Connect with us

Pennenetui of toilettas, makkelijk te maken

Etui om zelf te maken

Handwerken

Pennenetui of toilettas, makkelijk te maken

Heb je een naaimachine, dan is deze pennenetui of toilettas heel makkelijk te maken. En met de hand kan het ook, maar dan ben je wel iets langer bezig! Een beetje handig kind kan dit ook maken. (Mijn inschatting vanaf een jaar of 10).

Etui gemaakt van bouwplastic

Stuk bouwplastic met schaar, pen, rits en lineaal om pennenetui van te maken

Naast mij zijn ze een huis aan het verbouwen. Er staat dus een grote afvalcontainer voor dat huis. Ik viste er een stuk bouwplastic uit, dat er nog goed uit zag. Thuis gekomen knipte ik er een stuk van 32 x 38 cm uit. Goed gekeken of er nergens gaten of gaatjes in dat stuk terecht kwamen. Ik haalde er een lapje over, want een beetje stoffig was het wel. In mijn rommelnaaikoffertje vond ik nog een ritssluiting, weliswaar te lang, maar dat geeft niet. Vervolgens maakte ik er een grappig pennenetui van. En natuurlijk kan je hem ook gebruiken als toilettas.

Pennenetui, het maken

Knip een rechthoekig stuk van 32 x 38 cm van een stuk (bouw)plastic. Je kunt het bijv. ook maken van een oude IKEA-tas, je weet wel zo’n grote blauwe. Of van een boodschappentas van Albert Heijn, waar een gat in zit.

Gebruik een ritssluiting van minstens 32 cm. Mocht je die niet hebben, maar wel een langere, dan hindert dat niet. Knip hem af op 32 cm en naai met de hand 1 cm van de onderkant van de rits de zg. tandjes goed aan elkaar vast, zodat ze goed in elkaar blijven. Als zij los raken, heb je niets meer aan je rits natuurlijk.

rits met stuk bouwplastic naast een naaimachine om een pennenetui van te maken

Stik de ritssluiting met de verkeerde kant tegen de verkeerde kant van het plastic aan de korte zijde. Stik dan aan de goede kant een siersteekje langs de rits.

Stik vervolgens de ritssluiting aan de andere korte zijde, ook weer verkeerde kant tegen de verkeerde kant. En ook weer daar een siersteekje langs de rits stikken aan de goede kant.

Vouw het plastic dan zo dat de ritssluiting ongeveer 3 cm onder de bovenkant zit. Stik dan de twee zijnaden vast en verstevig bij de rits nog even extra de zijnaad door heen en terug te stikken.

Het pennenetui is bijna klaar en moet alleen nog binnenstebuiten gekeerd worden.

Je kunt nu het etui buitenstebinnen keren en je hebt een stoer van bouwafval gemaakt pennenetui of een toilettas. Duurzaam en handig.

Mocht je iets niet begrijpen, zoek contact met me en ik help je.

Ik heb van dit bouwplastic ook een portemonneetje voor bankpasjes gemaakt. Is ook leuk om te maken.

More in Handwerken

All Kinds of Mail

Advertisement
Advertisement
Advertisement En
Advertisement

All Kinds of Films

Poster van de film The Favourite

Boeken & Films

films | The Favourite vs Bohemian Rhapsody

By 25 februari 2019
Roma,de film, nanny in auto met kinderen

Boeken & Films

ROMA, film op Netflix

By 22 februari 2019
Uitgebluste moeder met heel wakker kind op bed uit de serie The Letdown

Boeken & Films

Geweldige serie op Netflix: The Letdown

By 9 februari 2019
Michael Douglas als Kominsky

Boeken & Films

Kijktip op Netflix: the Kominsky Method

By 29 december 2018

All Kinds of Posts

To Top