za. okt 1st, 2022

Dit haakpatroon van een lekkere dubbeldikke pannenlap heb ik nagemaakt van een oud voorbeeld, te zien op het onderste plaatje. Dat oude voorbeeld komt van de oma van mijn schoondochter, Opoe Urk, die dus van Urk kwam. Het zou dus zomaar een echt Urks ontwerp kunnen zijn. Als je deze gehaakte retro pannenlap dan ook van de juiste retrokleuren maakt, zoals bruin en oranje, dan kan ie zo in je retro interieur. Ik schat, dat het origineel uit 1965 komt. Je bent wel twee keer zoveel tijd kwijt met het haken van deze dubbele pannenlap van katoen. Je haakt niet twee, maar vier delen voor een paar. Maar je hebt er echt wat aan, vooral bij gerechten uit de oven. Want ondanks dat ze dubbeldik zijn, zijn ze wel goed soepel.

Dubbele pannenlap haken

Benodigdheden:

  • Bruin Haakkatoen, 2 bollen van 50 gram, geschikt voor haaknaald 4
  • Oranje Haakkatoen, 1 bol van 50 gram, geschikt voor haaknaald 4
  • Haaknaald 4
  • Borduurnaald

Heb je zin om deze dubbele pannenlap te haken, dan kun je de beschrijving voor 1 euro downloaden via de webshop van All Kinds of Things. Je hebt hem dan direct in je mailbox en vandaar kun je hem makkelijk printen. Als je net als ik het fijn vindt om onderweg te haken of in de vakantie, dan is het handig om een geprinte werkbeschrijving bij je te hebben.

Sinds kort vragen wij een kleine bijdrage voor haakpatronen. Met deze bijdrage kunnen we weer mooie dingen doen om weer nieuwe inspirerende haakpatronen te maken. En het onderhoud van deze site wordt er ook mee gefinancierd.

Dubbele pannenlap haken? Dit is het origineel uit 1965.
Het origineel van de gehaakte retro pannenlap van Oma Urk

Nog meer haakpatronen van pannenlappen?

Klaar met deze dubbele pannenlap haken? Ik heb wel vaker haakpatronen gemaakt voor pannenlappen. Lees leuke pannenlappen haken, een verzamelblog. Daar vind je, naast deze gehaakte pannenlappen, nog wat andere haakpatronen voor gehaakte stoere pannenlappen. Een simpele basisvorm, die iedereen, die een beetje kan haken, kan maken, een meerkleurige in de driekleurige moesjessteek en een pannenlap in weefsteek, met YouTube filmpje. Voor als je nog meer inspiratie nodig hebt! En allemaal in het Nederlands!


Lees ook:

By Jeannet