do. jun 30th, 2022

Dit is een heel makkelijk recept voor bananenbrood. En ik hou van makkelijk, dus deze is helemaal aan mij besteed. Je mikt alles bij elkaar, mixt het met een staafmixer en gooit het in een cakevorm. Ik noem het een mik-en-mix-recept. Maar ere wie ere toekomt, ik las het recept voor dit bananenbrood op een blog van Mams at Work. Toen ik 2 jaar geleden met een nieuwe formule voor mijn winkel begon, van De Kinderkleding Winkel naar All Kinds of Things, heb ik 10 bloggers uitgenodigd om er een blogje over te schrijven. Dat werkte heel goed. Mams at Work was één van hen. Zij blogt over van alles en nog wat, maar dan met name voor moeders. Volg haar, krijg je leuke tips. Maar het recept voor dit bananenbrood met havermout kun je ook gewoon hieronder lezen.

Bananenbrood met havermout, ingrediënten

 • 3 rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 100 gr speltbloem of patentbloem
 • 75 gr havermoutvlokken
 • 1 theelepel koek- of speculaaskruiden (en/of kaneel)
 • baking soda, 1 theelepel
 • 1 scheut dadel of agave siroop
 • Naar wens: noten, dadelstukjes, vijgenstukjes, rozijnen enzovoort

Bananenbrood, het mikken en mixen

Mik alles in een grote beslagkom en mix met de staafmixer tot een homogene vloeibare substantie. Gooi het beslag voor het bananenbrood dan in een ingevette (ik heb boter gebruikt) cakevorm en bak het brood op 180 graden gedurende 50 minuten tot een uur. Hou je oven in de gaten en kijk wanneer ie gaar is. Je weet wel, met een breinaald erin steken. Als daar nog stukjes aan zitten, is het brood nog niet gaar.

bananenbrood uit de oven

Conclusie

Bakken hoeft niet moeilijk te zijn. Je moet alleen wel alles in huis hebben en het moet nog binnen de houdbaarheidsdatum zijn. Daar gaat het bij mij nogal eens mis trouwens. Dan ben ik van plan om meer te gaan bakken en dan komt het er toch niet van. Maar nu ik geen winkel meer heb en dus veel meer tijd, nu moet het er wel van komen. Bovenstaande ingrediënten heb ik vrijwel allemaal nieuw gekocht. De havermoutvlokken had ik zowaar in huis, maar de houdbaarheidsdatum is over een week afgelopen. Dat wordt heel veel bananenbrood met havermout eten deze week!

Wat je ook kunt doen is hulp bij het bakken inroepen: een bakmix, dat je kant-en-klaar koopt bij bijvoorbeeld Dille & Kamille. Dat heb ik gedaan voor bananenbrood en voor worteltjestaart. Beiden smaakten perfect, dus eerlijk gezegd vind ik dat zelf een vondst voor mensen als ik.


Als je van bakken houdt, dan is het leuk om ook weer eens brood te bakken in een broodbakmachine. Wat je niet moet doen is denken dat een broodbakmachine van zeker 20 jaar oud, die ook al zo lang ongebruikt in de kast stond, dat overleeft …

kant-en-klare bakmixen
Kant-en-klare bakmixen, bananenbrood en wortelcake van Dille & Kamille

Nog meer recepten? Hieronder vind je nog wat ideetjes:

By Jeannet

4 thoughts on “Bananenbrood, heel makkelijk recept”
 1. Haaaaa, een reactie kán. Nou, dáár ga ik gebruik van maken, maak je borst(en) maar nat: geintje hè.
  Maar eh, je kunt ook i.p.v. invetten bakpapier in het blik (de vorm dus) doen, dan GOOI je hem in één keer er uit, zo door de keuken. Is ie meteen in stukjes… ook weer makkelijk.
  Wel een heel goed idee Jeannet, je blog. Leuk, gezellig, onderhoudend en met hele goeie tips. Dus: tóp!
  Liefs,
  Manna

  1. Ha Man, nou, dan reageer ik terug natuurlijk, maak je buik maar nat …
   Goed idee, dat van het bakpapier, kan ik ook eens proberen.
   En dank voor je complimenten, dat doet een mens goed, kus, Jeannet

 2. “Bakken hoeft niet moeilijk te zijn. Je moet alleen wel alles in huis hebben en het moet nog binnen de houdbaarheidsdatum zijn.” LOL Bekend probleem. Ik ga maar eens naar de winkel en dit recept proberen. Leuk!

  1. Hoi Debby, ik ga er nog wel aan schaven aan het recept. Smaak was goed, maar hij zakte in. Misschien toch iets te vroeg uit de oven gehaald. Ik laat het je weten, ok? Laat je het mij ook weten of het gelukt is? Leuk!

Comments are closed.