Zeg eens eerlijk, ben jij een geitenwollensokken type? I rephrase the question: ben jij iemand die geitenwollensokken draagt? Van die lekkere warme comfortabele sokken, die je draagt als het kil is en je het liefst onder een plaid op de bank wil zitten, bij een open haardvuur? Of die je draagt als je gaat schaatsen? Of die je draagt als pantoffels?

Geitenwollensokken bij de haard

Soxs geitenwollensokken

SOXS is een merk, dat uitsluitend geitenwollensokken maakt. De sokken van SOXS hebben een 100% niet-kriebel-garantie, zelfs na het wassen op 30 graden. De superzachte wol, die gebruikt wordt, komt van schapen uit Nieuw Zeeland (daar ga ik binnenkort naartoe trouwens, maar dat terzijde).
Dier- en mensvriendelijk ondernemen staat hoog in het vaandel bij SOXS, en zo hoort het ook! De schapen worden behandeld met liefde, ze hebben een goed schapenleven en ook het scheren gebeurt diervriendelijk. SOXS richt zich naar de voorschriften van de International Wool Textile Organization.
De sokken zelf worden gemaakt in Europa en daarbij wordt gelet op dingen als minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving. De fabrieken zijn GOTS gecertificeerd, waarbij GOTS staat voor Global Organic Textile Standards.

Sandalen

Ik wil hier niet de Modepolitie uithangen, maar in vredesnaam, draag je geitenwollensokken niet in sandalen! Want anno 2019 zijn deze sokken wel voor hipsters en niet meer voor hippies!

Herfst met sokken

Heb jij een paar SOXS sokken gewonnen?

Dit was een winactie, maar de winnaars zijn ondertussen bekend en hebben hun sokken al kunnen dragen.

Ik hou vaker winacties, dus als je dat ook leuk vindt, net als ik, dan is het misschien iets om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Dan krijg je één keer per 14 dagen de All Kinds of Mail, een nieuwsbrief met alle nieuwe blogs die online zijn gekomen EN dus winacties. Je kunt je hier inschrijven, gezellig om je erbij te hebben.

Halloweenviering met pompoen en sokken van Soxs


Dit blogje is tot stand gekomen door een samenwerking met SOXS.