za. sep 24th, 2022
paasservies

Hoe het komt, komt het, maar ik ben een “sucker” voor Pasen. Het voorjaar, het geel, de bloembolletjes, het licht en ook mijn verjaardag, die vaak op één van de twee paasdagen valt. Dit alles maakt dat ik hou van Pasen. Ik word blij en vrolijk als ik de paastafel aan het dekken ben met allerlei vrolijke paasdingen. En een paasservies hoort daar zeker bij. Bij het woord servies denk ik aan 24-delig superchique, maar dat bedoel ik juist niet in dit geval. Gewoon, een leuk paasservies waar je enthousiast van wordt, dat bedoel ik. Hieronder staan de serviezen die ik dit jaar (2022) vond. Mocht je ze willen kopen, zorg dan dat je niet tot de laatste dag voor Pasen wacht, want dan is het geheid op, of onvolledig.

Vintage paasservies om je paastafel leuk mee te dekken
Paasservies met een vintage flower motiefje

Paasservies met een vintage flower-motiefje

Bovenstaand bloemig paasservies is te koop bij Xenos. Vooral de mok met de paashaas is favoriet, althans bij mij. Ik hou van dit sfeertje en dit vintage patroontje. Paaseitjes in het kommetje, eitje in het eierdopje, croissantje op het bordje en natuurlijk een boterlammetje ernaast. Niets meer aan doen!

Bij Xenos kost alles een habbekrats, dus wees snel. Dit is precies het servies waar mensen blij van worden en waar ze hun paastafel mee willen dekken. Ik heb die mok met die paashaas dus al in de kast staan.

Paasservies met snorrebaarden om je paastafel mee te dekken
Paasservies met snorrebaarden

Paasservies met snorrebaarden

Vooral kinderen zullen enthousiast worden van dit paasservies van de HEMA. Op de afbeelding zie je alleen de mok staan met snorrebaarden, maar de rest van het servies bestaat uit een eierdopje en een bord in de vorm van een paashaas. Het doet me denken aan de mokken, die ik vroeger in mijn winkel verkocht en die van een heel duur Engels merk waren. Dat de HEMA goed is in kopiëren van ideeën, dat wist ik al. Toen vond ik het vervelend, want het ging ten koste van het origineel. Nu ik geen winkel meer heb, heb ik geen bezwaar meer tegen dit soort leuke kopieën. Nu denk ik alleen nog maar, hé, leuk! Wil ik hebben voor Lou!

6-delig paasservies met mooie pastelkleurtjes
6-delig paasservies met mooie pastelkleurtjes

Porseleinen servies met mooie pastelkleurtjes

Als je het serieus wilt aanpakken, kun je bij Bol dit zesdelige paasservies kopen. Het bestaat uit zes leuke geïllustreerde ontbijtbordjes in zachtgeel en turquoiseblauw en zes gegolfde theekopjes met dito schotels, drie in zachtgeel en drie in lila. De kleuren van de kop en schotels passen heel leuk bij de ontbijtbordjes. Mooie set dit. Dit lijkt me heel mooi om je paastafel mee te dekken. Alleen je moet niet meer dan zes mensen op visite krijgen … alhoewel, je kunt natuurlijk twee sets kopen. Wel een wat duurder Paasfeest dan …

Een magische paasmok: hij verandert van afbeelding onder invloed van warmte
Een veranderende paasmok

Paasmok, die verandert als je er hete vloeistof in schenkt

Dit is geen paasservies, maar wel superleuk, deze magische paasmok. Het is een soort goocheltruc, superleuk. Dit vindt iedereen dus leuk. Want eerst heb je een donkergekleurde mok, waar niets op is te zien. Maar onder invloed van warmte, dus als je er warme thee of koffie in schenkt, komt de afbeelding op de mok tevoorschijn. In dit geval is het een chocoladepaashaas met gekleurde eitjes om hem heen.

Heel geschikt om je paastafel mee te dekken, maar natuurlijk ook als cadeautje voor Pasen, ook al is dat niet gebruikelijk. Maar als je dit aan je (klein-)kind geeft, dan weet je zeker dat het een geslaagd paasfeest wordt!


Lees ook:


By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.