Connect with us

All Kinds of Things

Bananenbrood, heel makkelijk recept

Ingredienten van bananenbrood

Bakken en Koken

Bananenbrood, heel makkelijk recept

Dit is een heel makkelijk recept voor bananenbrood. En ik hou van makkelijk, dus deze is helemaal aan mij besteed. Je mikt alles bij elkaar, mixt het met een staafmixer en gooit het in een cakevorm. Ik noem het een mik-en-mix-recept.

En ere wie ere toekomt, ik las het recept op een blog van Mams at Work. 
Toen ik 2 jaar geleden met een nieuwe formule voor mijn winkel begon, van De Kinderkleding Winkel naar All Kinds of Things, heb ik 10 bloggers uitgenodigd om er een blogje over te schrijven. Dat werkte heel goed. Mams at Work was één van hen. Zij blogt over van alles en nog wat (hé!), maar dan met name voor moeders. Volg haar, krijg je leuke tips.
Maar het recept voor dit bananenbrood kun je ook gewoon hieronder lezen.

Bananenbrood, ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gr speltbloem of patentbloem
  • 75 gr havermoutvlokken
  • 1 theelepel koek- of speculaaskruiden (en/of kaneel)
  • baking soda, 1 theelepel
  • 1 scheut dadel of agave siroop
  • Naar wens: noten, dadelstukjes, vijgenstukjes, rozijnen, coconibts etcetera

Bananenbrood, het mikken en mixen

Mik alles in een grote beslagkom en mix met de staafmixer tot een homogene vloeibare substantie. Gooi het beslag dan in een ingevette (ik heb boter gebruikt) cakevorm en bak het brood op 180 graden gedurende 50 minuten tot een uur. Hou je oven in de gaten en kijk wanneer ie gaar is. Je weet wel, met een breinaald erin steken. Als daar nog stukjes aan zitten, is het brood nog niet gaar.

bananenbrood uit de oven

Conclusie

Bakken hoeft niet moeilijk te zijn. Je moet alleen wel alles in huis hebben en het moet nog binnen de houdbaarheidsdatum zijn. Daar gaat het bij mij nogal eens mis trouwens. Dan ben ik van plan om meer te gaan bakken en dan komt het er toch niet van. Maar nu ik geen winkel meer heb en dus veel meer tijd, nu moet het er wel van komen. Bovenstaande ingrediënten heb ik vrijwel allemaal nieuw gekocht. De havermoutvlokken had ik zowaar in huis, maar de houdbaarheidsdatum is over een week afgelopen. Dat wordt heel veel bananenbrood eten deze week!

Als je van bakken houdt, het is leuk om ook weer eens brood te bakken in een broodbakmachine. Toen ik het deed, ging dat niet zo helaas niet zo goed. Lees het hier.

More in Bakken en Koken

All Kinds of Mail

Wie ben ik?

All Kinds of Facebook Likes

Advertisement
Advertisement
Advertisement EreadersEreaders

mrsdejong #ad

Pagina’s

To Top