do. jun 30th, 2022

Wil je zelf poppenhuis meubels maken van hout, kijk dan eens bij Het Muizenhuis! We kennen Het Muizenhuis van Karina Schaapman vanwege haar kinderboeken over de muisjes Sam en Julia. Ze begon met het maken van het poppenhuis van allerlei afvalmaterialen, maar al gauw ontstond er een kinderwereld vol met muizen en avonturen en allerlei ideeën daar om heen. Nu zijn de mini meubels verkrijgbaar in hout en kun je ze maken door ze zelf in elkaar zetten. Daarna is het leuk om de poppenhuis meubels te verven of op een andere manier op te leuken. Kinderen kunnen wegdromen in deze wereld en zelfs een eigen muizenhuis in elkaar knutselen.

poppenhuis meubels van Het Muizenhuis
badkamer poppenhuis meubels

De schattigste poppenhuis meubels

Kijk nou eens naar dit badkamerameublement: het heeft toch alles wat je nodig hebt in een poppenhuis! Een badkuip, een krukje, een douche en kijk die wc eens, met die tegeltjes! Zo schattig! Het Muizenhuis verkoopt de poppenhuis meubels op vier houten platen. Je drukt de onderdelen er makkelijk uit en met behulp van een handleiding knutsel je de meubeltjes zelf in elkaar. De meeste kinderen vanaf een jaar of zes kunnen dit zelf maken. Maar ook volwassenen gaan hiermee aan de slag om zelf de poppenhuis meubels van hout te maken, dus verras je kind (en word er zelf ook weer even eentje …). En daarna kun je de mini meubels een leuk kleurtje geven zoals bijvoorbeeld op de plaatjes. Waar je toch ook helemaal lyrisch over kan worden zijn die handdoekjes! Alles is zo goed in de details uitgewerkt! Als je beter kijkt, kom je van alles tegen. Bij deze meubelset zit zelfs een wc-rol houder!

Niet alleen zijn er meubelsets voor een badkamer, maar ook voor een aantal andere kamers: voor een keuken, voor een woonkamer, voor een kinderkamer en voor een winkeltje, ook superschattig. Ik herinner me nog dat ik met iets dergelijks vroeger speelde, eindeloos peertjes afwegen en de kassa aanslaan. Logisch dat ik later een echte grote mensen winkel opende ;).

Het Muizenhuis van Sam en Julia om zelf te knutselen
Het Muizenhuis om zelf te knutselen

Het Muizenhuis zelf!

Als jij of je kind heel erg handig is, kun je niet alleen de poppenhuis meubels zelf maken van hout maar ook Het Muizenhuis van Sam en Julia zelf maken. Bekijk hoe je stap voor stap zelf een mooi huis kunt maken. Je hoeft er natuurlijk niet met muisjes in te spelen, gewone poppetjes kan ook. Als je iets minder handig bent, of snel klaar wilt zijn, dan is er sinds kort het Echte Muizenhuis om zelf in elkaar te knutselen. Vier opgevouwen kartonnen dozen, aan alle kanten bedrukt met de typerende Muizenhuis behangetje en vloertjes. Zelfs het papier maché zit al op de buitenmuren gedrukt! Maak het zelf door de dozen in een handomdraai in elkaar te zetten en je kind kan gelijk beginnen om met de poppenhuis meubels de boel in te richten. En alles klopt natuurlijk ook meteen, wat betreft de maatvoering.

Ik zou dit speelgoed nu al willen kopen, ook al is kleindochtertje Lou pas 17 maanden, want dit is zo leuk! Het idee om met haar dit soort mini meubels te maken en samen te knutselen … #kanniewachten! Ik wil haar ook te zijner tijd meenemen naar Het Muizenhuis Amsterdam zelf om te kijken naar al die mooie poppenhuizen, die Karina heeft gemaakt. In deze winkel annex werkplaats kun je ook al deze poppenhuis meubels van hout kopen. Of we gaan naar de Openbare Bibliotheek in Amsterdam, waar ze ook een Muizenhuis hebben staan. Maar daar kan je dan weer niets kopen!


By Jeannet

8 thoughts on “Poppenhuis meubels zelf maken van hout”
  1. Zo leuk! Ik heb laatst een kasteel op de kop getikt, denk dat de man er niet heel blij van wordt als ik ook nog een muizenhuis erbij zet, haha! Maar die poppen zijn ook errug leuk..

  2. Wat leuk! Dit zou echt iets zijn om te doen samen met mijn dochter wanneer ze iets ouder is! Een poppenhuis hebben we al maar geen meubels, maar nu weten we waar we daarvoor moeten zijn 😀

  3. Te gek!!! Dat ziet er echt zo leuk uit. Het heeft wel wat weg van Sylvanian Families, maar van hout vind ik nog veel toffer.

  4. Het ziet er leuk uit. De vormgeving vind ik er goed uit zien. De badkamer vind ik echt leuk om te zien, zoals een normale badkamer er ook in het echt uit ziet.

Comments are closed.