwarmen

Je kunt je koffiekopjes voorverwarmen voor je ze gaat gebruiken. Stop er bijvoorbeeld heet water in zodra je koffie gaat zetten. Vlak voor het drinkmoment giet je dit weer weg. Ook zijn er koffiemachines waar warmte uit de bovenkant komt, waar je de kopjes op kunt zetten. Dit ziet er tevens leuk uit! Je koffie blijft zo een stuk langer warm, wat maakt dat je er langer van kunt genieten. Ook ga je zo thuis voor het luxe horecagevoel. Speel zelf voor Barista!


Lees ook:

By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.