Zeg eens eerlijk, ben jij een geitenwollensokken type? Ik zou me er niet voor schamen, hoor! Hou jij van geitenwollensokken? Van die lekkere warme comfortabele sokken, die je draagt als het kil is en je het liefst onder een plaid op de bank wil zitten, bij een open haardvuur? Of die je draagt als je gaat schaatsen? Of die je draagt als pantoffels, zoals ikzelf altijd doe?

Geitenwollensokken bij de haard

Soxs geitenwollensokken

SOXS is een merk, dat uitsluitend geitenwollensokken maakt. De sokken van SOXS hebben een 100% niet-kriebel-garantie, zelfs na het wassen op 30 graden. De superzachte wol komt van schapen uit Nieuw Zeeland (daar ben ik afgelopen jaar (post-corona) geweest, je kunt erover lezen in Noordereiland Nieuw Zeeland en de drie vervolgblogs, die ik erover schreef, maar dat terzijde).

Dier- en mensvriendelijk ondernemen staat hoog in het vaandel bij SOXS, en zo hoort het ook! De schapen worden behandeld met liefde, ze hebben een goed schapenleven en ook het scheren gebeurt diervriendelijk. SOXS richt zich naar de voorschriften van de International Wool Textile Organization. De sokken zelf worden gemaakt in Europa en daarbij wordt gelet op dingen als minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving. De fabrieken zijn GOTS gecertificeerd, waarbij GOTS staat voor Global Organic Textile Standards.

De geitenwollensokken kriebelen niet (zeggen meerdere anonieme bronnen, dus niet alleen ik), zijn heerlijk warm en blijven goed in vorm en daardoor goed aan de voeten zitten. Heb je ook altijd last van koude voeten, net als ik? Misschien zijn de geitenwollensokken van Soxs wel precies wat je nodig hebt!

Sandalen

Kun je je Michiel van der Vlis nog herinneren, oud wethouder van Amsterdam? Waarschijnlijk stoorde hij zich nergens aan, want hij liep vroeger altijd op sandalen met geitenwollensokken, ook in de winter. Of hij had een voetenprobleem, dat kan ook. Maar wat ik wil zeggen is: in vredesnaam, draag je geitenwollensokken niet in sandalen! Want anno 2020 zijn deze sokken wel voor hipsters en niet meer voor hippies!

Halloweenviering met pompoen en sokken van Soxs

Dit blogje is tot stand gekomen door een samenwerking met SOXS.