za. okt 1st, 2022

Om wat voor reden dan ook kan het zijn dat je moet gaan kijken naar het laten installeren van een lift in huis. Dat kan zijn doordat jij, een familielid of huisgenoot slecht ter been is en bijvoorbeeld een rolstoel gebruiken moet. Hoewel in sommige woningen het prima kan dat een rolstoelgebruiker van alle gemakken voorzien is op de begane grond, is het soms niet mogelijk om de benedenverdieping te voorzien van een badkamer en/of slaapkamer. In dat geval is een huislift ideaal. Maar wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken, en wat zijn de kosten hiervan?

Een huislift laten plaatsen, kan dat zomaar?

Hoewel het laten plaatsen van een lift in huis klinkt als een heel gedoe, valt dit over het algemeen erg mee. Zo is het plaatsen van een huislift niet alleen gelimiteerd tot een nieuwbouwwoning, maar kan er ook in een bestaande woning gewoon een huislift geplaatst worden. Vaak is er voor het plaatsen van huisliften niet meer dan één vierkante meter aan ruimte voor nodig.

Het is in huis namelijk lang niet altijd nodig dat er een lift met schacht of een liftput geplaatst wordt. Dat houdt de installatie van de lift minimaal en zorgt er bovendien voor dat de kosten zo laag mogelijk blijven. Natuurlijk kost het wel enige tijd om een lift in huis te laten plaatsen. Vaak zijn dit enkele dagen. Gemiddeld zijn dit er twee, maar dat hangt natuurlijk af van de woning en je wensen omtrent de lift. Maar het is het wachten en de moeite zeker waard.

Een huislift is een oplossing voor huizen met hele stijle trappen
Steile trappen en ouder worden zijn geen goede combinatie

Een hoog prijskaartje?

Het is natuurlijk geen geheim dat het laten plaatsen van een huislift met een prijskaartje komt. Echter kun je zelf wel tot op zekere hoogte bepalen hoe hoog je de huislift prijs wilt laten zijn. Door te kiezen voor een lift zonder schacht, bespaar je al op veel kosten. Ook zijn er vaak diverse modellen beschikbaar en kun je kijken naar een duurdere of goedkopere lift. Bovendien is het altijd een optie om te kijken naar tweedehands huisliften.

Bedenk echter wel dat het plaatsen van een huislift een goede investering is. De persoon die de lift nodig heeft kan zo zelf alle dagelijkse dingen doen zonder hierbij hulp te moeten vragen en voor die persoon is dat erg waardevol. Wil je graag op zoek naar een geschikte leverancier voor de huislift bij jou thuis? Kijk online eens rond naar de verschillende aanbieders en vraag een offerte aan. Aan de hand van de ontvangen offertes kan je de leveranciers met elkaar vergelijken. Dit geeft meer informatie over een redelijke prijs waardoor jij de beste leverancier kan kiezen.


Lees ook:

By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.