Bananenbrood mix, ideaal voor minkukels

Ik ben een minkukel, ik geef het toe. Eigenlijk altijd al, want ik vind mezelf een waardeloze bakker. Ik probeer al jaren een lekkere bananenbrood te bakken, maar waar het ook aan ligt, het baksel komt er niet goed genoeg uit. Ik geef vaak de oven de schuld, maar meestal heb ik dan zelf iets verkeerd ingesteld. “Kom nou eens voelen”, zeg ik dan tegen mijn lief “dit is toch niet heet! Die oven wordt niet warm! Hoe kan ik daar nu iets in maken!” Waarop mijn lief mij bijna meelijdend aankijkt en zegt: “ja, maar hij staat ook op ontdooien … ” of woorden van gelijke strekking. Maar, zoals je misschien al zal begrijpen, deze keer heb ik hulp bij het bakken in de vorm van een pakje Bananenbrood Bio Mix van Dille & Kamille. En natuurlijk gaat het niet helemaal gesmeerd, want zo ben ik nou eenmaal.

Goede hulp bij het bakken: Bananenbrood bakmix

Bananenbrood mix

Ik probeer het de laatste tijd met wat ik noem “Mik & Mix”- recepten, en dat gaat meestal goed, alhoewel ik eigenlijk vaak nog steeds niet tevreden ben. En nu dus dat pakje Bananenbrood Mix.

Mijn lief had het pakje Bananenbrood Mix al zien staan en heeft al bananen gekocht. Heel meedenkend natuurlijk, maar ze moeten eerst nog even bruin worden. Dus het duurt een paar dagen voordat ik kan beginnen met bakken. Als ik de verpakking lees, blijkt dat er 5 bananen nodig zijn. Naar de winkel en 2 al redelijk bruine bananen gekocht. Hier denk ik dan altijd bij, dat die winkel wel blij zal zijn als iemand 2 overrijpe bananen koopt, want morgen kunnen ze ze weggooien. Maar dat terzijde.

Maar ja, gisteren had ik geen tijd om te bakken. Vandaag moet het dan toch echt ervan komen. Ik heb de bananen, de Bananenbrood mix en de eieren die erin moeten heb ik ook, dat weet ik. Wat moet er nog meer in: zonnebloemolie! Shit, heb ik niet, wij gebruiken alleen maar olijfolie. Dus wederom richting winkel om olie te kopen. Zou het er dan eindelijk van komen?

Bananenbrood mix met 5 bananen

Bananenbrood, het bakken

Eerst moeten de bananen met schil en al 30 minuten in de oven. “En ik dacht, dat dit makkelijk zou worden!”, is mijn eerste gedachte. Maar natuurlijk is dit een voorbarige gedachte, want de rest is echt makkelijk. De bananen laten zich als een slappe “je weet wel” uit de schil pellen, dat ziet er heel grappig uit.

Daarna is het een kwestie van de olie met de eieren en de bananen mixen en de Bananenbrood Mix er beetje bij beetje doorroeren. Zo staat het althans op de verpakking, maar ik mix het gewoon allemaal door elkaar, dat gaat ook goed, gelukkig. En ook het bakken in die rot oven gaat gewoon goed.

Conclusie: het ligt niet aan die oven, het ligt gewoon aan mij (en aan de juiste Bananenbrood bakmix)!

Hulp bij het bakken van een wortelcake

Ik heb tegelijkertijd ook een pakje Wortelcake Bio Mix gekocht. Die wortels had ik al een tijdje in de koelkast liggen, dus ik heb meteen ook maar de worteltjestaart gebakken met deze mix. Is prima gelukt ook, ik vind het een vondst, dit soort hulp bij het bakken!


Meer makkelijke recepten:

About the author

Comments

  1. Hoi Sandra, dank voor je reactie. Moet je echt doen, ze zijn bij mij allebei goed bevallen. Vanmiddag komt het blogje van de wortelcake online. En ik snap, dat je enthousiast wordt van die bakvorm, fijn he? gr. Jeannet

  2. Ik heb nog nooit mixen bij Dille en Kamille gekocht, maar ga het wel eens proberen. Een tijdje geleden kocht ik een silliconen bakvorm en wat ben ik daar gelukkig mee!

  3. Haha, ja, je hebt bananenlovers en bananenhaters, daar ben ik ook achter. Woensdag a.s. heb ik een blogje over wortelcake. Ik eet hem “as we speak”, heeeel lekker! Of hou je ook niet van wortels, haha? gr. Jeannet

  4. Het lijkt me zo vies, hahahaha. Maar misschien komt dat omdat ik bananen niet lekker vind. Ik kook ook altijd zo chips weer wat vergeten hop naar de winkel.

  5. Hoi Manon, ik had dat ook, echt. Maar dit pakje lukte gewoon, het kan natuurlijk beginnersgeluk zijn geweest. En dit is geen cake, maar brood, misschien scheelt dat ook. Ik ga volgende week Wortelcake maken, reuze benieuwd of die ook goed gaat. gr. Jeannet

  6. Hoi Amelie, ja, he? Alhoewel ze niet zoveel van deze mixen hebben, hoor, maar toch klopt het, je hebt gelijk. Leuk dat je reageerde, gr. Jeannet

Comments are closed.