za. okt 1st, 2022

Dit is echt een leuk nuttig kraamcadeau om zelf te maken en te haken. Hieronder vind je een haakbeschrijving van een granny square waar je babyhangertjes mee bekleed. Nuttig voor alle mooie kleertjes, die je als kersverse moeder wilt ophangen, in de kast of publiekelijk in de kamer. En ook één van de leukste en origineelste gehaakte kraamcadeautjes die je kunt maken.

Simpele babyhangertjes kun je bijv. bij de HEMA kopen. Ze hebben 6 babyhangers voor 6 euro te koop, mooie grenenhouten babyhangertjes, die je ook zou kunnen verven.
Persoonlijk zou ik nooit met maar één babyhangertje, hoe leuk ook, aan komen zetten op een kraamvisite of op de shower van baby Joe/Jane (vul hier zelf maar de naam van de baby in). Minstens twee en misschien zelfs wel drie (alle goede dingen komen in drieën is mij vaak verteld). Maar omdat dit echt een makkelijk haakwerkje is, is dat goed te doen. Gehaakte kraamcadeautjes zijn altijd leuk; leuk om te maken en leuk om te krijgen. En wil je de nieuwe ouders echt een origineel en nuttig kraamcadeau geven, dan komt dit cadeautje goed in die richting.

Een klein kraamcadeau om zelf te maken is dit beklede babyhangertje

Nuttig kraamcadeau om zelf te maken

Haakbeschrijving

Nodig: haaknaald nr. 3 en restjes acryl garen, geschikt voor deze maat haaknaald. Het kan natuurlijk ook met ander garen, maar als je bijv. katoen neemt, daar zijn de kleuren minder helder van. Katoen heeft een wat rustiger kleurbeeld. Als je iets online wilt kopen, kijk dan eens bij de webshop van Marlaine. Ik vind dat ze een mooie collectie garens hebben.

Om dit nuttige kraamcadeau te maken moet je 4 granny squares haken. Dat doe je als volgt:

Eerste toer: haak met grijs een ketting van 6 losse, maak er een ring van door de eerste en de laatste steek met een halve vaste aan elkaar te haken.

Tweede toer: haak 3 losse als het eerste stokje. Ik haak altijd het restje draad mee in deze eerste steken, zodat ik het verder niet hoef af te hechten, dat scheelt weer. Het wordt iets dikker, maar dat is voor het effect niet erg. Aan het eind van deze toer knip je af, wat je niet hebt meegehaakt.
Haak 2 stokjes IN de ring, haak daarna 2 losse, 3 stokjes, 2 losse, 3 stokjes, 2 losse, 3 stokjes, 2 losse, dan ben je rond. Haak deze laatste losse vast met een halve losse aan je eerste “stokje”. Trek de draad door het oog en gebruik een borduurnaald om hem af te hechten.

Derde toer: haak met kleur fluorgeel. Hecht aan in een hoek en haak 3 losse. Vergeet niet je loshangende draadje tegelijk mee te haken, zoals in de tweede toer. Haak dan 2 stokjes en steek dan voor de volgende 3 stokjes in de volgende hoek. Daarna 2 losse, 3 stokjes, dan naar de volgende hoekruimte, 3 stokjes, 2 losse, 3 stokjes, dan naar de laatste hoekruimte, 3 stokjes, 2 losse, 3 stokjes en weer terug in de eerste hoekruimte haak je de 3 laatste stokjes. Nog 2 losse en haak vast aan je eerste stokje met een halve vaste. Afhechten.

Vierde toer: haak met kleur kobaltblauw. Steek in een hoekruimte, haak 3 losse (neem je losse draad mee), haak 2 stokjes en steek voor de volgende 3 stokjes in de tussenruimte. Daarna 3 stokjes, 2 losse, 3 stokjes, steek voor de volgende 3 stokjes in de tussenruimte en ga zo rond tot het begin. Als je rond bent hecht je alle draden af en is je granny square af.

Varieer met het maken van deze gehaakte kraamcadeautjes

Je kunt natuurlijk vier dezelfde granny squares haken om dit kleine kraamcadeautje mee te maken. Maar vier verschillende kan ook, maar dan bijvoorbeeld met dezelfde kleuren, zoals het voorbeeld. Of helemaal bont maken, door in elk vierkantje drie andere kleuren te gebruiken. Het leuke is dat het steeds totaal andere babyhangertjes worden. Het zelf maken van een nuttig kraamcadeau is daarom altijd bevredigend en het is ook makkelijk als je er al een paar hebt klaar liggen voor de volgende geboorte.

Het bekleden van de babyhangertjes gaat alsvolgt:

Naai eerst met een overlangse steek twee vierkantjes aan elkaar. Sla dan de vierkantjes in de lengterichting aan de goede kant van het werk dubbel en naai de lange zijdes aan elkaar plus één korte. Doe het met de andere twee vierkantjes hetzelfde. Schuif de twee tubes over de beide uiteindes van het babyhangertje tot het ijzeren haakje. Daar naai je de twee tubes aan elkaar.

Je nuttige kraamcadeau is klaar: het babyhangertje is bekleed met gehaakte granny’s.

Een nuttig kraamcadeau: beklede babyhangertjes

Nog een nuttig kraamcadeau?

Zoek je nog meer leuke kraamcadeautjes om zelf te maken? Hieronder vind je wat ideeën:

  1. Luier Sushi maken, een heel origineel kraamcadeau, dat je maakt van luiers, voor als de ouders dol zijn op sushi!
  2. Babybal haken: 5 haakpatronen, een kraamcadeau waar ook veel lol aan wordt beleefd
  3. Babymutsje breien voor een newborn, een erg leuk cadeau en het komt altijd van pas, want je kunt het van wol maken voor de winter en van katoen maken voor de lente en herfst.

Of dit boekje van de hand van Annemarie Arts, Kraamcadeautjes haken. Ze deel daarin haar gloednieuwe ontwerpen voor de vrolijkste gehaakte babycadeautjes. De patronen voor babyboekjes, rammelaars en knuffeldoekjes zijn door de diverse thema’s leuk voor zowel jongens als meisjes. Voor een nuttig kraamcadeau idee hoef je niet verder meer te zoeken. Annemaries ontwerpen zijn populair en geliefd. Vrolijk en kleurrijk, origineel en altijd met duidelijke patroonbeschrijvingen. Een klein kraamcadeautje zelf maken geeft zowel beginners als gevorderden gegarandeerd haakplezier.

Veel plezier met het maken van dit kleine kraamcadeautje. Succes gegarandeerd, wedden?


In dit artikeltje worden affiliatelinks gebruikt. Wat dat zijn kun je lezen onder het kopje Samenwerking.

By Jeannet